Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam
Olmo Meijs van De Bende in Rotterdam

Inventaris/Goederenverzekering voor de bouw

De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan uw inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Bent u al klant?

Wat is een inventaris goederen verzekering?

Een inventaris goederen verzekering is een verzekering die schade aan uw bedrijfsmiddelen verzekert door bijvoorbeeld brand, storm, waterschade of diefstal. Uw bedrijfsmiddelen bestaan niet alleen uit uw inventaris. Het zijn al uw gereedschappen, apparatuur, goederen, voorraden, bouwmaterialen en andere bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in uw werkplaats, kantoor of opslag. Bij schade ontvangt u een vergoeding zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen.

De voordelen

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met de inventaris goederen verzekering? 

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag
 • Overspanning door bliksem is standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op uw bedrijfsgebouw vallen zoals bomen, hijskranen of hoogwerkers
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Bij meer dan 50 zonnepanelen is een SCIOS Scope 12-inspectie vereist.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet of roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade
 • U kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer uw bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Keuring van de elektrische installatie

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Bij schade blijkt regelmatig dat er geen keuring of onderhoud van de elektrische installatie heeft plaatsgevonden. Een keuring verkleint de kans op brand en is dus van belang voor de continuïteit van uw bedrijf en de veiligheid van u en uw medewerkers. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering met een verzekerd bedrag vanaf € 100.000, - en de aanwezigheid van een werkplaats een SCIOS Scope 10-keuring van de elektrische installatie voor een bouwbedrijf verplicht. In de Preventiezaak van De Goudse kunt u eenvoudig een SCIOS Scope 10-keuring met korting aanvragen bij Van Empel Inspecties en Advisering.

 

Risico’s en preventie in de bouw

De kans op brand bij brandgevaarlijke werkzaamheden, machinale houtbewerking, het gebruik van poetsdoeken en andere specifieke werkzaamheden in de bouw is groot. Werken aan de veiligheid van uw bedrijf vraagt vaak om flinke investeringen. Daarom helpt De Goudse ondernemers graag verder met de Preventiezaak. In de Preventiezaak vindt u producten en diensten die helpen om schade te voorkomen. Denk aan brandblussers, lasdekens, poetsdoekcontainers, houtmotafzuigers en ook een inbraakalarm en keuring van elektrische installatie. U profiteert van flinke kortingen en voldoet aan de eisen van gemeente, brandweer en verzekeraar.

Wat kost een inventaris goederen verzekering?

De kosten van een inventaris goederen verzekering zijn afhankelijk van uw bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
aannemingsbedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
€ 70.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 10.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
aannemingsbedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
€ 70.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 10.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Afhankelijk van uw keuzes profiteert u van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wilt u weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur