Aanhangwagenverzekering

Vervoert u regelmatig bouwmateriaal, groot gereedschap of anderen goederen op een aanhanger? De Aanhangwagenverzekering van De Goudse biedt dekking voor bijna elke mogelijke schade aan uw aanhangwagen.
 • Heeft u een vervangende aanhanger tijdens reparatie of onderhoud? Ook deze is tijdens de vervanging verzekerd!
 • Accessoires die in of aan de aanhangwagen zijn gemonteerd zijn tot € 1.250,- meeverzekerd.
 • Nieuwwaarde en aanschafwaarderegeling.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

In het kort

Wat verzekert u met onze Aanhangwagenverzekering?

Een aanrijding, diefstal of een brand: er kan altijd wat gebeuren met uw aanhanger. En als er wat gebeurt, kunnen de kosten flink oplopen en kunt u (tijdelijk) niet aan de slag. Onze verzekering voor uw aanhangwagen vergoedt bijna alle mogelijke schade aan uw aanhanger als gevolg van: brand, storm, natuurgeweld, botsingen, aanrijdingen of een andere calamiteit.

Wel verzekerd (keuze uit verschillende dekkingen)

 • Bijna elke mogelijke schade aan uw aanhangwagen als gevolg van: brand, storm, natuurgeweld, botsingen, aanrijdingen of een andere calamiteit
 • Schade als gevolg van diefstal, joyriding en verduistering
 • Noodzakelijke kosten van berging en bewaking
 • Is uw aanhangwagen beschadigd? Dan vergoeden wij de herstelkosten, de nieuwwaarde of de dagwaarde onder aftrek van de waarde van de restanten. Bij verlies vergoeden wij de dagwaarde.
 • Kan uw aanhangwagen niet gerepareerd worden omdat deze total loss is? Dan krijgt u tijdens de periode waarin u niet over uw aanhangwagen kunt beschikken een vergoeding van € 20,- per dag of € 50,- per dag als het gaat om een verkoopwagen. U ontvangt deze vergoeding maximaal 10 dagen. Bij vermissing is dit maximaal 30 dagen.

Als u uw aanhangwagen als verkoopwagen gebruikt, kunt u de verzekering aanvullen met verzekeringen voor bedrijfsschade, goederen, inrichting/inventaris, terrasmeubilair, geld en/of elektronica.

Niet verzekerd

 • Schade doordat u te weinig heeft gedaan om diefstal of verlies te voorkomen

Wat is verzekerd bij de Aanhangwagenverzekering?

U bent verzekerd voor bijna elke mogelijke schade aan uw aanhangwagen, onder andere door brand, storm, natuurgeweld, botsingen en aanrijdingen.

 • Daarnaast vergoeden wij schade als gevolg van diefstal, joyriding en verduistering.
 • Wij vergoeden ook de noodzakelijke kosten van berging en bewaking. Bij beschadiging van uw aanhangwagen vergoeden wij de herstelkosten, de nieuwwaarde of de dagwaarde onder aftrek van de waarde van de restanten. Bij verlies vergoeden wij de dagwaarde.
 • Als u uw aanhangwagen als verkoopwagen gebruikt, kunt u de verzekering aanvullen met verzekeringen voor bedrijfsschade, goederen, inrichting/inventaris, terrasmeubilair, geld en/of elektronica.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Aanhangwagendekking biedt ruime dekking. Maar wij vergoeden bijvoorbeeld geen schade die ontstaat als u te weinig heeft gedaan om diefstal of verlies te voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer de aanhangwagen onbeheerd is achtergelaten of niet was voorzien van een wielklem of disselslot of andere beveiliging die wij met u hebben afgesproken.

U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Eigen risico

Het standaard eigen risico is € 150,- per gebeurtenis. Heeft u schade door één gebeurtenis die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengen wij alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico per verzekering, waardoor het twee keer (of zelfs nog meer keren) wordt ingehouden.

Wat kost het?

Wat kost de Aanhangwagenverzekering?

De premie is afhankelijk van de verzekerde waarde. Uw adviseur kan u hierover informeren.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting tot 10%. Uw adviseur vertelt u er graag meer over.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Aanhangwagen

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Veelgestelde vragen

Ik gebruik een mover om mijn aanhanger te verplaatsen. Is die meeverzekerd?
Dat ligt eraan. U bent voor accessoires verzekerd tot € 1.250,-. Een mover valt daar ook onder, maar alleen als die is ingebouwd in uw aanhangwagen.
Ik sta met mijn aanhangwagen op de markt. Als er iets fout gaat met mijn aanhanger, loop ik winst mis. Kan ik dat ook verzekeren?
Ja, als u de wagen gebruikt als verkoopwagen, kunt u uw verzekering aanvullen met een verzekering voor bedrijfsschade. U kunt dan ook goederen, inrichting/inventaris, terrasmeubilair, geld en elektronica meeverzekeren.
Wat als mijn aanhangwagen total loss is of gestolen wordt en ik tijdelijk geen wagen heb?
Dan krijgt u tijdens de periode waarin u niet over een aanhangwagen kunt beschikken een vergoeding van € 20,- per dag of van € 50,- per dag als het gaat om een verkoopwagen. U ontvangt die vergoeding maximaal 10 dagen, bij vermissing maximaal 30 dagen.
Zijn accessoires meeverzekerd?
Ja, accessoires zijn meeverzekerd tot een bedrag van € 1.250.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur