Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam
Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam

Verkeer en vervoer voor de horeca

Zit u of uw personeel vaak op de weg voor uw horecazaak? Dan kan er altijd iets gebeuren onderweg! Bekijk welke risico’s u loopt en hoe u die risico’s kunt beperken of verzekeren. 

Wilt u weten welke verzekering voor verkeer en vervoer het beste bij uw horecazaak past? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Verkeersongeval tijdens het werk

Krijgt een van uw medewerkers een ongeval tijdens het werk? Bijvoorbeeld bij het bezorgen van een maaltijd of tijdens de rit naar een cateringevent? Dan bent u als werkgever meestal aansprakelijk voor de schade aan uw medewerker of een ander. Zorg dus dat u het goed regelt!

Diefstal van- of -uit uw bedrijfsauto

Het aantal diefstallen uit bedrijfsauto’s neemt de afgelopen jaren flink toe. Ook kunnen criminelen er met uw auto vandoor gaan. 

Handige tips

  • Maak goede afspraken met uw medewerkers. Bijvoorbeeld dat zij een gordel dragen als zij voor u op pad zijn. En nooit achter het stuur bellen. 
  • Maak het dieven niet te makkelijk! Zo kunt u een bedrijfsauto parkeren op een afgesloten bedrijfsterrein. Bekijk de website van Kiwa SCM voor meer tips.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s rondom verkeer en vervoer.

Bespreek met een adviseur

Veilig onderweg

Veilig onderweg

Bedrijfswagens en bestelauto’s horen - naast uw horecazaak – tot de belangrijkste bedrijfsmiddelen in de horeca. U legt jaarlijks vele kilometers af om (verse) producten te leveren aan andere horecazaken, inkopen te doen en bestellingen te bezorgen. 

Logisch dat u zuinig bent op uw vervoersmiddelen en de goederen die u vervoert. Maar nog zuiniger bent u op uw medewerkers. Zij zijn elke dag voor u op pad en dat houdt u graag zo. Als horecaondernemer wilt u risico’s rondom verkeer en vervoer dan ook zo veel mogelijk beperken.

 

Themapagina mijn bedrijf

Preventie

Een alarmsysteem en startonderbreker zijn natuurlijk standaard preventiemiddelen voor uw (bestel)auto. En met een peilzender kunt u uw voertuig bijvoorbeeld nauwkeurig lokaliseren na een diefstal. Gecombineerd met een voertuigvolgsysteem voldoet u aan de hoogste verzekeringseisen en bent u criminelen veel te slim af. De laadruimte van uw bestelbus of vrachtauto beveiligt u goed met de Carbolt 103.

Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur