Kitty Smeeten en Thomas de Groen van Hands off my chocolate in Amsterdam

Bestelautoverzekering

Waarom de Bestelautoverzekering?

Heeft u een bestelauto of zelfs een heel wagenpark? Dan heeft u een goede verzekering nodig, waarmee u bij schade snel weer verder kunt. De Bestelautoverzekering van
De Goudse biedt u deze zekerheid, met een goede schaderegeling en een scherpe premie. Voor elk type bedrijfswagen heeft u de keuze uit drie dekkingsvarianten, zodat u zelf kunt bepalen welke risico’s u wilt verzekeren en welke niet. Met onze snelle schadeafhandeling helpen we u bovendien snel weer op weg.
 • Standaard nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling bij Volledig Cascodekking.
 • Accessoires en belettering bij Volledig Cascodekking tot € 1.250,- standaard meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen


U kunt uw verzekering aanvullen met dekkingen voor accessoires, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en schade inzittenden.
Vraag een offerte aan

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Standaard nieuwwaarde -en aanschafwaarderegeling bij Volledig Cascodekking
 • particulier-vinkje
  Accessoires en belettering zijn bij Volledig Cascodekking tot     € 1.250,- meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Geen eigen risico bij herstel door Schadegarant

Bekijk deze verzekering ook voor

Voor wie is de Bestelautoverzekering?

 • ondernemers
  Ondernemers
 • vrachtwagen
  Met een bestelauto
 • auto
  Of zelfs een heel wagenpark

Wat is verzekerd bij de Bestelautoverzekering?

De Bestelautoverzekering is geldig in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigverzekeringsbewijs (’groene kaart’) staan vermeld en niet zijn doorgehaald. U kunt kiezen uit de onderstaande drie dekkingen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Dit biedt dekking tegen aansprakelijkheid voor zaak- of personenschade die u toebrengt aan anderen. Ook de aansprakelijkheid van de bestuurder ten opzichte van de passagiers valt daaronder. Wij vergoeden niet alleen de schade als u daadwerkelijk aansprakelijk bent, maar wij regelen ook het vaststellen van de aansprakelijkheid.


Beperkt Casco


Deze dekking beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade, maar niet alle oorzaken zijn gedekt. Dit is een passende dekking als uw bestelauto al wat ouder is en de dagwaarde niet meer zo hoog is.

Volledig Casco


Deze dekking beschermt u ook nog eens tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere botsingen, van de weg of in het water raken en andere externe schadeoorzaken. Dus ook schade aan de bestelauto die u zelf veroorzaakt, is verzekerd. Deze dekking is aan te raden bij elke nieuwe bestelauto en voor een bestelauto die nog een hoge dagwaarde heeft. Voor Volledig Casco geldt het volgende.

 • Nieuwwaarderegeling van 1 jaar voor nieuwe bestelauto’s.
 • Aanschafwaarderegeling voor occasions als uw bestelauto binnen 1 jaar na aanschaf total loss raakt of gestolen wordt.
 • Voorwaarde voor beide regelingen is dat de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigd wordt. Na afloop van de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling wordt de dagwaarde vergoed.

Aanvullende dekkingen

U kunt de verzekering aanvullen met vier aanvullende dekkingen. U leest er meer over onder ‘Wat zijn de aanvullende dekkingen?’
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

U kunt uw Bestelautoverzekering uitbreiden met de dekkingen Accessoires, Ongevallen Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuigen en Schade Inzittenden. Hieronder leest u er meer over.

Accessoires (boven € 1.250,-)

Bij de Volledig Cascodekking heeft u standaard dekking voor accessoires tot € 1.250,-. Bij de Beperkt Cascodekking is dit € 500,-. Het Accessoirespakket is alleen nodig als u een hoger bedrag wilt verzekeren.

Let op: Het Accessoirespakket is er voor de accessoires die later zijn aangebracht op of in uw bestelauto, zoals een trekhaak, velgen of een beveiligingssysteem. De opties waarmee uw bestelauto door de fabriek is afgeleverd, zijn al meeverzekerd via de (Beperkt of Volledig) Cascodekking. Daarvoor hoeft u dus geen aanvullende dekking te nemen.

Ongevallen Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Ongevallenverzekering voor inzittenden verzekert u de inzittenden van uw bestelauto. Zij of hun nabestaanden ontvangen een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Rechtsbijstand Motorrijtuigen

U kunt als eigenaar of bestuurder van een bestelauto in vervelende situaties terechtkomen.
Zo kan er verschil van mening ontstaan over de schuldvraag na een aanrijding. Of u kunt na de aanschaf van een auto onenigheid krijgen met de dealer over de garantievoorwaarden.
De Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen biedt u in zulke gevallen juridische ondersteuning, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken.

Schade Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Schadeverzekering Inzittenden verzekert u de schade die inzittenden van uw bestelauto kunnen oplopen. Denk hierbij aan zaakschade (kleding, brillen), inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, smartengeld, medische kosten en overlijdenskosten. Ook de bestuurder is verzekerd. En wij vergoeden de schade ook als de bestuurder zelf aansprakelijk is. Bijvoorbeeld als de bestuurder met uw auto tegen een boom rijdt en gewond raakt.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bestelautoverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Zo is er geen dekking voor schade die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit.
En niet voor schade die ontstaat terwijl de bestuurder of passagier geen toestemming had om uw bestelauto te gebruiken, de bestuurder de bestelauto niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of hij de bestelauto niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt. U vindt een volledige lijst met uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

Voor ruitschade geldt het volgende:
 • Bij vervanging van een ruit door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 75,-. Kijk bij de geselecteerde glasherstellers of aangesloten dealerbedrijven.
 • Bij reparatie door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 0,-.
 • Bij reparatie of vervanging door een niet-geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico
  € 500,-.

Voor overige schade geldt het volgende:

 • Bij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 0,-. Het eigen risico is € 500,- bij reparatie door een niet-geselecteerd herstelbedrijf.
 • Het eigen risico is € 500,- in alle andere gevallen wanneer u niet tot reparatie overgaat.

U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Het voordeel daarvan is dat u minder premie betaalt. Welke keuze voor u beter is, hangt af van uw situatie.

Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Bestelautoverzekering?

De premie is onder andere afhankelijk van het merk, de (dag)waarde, het gewicht van de bestelauto, het aantal schadevrije jaren, de regio en het vermogen van de motor.

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Bestelauto

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Uw bestelauto beveiligen?

Gebruikt u een bestelauto voor uw zaak? Dan wilt u die natuurlijk geen dag missen. U voorkomt diefstal met een goed alarmsysteem. En met raamroosters en de Carbolt 103 kan er niets uit de laadruimte gestolen worden.

Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Veelgestelde vragen

Zijn er voor de bestelauto altijd extra beveiligingmaatregelen nodig?
Dat is niet altijd vereist maar is wel aan te bevelen.
Krijg ik bij schade een vervangende bestelauto?
In de meeste gevallen kan een gelijkwaardige bestelauto worden ingezet. Uiteraard alleen bij beperkt en volledig cascodekking.
Hoe werkt de bonus/malusladder?
De bonus/malusladder bepaalt de korting die u krijgt op grond van het aantal schadevrije jaren.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur