Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Vervoerverzekering Eigen Goederen voor de bouw

Wat als uw gereedschap wordt gestolen uit uw bestelauto? De Vervoerverzekering Eigen Goederen van De Goudse vergoedt dan de schade. Goed geregeld toch?
 • 24/7 dekking tijdens het transport en verblijf in motorrijtuig
 • Schade die ontstaat tijdens het laden en lossen is verzekerd
 • Geen opgave van kentekens van de vervoermiddelen

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze vervoerverzekering eigen goederen?

Het zal u maar gebeuren dat uw gereedschap uit uw bestelauto wordt gestolen. Of dat uw vracht beschadigd raakt tijdens het lossen. Met onze Vervoerverzekering Eigen Goederen heeft u 24/7 dekking tijdens transport en verblijf in uw vervoermiddel, ook bij diefstal!

Wel verzekerd (keuze uit verschillende dekkingen)

 • Schade door verlies of schade aan uw goederen tijdens vervoer in uw eigen vervoermiddel. Door u of uw medewerkers
 • Schade die ontstaat tijdens het lossen en laden
 • Schade door eventuele bijkomende kosten zoals: opruimingskosten, bepaalde hulpmaterialen en de kosten om schade te voorkomen of te verminderen
 • Schade die ontstaat door een staking
 • Overlijdt de bestuurder of bijrijder tijdens het vervoer of het laden of lossen door een ongeval? Dan betalen wij € 5.000,- aan de erfgenamen.

Niet verzekerd

 • Schade die ontstaat als u te weinig heeft gedaan om diefstal of verlies van uw vervoermiddel te voorkomen
 • Schade die ontstaat als u diefstalgevoelige goederen zichtbaar onbeheerd heeft achtergelaten in uw vervoermiddel
 • Schade aan goederen waarvoor bij het begin van het transport een nationaal of internationaal handelsverbod van toepassing is

Wat is verzekerd bij de Vervoerverzekering Eigen Goederen?

U heeft uitgebreide dekking bij verlies of schade aan uw goederen tijdens het vervoer in uw eigen vervoermiddel door u of uw medewerkers. In alle landen binnen Europa, 24 uur per dag. Ook schade die ontstaat tijdens het laden en lossen is verzekerd. De bijkomende kosten zijn vaak ook gedekt, zoals opruimingskosten, bepaalde hulpmaterialen en de kosten om schade te voorkomen of te verminderen. En er is dekking voor de kosten van verlies of beschadiging die ontstaan door een staking. U kunt kiezen uit verzekerde bedragen van € 1.000,- tot € 25.000,-. Voor het vervoer in een personenauto geldt een maximaal verzekerd bedrag van € 5.000,-. Bij verlies of schade aan uw goederen vergoeden wij het volgende.
 • Bij goederen die u heeft ingekocht en bestemd waren om te verkopen: de waarde volgens de inkoopfactuur plus de gebruikelijke winstopslag, maar tot maximaal 20%.
 • Bij goederen die u al heeft verkocht: de waarde volgens de verkoopfactuur.
 • Bij goederen die niet bestemd zijn voor de verkoop, zoals uw gereedschap: de dagwaarde.

Beveiligingseisen

Bij het vervoer van diefstalgevoelige goederen met een waarde van € 5.000,- of meer stellen we de volgende beveiligingseisen.

 • Beveiliging op basis van SCM klasse 2 of SCM klasse 3.
 • Ramen van de bestel- of vrachtauto zijn geblindeerd of voorzien van beschermroosters.
 • In overleg met uw adviseur kunnen afwijkende afspraken worden gemaakt over de beveiligingseisen.

Onder diefstalgevoelige goederen verstaan we gereedschap, merkkleding, rookwaren en beeld-, geluids-, computer- en telecommunicatieapparatuur. Wanneer niet wordt voldaan aan de beveiligingseisen geldt bij diefstal of vandalisme een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag.

Eigen risico

Het eigen risico is standaard € 100,- per gebeurtenis. Maar wanneer niet wordt voldaan aan de beveiligingseisen geldt bij diefstal of vandalisme een eigen risico van 20% van het verzekerd bedrag. Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor meerdere keren het eigen risico wordt ingehouden.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Vervoerverzekering Eigen Goederen biedt een ruime dekking. Maar wij vergoeden bijvoorbeeld geen schade die ontstaat als u te weinig heeft gedaan om diefstal of verlies van uw vervoermiddel te voorkomen. Of die ontstaat als u diefstalgevoelige goederen zichtbaar onbeheerd heeft achtergelaten in uw vervoermiddel. En wij vergoeden geen schade aan goederen waarvoor bij het begin van het transport een nationaal of internationaal handelsverbod van toepassing is.

U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.
Wat kost het?

Wat kost de Vervoerverzekering Eigen Goederen?

De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag. Uw adviseur kan u hierover informeren.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u er graag meer over.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf 2.0
Branchevoorwaarden Bouw
Productvoorwaarden Vervoer Eigen Goederen

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur