Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam
Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam

Verkeer en vervoer

Ben jij of is je personeel regelmatig op pad voor jouw bedrijf? Dan kan er altijd iets gebeuren onderweg! Bekijk de risico’s die je onderweg loopt en hoe je die kunt beperken of verzekeren.

Wil je weten welke verzekering voor verkeer en vervoer het beste bij jouw bedrijf past? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Belangrijkste risico’s

Verkeersongeval tijdens het werk

Krijgt een van je medewerkers een ongeval in het verkeer tijdens het werk? Dan ben je als werkgever meestal aansprakelijk voor de schade aan je medewerker en de ander. Zorg dus dat je het goed regelt!

Diefstal van (of uit) jouw bedrijfsauto

Het aantal diefstallen uit bedrijfsauto’s neemt de afgelopen jaren flink toe. Ook kunnen criminelen er met jouw auto vandoor gaan.

Handige tips

  • Maak goede afspraken met je medewerkers. Bijvoorbeeld dat zij een gordel dragen als zij voor je op pad zijn. En nooit achter het stuur bellen.
  • Maak het dieven niet te makkelijk! Zo kun je een bedrijfsauto parkeren op een afgesloten bedrijfsterrein. Bekijk de website van Kiwa SCM voor meer tips.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom verkeer en vervoer.

Bespreek met een adviseur

Bedrijfsauto's en medewerkers

Bedrijfsauto's en medewerkers

Verkeer en vervoer houden de Nederlandse economie draaiende. Bedrijfsauto’s horen niet voor niets tot de belangrijkste bedrijfsmiddelen. Ondernemers en hun personeel leggen hiermee jaarlijks miljarden kilometers af. Van deze kilometers nemen bestelauto’s en vrachtauto’s het grootste deel voor hun rekening.

Je bent uiteraard zuinig op jouw vervoermiddelen en de goederen die je vervoert. Maar nog zuiniger ben je op je medewerkers. Zij zijn elke dag voor je op pad en dat houd je graag zo. Als ondernemer wil je risico’s rondom verkeer en vervoer dan ook zo veel mogelijk beperken.


Themapagina mijn bedrijf

Beveilig jouw vervoersmiddelen

Een inbraakalarm en startonderbreker zijn natuurlijk standaard preventiemiddelen voor je (bestel)auto. En met een peilzender kun je jouw voertuig bijvoorbeeld nauwkeurig lokaliseren na een diefstal. Gecombineerd met een voertuigvolgsysteem voldoe je aan de hoogste verzekeringseisen en ben je criminelen veel te slim af. De laadruimte van je bestelbus of vrachtauto beveilig je goed met de Carbolt 103.

Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024