Waarom is verkeer en vervoer een belangrijk thema voor u?

Zowel u als uw werknemers zijn weleens op pad. Verkeer en vervoer is dus een belangrijk onderwerp. Tips over verkeer en vervoer en risico’s.

Bekijk dit thema ook voor

Bedrijfsauto's en medewerkers

Bedrijfsauto's en medewerkers

Verkeer en vervoer houden de Nederlandse economie draaiende. Bedrijfsauto’s horen niet voor niets tot de belangrijkste bedrijfsmiddelen. Ondernemers en hun personeel leggen hiermee jaarlijks miljarden kilometers af. Van deze kilometers nemen bestelauto’s en vrachtauto’s het grootste deel voor hun rekening.

U bent uiteraard zuinig op uw vervoermiddelen en de goederen die u vervoert. Maar nog zuiniger bent u op uw medewerkers. Zij zijn elke dag voor u op pad en dat houdt u graag zo. Als ondernemer wilt u risico’s rondom verkeer en vervoer dan ook zo veel mogelijk beperken.


Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Maak goede afspraken met uw medewerkers. Bijvoorbeeld dat zij altijd een gordel dragen als zij voor u op pad zijn en nooit achter het stuur bellen. En dat snelheidsboetes altijd voor eigen rekening zijn.
  • Maak het dieven niet te makkelijk. Zo kunt u een bedrijfsauto parkeren op een afgesloten bedrijfsterrein. Bekijk de website van Kiwa SCM voor meer tips.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom verkeer en vervoer.

Belangrijkste risico's

Verkeersongeval tijdens het werk

U en uw werknemers rijden natuurlijk voorzichtig. Toch is een ongeval niet altijd te voorkomen. Als een werknemer tijdens het werk een verkeersongeval krijgt, bent u als werkgever meestal aansprakelijk voor de schade. Dan gaat het bijvoorbeeld om de schade die zij aan zichzelf of een ander veroorzaken.

Diefstal van bedrijfsauto of goederen

Autodieven hebben het ook gemunt op bedrijfsauto’s. In 2016 ging het om ruim 1800 voertuigen in de lichte categorie en bijna 70 voertuigen in de zware categorie (bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit). Ook is het mogelijk dat dieven er met uw goederen vandoor gaan.
Bespreek met een adviseur

Beveilig uw vervoersmiddelen

Een alarmsysteem en startonderbreker zijn natuurlijk standaard preventiemiddelen voor uw (bestel)auto. En met een peilzender kunt u uw voertuig bijvoorbeeld nauwkeurig lokaliseren na een diefstal. Gecombineerd met een voertuigvolgsysteem voldoet u aan de hoogste verzekeringseisen en bent u criminelen veel te slim af. De laadruimte van uw bestelbus of vrachtauto beveiligt u goed met de Carbolt 103.

Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Oplossingen voor verkeer en vervoer

Een goede verzekering voor uw zakelijke auto’s is onmisbaar. Bij De Goudse bent u hiervoor op het juiste adres. Oók voor uw aanhanger. En ook als u weleens goederen vervoert of ophaalt, of uw medewerkers wilt verzekeren voor schade die zij in het verkeer kunnen oplopen. 

Personenautoverzekering

Met de auto’s van uw bedrijf neemt u vanzelfsprekend geen onnodige risico’s. Mocht er toch wat gebeuren, dan wilt u snel weer verder kunnen. Onze zakelijke Personenautoverzekering biedt u deze zekerheid.

Bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering is onmisbaar wanneer u als ondernemer een bestelauto wilt verzekeren. Wij bieden u een uitstekende oplossing met de Bestelautoverzekering.

Vrachtautoverzekering

Wilt u uw vrachtauto optimaal verzekeren? Kies dan voor onze Vrachtautoverzekering.

Vervoerverzekering Eigen Goederen

Bezorgt u weleens goederen of haalt u ze op? Met de Vervoerverzekering Eigen Goederen zijn ze niet alleen verzekerd tijdens het vervoer, maar óók bij het laden en lossen.

Aanhangwagenverzekering

Wilt u uw aanhangwagen verzekeren? Met onze Aanhangwagenverzekering bent u verzekerd voor bijna elke mogelijke schade.

Verkeersschadeverzekering Medewerkers

Als werkgever kunt u aansprakelijk worden gesteld voor een verkeersongeval tijdens werktijd. Met de Verkeersschadeverzekering beschermt u uw medewerkers.

Werkmaterieelverzekering

Werkt u met werkmaterieel, zoals heftrucks, veegmachines of graafmachines? Dan is het goed dit te verzekeren tegen onder andere diefstal en beschadiging. De Werkmaterieelverzekering biedt u de oplossing.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur