Patricia Jaspers van RedFactor uit Rotterdam

Personenautoverzekering

Waarom de Personenautoverzekering?

Met de auto’s van uw bedrijf neemt u vanzelfsprekend geen onnodige risico’s. Mocht er toch wat gebeuren, dan wilt u snel weer verder kunnen. De zakelijke Personenautoverzekering van De Goudse biedt u deze zekerheid, met een prima schaderegeling en een scherpe premie. U heeft de keuze uit drie dekkingsvarianten, zodat u zelf kunt bepalen welke risico’s u wilt verzekeren en welke niet. Met onze snelle schadeafhandeling helpen we u bovendien snel weer op weg.

 • Standaard nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling bij Volledig Cascodekking.
 • Accessoires en belettering bij Volledig Cascodekking tot € 1.250,- standaard meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen

U kunt uw verzekering aanvullen met dekkingen voor accessoires, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en schade inzittenden. U leest er meer over onder ‘Wat zijn de aanvullende dekkingen?’ U ziet: wij bieden u een complete oplossing voor het verzekeren van uw auto.

Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Bij Volledig Cascodekking zijn uw accessoires tot € 1.250,- meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Nieuwwaarderegeling van 3 jaar voor nieuwe auto’s
 • particulier-vinkje
  Binnen 3 jaar uw occasion total loss? U krijgt de aankoopwaarde terug 

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Personenautoverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers
 • auto
  Met een personenauto
 • persoonlijke dienstverlening
  Voor zakelijk gebruik

Wat is verzekerd bij de Personenautoverzekering?

De Personenautoverzekering is geldig in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigverzekeringsbewijs (’groene kaart’) staan vermeld en niet zijn doorgehaald. U kunt kiezen voor de onderstaande drie dekkingen. 

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)


Dit biedt dekking tegen aansprakelijkheid voor zaak- of personenschade die u toebrengt aan anderen. Ook de aansprakelijkheid van de bestuurder ten opzichte van de passagiers valt daaronder. Wij vergoeden niet alleen de schade als u daadwerkelijk aansprakelijk bent, maar wij regelen ook het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Beperkt Casco


Deze dekking beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade, maar niet alle oorzaken zijn gedekt. Dit is een passende dekking als uw auto al wat ouder is en de dagwaarde niet meer zo hoog is.

Volledig Casco

Deze dekking beschermt u ook nog eens tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere botsingen, van de weg of in het water raken en andere externe schadeoorzaken. Dus ook schade aan de auto die u zelf veroorzaakt, is verzekerd. Deze dekking is aan te raden bij elke nieuwe auto en voor een auto die nog een hoge dagwaarde heeft. Voor Volledig Casco geldt het volgende.

 • Nieuwwaarderegeling van 3 jaar voor nieuwe auto’s.
 • Aanschafwaarderegeling voor occasions als uw auto binnen 3 jaar na aanschaf total loss raakt of gestolen wordt.
 • Na afloop van de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling wordt de dagwaarde vergoed.

Aanvullende dekkingen

U kunt de verzekering uitbreiden met vier aanvullende dekkingen. U leest er meer over bij ‘Wat zijn de aanvullende dekkingen?’
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

U kunt uw Personenautoverzekering uitbreiden met de onderstaande dekkingen.

Accessoires (boven € 1.250,-)

Bij de Volledig Cascodekking heeft u standaard dekking voor accessoires tot € 1.250,-. Bij de Beperkt Cascodekking is dit € 500,-. Het Accessoirespakket is alleen nodig als u een hoger bedrag wilt verzekeren. Let op: Het Accessoirespakket is er voor de accessoires die later zijn aangebracht op of in uw auto, zoals een trekhaak, velgen of een beveiligingssysteem. De opties waarmee uw auto door de fabriek is afgeleverd, zijn al meeverzekerd via de (Beperkt of Volledig) Cascodekking. Daarvoor hoeft u dus geen aanvullende dekking te nemen.

Ongevallen Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Ongevallenverzekering voor inzittenden verzekert u de inzittenden van uw auto. Zij of hun nabestaanden ontvangen een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Rechtsbijstand Motorrijtuigen

U kunt als eigenaar of bestuurder van een auto in vervelende situaties terechtkomen. Zo kan er verschil van mening ontstaan over de schuldvraag na een aanrijding. Of u kunt na de aanschaf van een auto onenigheid krijgen met de dealer over de garantievoorwaarden.
De Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen biedt u dan juridische ondersteuning, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken.

