Joost van Gelder van Magic Designz in Rotterdam
Joost van Gelder van Magic Designz in Rotterdam

WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland

Voor leden van Bouwend Nederland ontwikkelde De Goudse een WGA-gatverzekering Plus op maat. Hiermee bied je als bouwondernemer financiële zekerheid aan werknemers die arbeidsongeschikt raken.

Wat is een WGA-gatverzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland?

Een ongeluk ligt in de bouw al snel op de loer. Als je medewerker (geheel of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, kan zijn inkomen fors dalen. Met onze WGA-gatverzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland kun je jouw werknemers (en hun gezinnen) hiertegen beschermen. Je werknemers zijn bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een inkomen van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens (€ 71.628,84 in 2024). Deze uitkering sluit aan op een eventuele uitkering vanuit het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw). Daarnaast keert de verzekering een bonus uit als je werknemer nog minstens 25% verdient van wat hij volgens het UWV nog kan verdienen. Bovendien krijgt je werknemer begeleiding van onze WIA-coach als hij langdurig arbeidsongeschikt raakt. LET OP: werknemers kunnen alleen deelnemen aan deze verzekering als zij óók deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw.
In het kort

Wat verzeker je met onze WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland?

Wel verzekerd

  • Inkomenszekerheid van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens
  • Bonus van 10% van nieuw loon (tot WIA-loongrens) als je werknemer nog minstens 25% verdient van wat hij volgens het UWV kan verdienen. De bonus wordt uitgekeerd tot de AOW-leeftijd.
  • WIA-coach helpt jouw werknemer meer te kunnen gaan werken, nieuw werk te vinden en/of bij herscholing

Niet verzekerd

  • Werknemers die niet deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw
  • Arbeidsongeschiktheid door opzet
  • Werknemers die al ziek of arbeidsongeschikt zijn bij de start van de verzekering of het dienstverband (als dat later is)
  • Er is geen recht op een uitkering als een werknemer een halfjaar na de start van deelname aan de verzekering ziek wordt en dit te verwachten was
  • Er is niet altijd recht op een uitkering als je de premie niet of te laat betaalt

Aanvullende WIA-werknemersverzekeringen

Naast de WGA-gatverzekering Plus kun je met onderstaande aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen het aanbod voor jouw werknemers compleet maken. Als lid van Bouwend Nederland ontvang je 5% korting op deze aanvullende WIA-verzekeringen.

WIA-aanvullingsverzekering: 1% tot 35% arbeidsongeschikt


De WIA-aanvullingsverzekering onder 35% biedt een uitkering aan werknemers die geen WIA-uitkering ontvangen omdat ze minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. De verzekering biedt twee, drie of vijf jaar lang een uitkering van 20% van het laatstverdiende loon (max € 71.628,84 in 2024).

WIA-aanvullingsverzekering boven WIA-loongrens (WIA-excedentverzekering): 35% t/m 100% arbeidsongeschikt en inkomen boven de WIA-loongrens


De WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens biedt een uitkering die afhangt van het percentage arbeidsongeschiktheid en de dekking die je kiest. Hierdoor kan de uitkering uiteenlopen van 28% t/m 80% van het salarisdeel boven de WIA-loongrens van € 71.628,84 (2024).

Wat kost een WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland?

Als lid van Bouwend Nederland profiteer je van een speciale premie op de WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland. De premie is fiscaal aftrekbaar. Eventuele uitkeringen aan werknemers zijn belast. Je kunt de premie zelf betalen. Maar je kunt die ook (gedeeltelijk) inhouden op het brutosalaris van je werknemers.

Sluit je naast de WGA-gatverzekering Plus andere aanvullende WIA-verzekeringen? Dan krijg je 5% korting op die andere aanvullende WIA-verzekeringen. Als je daarnaast ook nog andere verzekeringen afsluit uit het pakket CompleetVerzekerd Mijn Personeel, profiteer je van een aanvullende pakketkorting tot 10%.

Wil je weten wat een WGA-gatverzekering Plus voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. Geef daarbij in het opmerkingenveld expliciet aan dat je gebruik wilt maken van de voordelen voor leden van Bouwend Nederland.
Ik wil een offerte

De voordelen

Scherp tarief

Als lid van Bouwend Nederland profiteer je van een scherpe premie.

Aansluiting basisvoorziening Bpf Bouw

De verzekering sluit niet alleen aan op de wettelijke uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid maar ook op de basisvoorziening vanuit de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid.

Veelgestelde vragen over de WGA-gatverzekering Plus voor Bouwend Nederland

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Vind een andere adviseur

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024