Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam
Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam

Bestelautoverzekering voor de horeca

Als horecaondernemer kun je niet zonder je bestelauto. Daarom is de juiste verzekering zo belangrijk. Met onze bestelautoverzekering is schade aan je bestelauto of bestelbus optimaal gedekt. Vraag meteen offerte aan via een onafhankelijk adviseur.

Wat is een bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is een zakelijke verzekering voor bestelauto’s. Een bestelauto is een auto of bus met laadruimte die voldoet aan bepaalde vereisten van de Belastingdienst. Veel ondernemers in de horeca gebruiken een bestelbus om bijvoorbeeld voedsel en cateringuitrusting te vervoeren. Met een bestelautoverzekering ga je met een gerust gevoel de weg op.  

Een goede bestelautoverzekering kiezen


Veel horecaondernemers gebruiken een bestelauto of bestelbus om hun klanten te bevoorraden of om met spullen naar een evenementenlocatie te rijden. Of je nu veel of weinig rijdt, het is belangrijk om een goede bestelautoverzekering te kiezen. Er kan onderweg namelijk altijd wat gebeuren met je bestelauto(s). Ook op de weg zit een ongeluk in een klein hoekje. Onze bestelautoverzekering beschermt je tegen de grootste risico’s. 

Bekijk deze verzekering specifiek voor

Daarom verzekeren veel ondernemers hun bestelauto bij De Goudse:

 • Snelle schadeafhandeling
 • Persoonlijk contact via een adviseur 
 • Onbeperkte kilometers 
 • Korting op preventiemiddelen
In het kort

Wat verzeker je met onze bestelautoverzekering?

Wat wel en niet verzekerd is, hang af van de dekking die je kiest. Je hebt de volgende opties als je een bestelautoverzekering bij De Goudse afsluit:

Wel verzekerd 

Je hebt de keuze uit WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco.

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): je bent verzekerd als je met jouw bestelauto schade toebrengt aan anderen.
 • Beperkt Casco: schade aan je bestelauto door een beperkt aantal oorzaken: brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade.
 • Volledig Casco: schade aan je bestelauto door een breed aantal oorzaken waaronder schade die je zelf veroorzaakt zoals een botsing of van de weg raken.
 • Je kunt je verzekering aanvullen met dekkingen voor accessoires, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand, schade inzittenden en vast gemonteerd werkmaterieel.
 • Nieuwwaarderegeling van 1 jaar bij Volledige Casco

Niet verzekerd

Wij vergoeden geen schade:

 • Tijdens sliptesten, slipcursussen of rijvaardigheidstrainingen
 • Tijdens verhuur, gebruik als taxi of lesauto
 • Terwijl de bestuurder de auto niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of hij de auto niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt
 • Die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit

Uitrusting in je bestelauto verzekeren

Goed om te weten: de bedrijfsuitrusting en handelszaken die je in je bestelauto vervoert, moet je apart verzekeren. Denk hierbij aan bouwmateriaal, gereedschap of je cateringspullen. Je kunt dit doen via onze vervoerverzekering eigen goederen

Wat kost een bestelautoverzekering?

De premie van onze bestelautoverzekering is onder andere afhankelijk van het merk van je bestelauto, de (dag)waarde, het aantal schadevrije jaren, de regio, het vermogen van de motor en de dekking.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Soort bestelauto
Citroen Jumper
Waarde auto
€ 24.000,-
Schadevrije jaren
20

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
Restaurant
Soort bestelauto
Citroen Jumper
Waarde auto
€ 24.000,-
Schadevrije jaren
20

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Soort bestelauto
Waarde auto
Schadevrije jaren

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Horeca. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt je er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een bestelauto­verzekering voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Eigen risico bestelautoverzekering

Of je te maken hebt met een eigen risico voor je bestelautoverzekering, is afhankelijk van de situatie. Bij schade is er bijvoorbeeld geen eigen risico van toepassing als je kiest voor een door ons geselecteerde reparateur. Je kunt er ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen waardoor je minder premie hoeft te betalen. Hieronder een overzicht van het eigen risico:
 • Er geldt geen eigen risico bij de WA-dekking.
 • Bij Beperkt en Volledig Casco geldt geen eigen risico als je gebruik maakt van één door ons geselecteerde reparateurs.
 • Als je de schade laat repareren door een herstelbedrijf dat niet bij ons is aangesloten wordt het eigen risico € 500,-.
 • Bij ruitreparatie door een Glasgarant-hersteller geldt geen eigen risico.
 • Bij ruitvervanging door een Glasgarant-hersteller geldt een eigen risico van € 75,-.
 • Je kunt het eigen risico verhogen naar € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000, - waardoor je minder premie betaalt.

De voordelen

Standaard nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling

Bij Volledig Cascodekking profiteer je van onze standaard nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling van 1 jaar.

Accessoires en belettering meeverzekerd

Accessoires en belettering zijn bij Volledig Cascodekking tot € 1.250,- gratis meeverzekerd.

Geen eigen risico bij herstel door Schadegarant

Wordt je bestelauto gerepareerd door een herstelbedrijf dat aangesloten is bij Schadegarant? Dan is er geen eigen risico van toepassing.

Bestelautoverzekering afsluiten

Wil je net als duizenden zzp’ers en mkb’ers je bestelauto verzekeren bij De Goudse? Of vrijblijvend een offerte aanvragen voor een zakelijke bestelautoverzekering? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je om je bestelauto te verzekeren en zorgen ervoor dat je altijd een verzekering op maat hebt. 

Veelgestelde vragen over de bestelautoverzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024