Schade Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Schadeverzekering Inzittenden verzekert u de schade die inzittenden van uw auto kunnen oplopen. Denk hierbij aan zaakschade (kleding, brillen), inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, smartengeld, medische kosten en overlijdenskosten. Ook de bestuurder is verzekerd. En wij vergoeden de schade ook als de bestuurder zelf aansprakelijk is. Bijvoorbeeld als de bestuurder met uw auto tegen een boom rijdt en gewond raakt.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Personenautoverzekering heeft een ruime dekking. Maar er is bijvoorbeeld geen dekking voor schade die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit. En niet voor schade die ontstaat terwijl de bestuurder of passagier geen toestemming had om uw auto te gebruiken, de bestuurder de auto niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of hij de auto niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt. U vindt een volledige lijst met uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

Voor ruitschade geldt het volgende:

 • Bij vervanging van een ruit door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 75,-. Kijk bij de geselecteerde glasherstellers of aangesloten dealerbedrijven.
 • Bij reparatie door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 0,-.
 • Bij reparatie of vervanging door een niet-geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico
  € 500,-.

Voor overige schade geldt het volgende:

 • Bij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 0,-. Het eigen risico is € 500,- bij reparatie door een niet-geselecteerd herstelbedrijf.
 • Het eigen risico is € 500,- in alle andere gevallen wanneer u niet tot reparatie overgaat.

U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Het voordeel daarvan is dat u minder premie betaalt. Welke keuze voor u beter is, hangt af van uw situatie.

Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt. 

Wat kost het?

Wat kost de Personenautoverzekering?

De premie is onder andere afhankelijk van het merk, de (dag)waarde en het gewicht van de auto, het aantal schadevrije jaren, de regio, het segment van de auto (bijvoorbeeld MPV, SUV), het vermogen van de motor en de brandstofsoort(en). De leeftijd van de bestuurder is eveneens een premiebepalende factor en de indeling is als volgt:

Leeftijdsgroepen
17 t/m 24, 25 t/m 34, 35 t/m 44, 45 t/m 54, 55 t/m 64, 65 t/m 74 en vanaf 75.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Personenauto

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Uw auto verzekeren is natuurlijk verstandig. Maar inbraak en diefstal in uw auto voorkom u waarschijnlijk liever helemaal. Basismaatregelen om dit te voorkomen zijn het plaatsen van een goed alarmsysteem, een peilzender, en een voertuigvolgsysteem.

Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Veelgestelde vragen

Welke dekking kan ik het beste kiezen: alleen WA of ook Beperkt of Uitgebreid Casco?
Voor een oudere auto is WA meestal de juiste keuze. Bij een wat minder oude auto kunt u kiezen voor Beperkt Casco. En als uw auto een grote waarde vertegenwoordigt, bijvoorbeeld omdat die nog ‘jong’ is, is Uitgebreid Casco een verstandige keuze. Uw adviseur helpt u graag om uw keuze te maken.
Hoe zit het met accessoires?
De opties waarmee uw auto door de fabriek is afgeleverd, zijn automatisch meeverzekerd op de (Beperkt of Volledig) cascodekking. Daarvoor hoeft u dus geen aanvullende dekking te nemen. Voor accessoires die later zijn aangebracht, kunt u het Accessoirespakket kiezen. Maar dat is niet altijd nodig. Want bij de Volledig cascodekking heeft u standaard al dekking voor accessoires tot € 1250,-. En bij de Beperkt cascodekking is dit € 500,-.
Hoe werkt de bonus/malusladder?

Voor de volgende onderdelen van uw personenautoverzekering is de premie afhankelijk van het aantal jaren dat u schadevrij heeft gereden:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid;
 • Beperkt casco;
 • Volledig casco.

Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren krijgt u korting of betaalt u een toeslag.

Hoe wordt uw korting of toeslag berekend?
Wij gebruiken de volgende regels.

 • Bij de start van uw verzekering stapt u in op een bepaalde trede. Deze trede bepaalt de hoogte van uw korting (maximaal 80%) of toeslag (maximaal 25%).
 • U stapt in op trede 6, vermeerderd met het aantal schadevrije jaren dat u heeft in de centrale database van alle verzekeraars. Als u bijvoorbeeld 3 schadevrije jaren heeft, stapt u in op trede 9.
 • Na afloop van elk verzekeringsjaar waarin u geen schade heeft, klimt u een trede. Op uw polisblad ziet u op welke datum een verzekeringsjaar voor u ingaat.
 • Hebben wij schade aan u vergoed die wij niet hebben kunnen verhalen op een ander? Dan leest u in de tabel naar welke trede u gaat. Dit is afhankelijk van het aantal schadegevallen in een verzekeringsjaar. 
 • U kunt uw schade ook voor eigen rekening nemen. Dat mag u doen tot 12 maanden nadat wij u hebben geïnformeerd over de schadeafwikkeling. Als uw trede door ons was aangepast, herstellen wij die.
 • Als u uw verzekering bij ons opzegt, kunt u uw schadevrije jaren meenemen naar een andere verzekeraar.

Indexering
Wij passen ieder jaar uw premie aan. Dit doen wij op basis van uw trede en van de wijziging van de consumentenprijsindex voor alle huishoudens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur