Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Bestelautoverzekering voor de bouw

Een bestelauto is onmisbaar voor de meeste ondernemers in de bouw. Het is daarom slim je bestelwagen goed te verzekeren. Met onze Bestelautoverzekering zit u zo weer op de weg! 
 • Standaard nieuwwaarde -en aanschafwaarderegeling bij Volledig Cascodekking
 • Accessoires en belettering zijn bij Volledig Cascodekking tot € 1.250,- meeverzekerd
 • Geen eigen risico bij herstel door Schadegarant

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze Bestelautoverzekering? 

Heeft u een of meerdere bestelauto(s).? Dan is een goede verzekering onmisbaar. Met onze verzekering voor bestelauto’s kunt u na een schade zonder zorgen en gedoe snel weer verder. 

Wel verzekerd 

U heeft de keuze uit WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. 

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): u bent verzekerd als u met uw bestelauto schade toebrengt aan anderen. 
 • Beperkt Casco: schade aan uw bestelauto door een beperkt aantal oorzaken: brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade. 
 • Volledig Casco: schade aan uw bestelauto door een breed aantal oorzaken waaronder schade die u zelf veroorzaakt zoals een botsing of van de weg raken.
 • Accessoires zijn tot € 1.250,- meeverzekerd bij Volledig Casco. Een hoger bedrag is mogelijk. 
 • Nieuwwaarde regeling van 1 jaar voor nieuwe bestelauto’s.
 • Aanschafwaarderegeling voor occasions als de bestelauto binnen 1 jaar na aanschaf total loss raakt of gestolen wordt.

Eigen risico

 • Er geldt geen eigen risico bij de WA-dekking.
 • Bij Beperkt en Volledig Casco geldt geen eigen risico als u gebruik maakt van één door ons geselecteerde reparateurs.
 • Als u de schade laat repareren door een herstelbedrijf dat niet bij ons is aangesloten wordt het eigen risico € 500,-.
 • Bij ruitreparatie door een Glasgarant-hersteller geldt geen eigen risico.
 • Bij ruitvervanging door een Glasgarant-hersteller geldt een eigen risico van € 75,-.
 • U kunt het eigen risico verhogen naar € 250,-, € 500,-, € 750,- of € 1.000,- waardoor u minder premie betaalt. 

Aanvullende dekkingen
U kunt uw verzekering aanvullen met dekkingen voor accessoires, ongevallen inzittenden, rechtsbijstand en schade inzittenden.

Niet verzekerd

Wij vergoeden geen schade:

 • Die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit.
 • Tijdens sliptesten, slipcursussen of rijvaardigheidstrainingen.
 • Tijdens verhuur, gebruik als taxi of lesauto.
 • Terwijl de bestuurder de auto niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of hij de auto niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt.

Wat is verzekerd bij de Bestelautoverzekering?

De Bestelautoverzekering is geldig in alle landen die op het Internationaal Motorrijtuigverzekeringsbewijs (’groene kaart’) staan vermeld en niet zijn doorgehaald. U kunt kiezen uit de onderstaande drie dekkingen.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Dit biedt dekking tegen aansprakelijkheid voor zaak- of personenschade die u toebrengt aan anderen. Ook de aansprakelijkheid van de bestuurder ten opzichte van de passagiers valt daaronder. Wij vergoeden niet alleen de schade als u daadwerkelijk aansprakelijk bent, maar wij regelen ook het vaststellen van de aansprakelijkheid.


Beperkt Casco


Deze dekking beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere brand en explosie, aanrijdingen met dieren, hagel, natuurrampen, storm, diefstal en ruitschade, maar niet alle oorzaken zijn gedekt. Dit is een passende dekking als uw bestelauto al wat ouder is en de dagwaarde niet meer zo hoog is.

Volledig Casco


Deze dekking beschermt u ook nog eens tegen de financiële gevolgen van schade door onder andere botsingen, van de weg of in het water raken en andere externe schadeoorzaken. Dus ook schade aan de bestelauto die u zelf veroorzaakt, is verzekerd. Deze dekking is aan te raden bij elke nieuwe bestelauto en voor een bestelauto die nog een hoge dagwaarde heeft. Voor Volledig Casco geldt het volgende.

 • Nieuwwaarderegeling van 1 jaar voor nieuwe bestelauto’s.
 • Aanschafwaarderegeling voor occasions als uw bestelauto binnen 1 jaar na aanschaf total loss raakt of gestolen wordt.
 • Voorwaarde voor beide regelingen is dat de originele aankoopnota van een BOVAG-bedrijf of merkdealer overhandigd wordt. Na afloop van de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling wordt de dagwaarde vergoed.

Aanvullende dekkingen

U kunt de verzekering aanvullen met vier aanvullende dekkingen.
Wat zijn de aanvullende dekkingen?

Wat zijn de aanvullende dekkingen?

U kunt uw Bestelautoverzekering uitbreiden met de dekkingen Accessoires, Ongevallen Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuigen en Schade Inzittenden. Hieronder leest u er meer over.

Accessoires (boven € 1.250,-)

Bij de Volledig Cascodekking heeft u standaard dekking voor accessoires tot € 1.250,-. Bij de Beperkt Cascodekking is dit € 500,-. Het Accessoirespakket is alleen nodig als u een hoger bedrag wilt verzekeren.

Let op: Het Accessoirespakket is er voor de accessoires die later zijn aangebracht op of in uw bestelauto, zoals een trekhaak, velgen of een beveiligingssysteem. De opties waarmee uw bestelauto door de fabriek is afgeleverd, zijn al meeverzekerd via de (Beperkt of Volledig) Cascodekking. Daarvoor hoeft u dus geen aanvullende dekking te nemen.

Ongevallen Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Ongevallenverzekering voor inzittenden verzekert u de inzittenden van uw bestelauto. Zij of hun nabestaanden ontvangen een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Rechtsbijstand Motorrijtuigen

U kunt als eigenaar of bestuurder van een bestelauto in vervelende situaties terechtkomen.
Zo kan er verschil van mening ontstaan over de schuldvraag na een aanrijding. Of u kunt na de aanschaf van een auto onenigheid krijgen met de dealer over de garantievoorwaarden.
De Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen biedt u in zulke gevallen juridische ondersteuning, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken.

Schade Inzittenden

Hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval kunt u niet altijd voorkomen. Met de Schadeverzekering Inzittenden verzekert u de schade die inzittenden van uw bestelauto kunnen oplopen. Denk hierbij aan zaakschade (kleding, brillen), inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, smartengeld, medische kosten en overlijdenskosten. Ook de bestuurder is verzekerd. En wij vergoeden de schade ook als de bestuurder zelf aansprakelijk is. Bijvoorbeeld als de bestuurder met uw auto tegen een boom rijdt en gewond raakt.
Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Bestelautoverzekering heeft een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Zo is er geen dekking voor schade die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit. En niet voor schade die ontstaat terwijl de bestuurder of passagier geen toestemming had om uw bestelauto te gebruiken, de bestuurder de bestelauto niet mag besturen (geen rijbewijs, rijbevoegdheid ontzegd of ingetrokken) of hij de bestelauto niet veilig kan of mag besturen omdat hij alcohol of medicijnen heeft gebruikt. U vindt een volledige lijst met uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Zelfrijdende foodtrucks, zoals een verbouwde bestelauto, verzekeren we niet. We verzekeren alleen aanhangwagens van waaruit producten verkocht worden, mits u ook een bedrijfspand heeft. 

Eigen risico

Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico.

Voor ruitschade geldt het volgende:
 • Bij vervanging van een ruit door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 75,-. Kijk bij de geselecteerde glasherstellers of aangesloten dealerbedrijven.
 • Bij reparatie door een geselecteerd autoruitherstelbedrijf is het eigen risico € 0,-.
 • Bij reparatie of vervanging door een niet-geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico
  € 500,-.

Voor overige schade geldt het volgende:

 • Bij reparatie door een geselecteerd herstelbedrijf is het eigen risico € 0,-. Het eigen risico is € 500,- bij reparatie door een niet-geselecteerd herstelbedrijf.
 • Het eigen risico is € 500,- in alle andere gevallen wanneer u niet tot reparatie overgaat.

U kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. Het voordeel daarvan is dat u minder premie betaalt. Welke keuze voor u beter is, hangt af van uw situatie.

Heeft u schade die onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Wat kost het?

Wat kost de Bestelautoverzekering?

De premie is onder andere afhankelijk van het merk, de (dag)waarde, het gewicht van de bestelauto, het aantal schadevrije jaren, de regio en het vermogen van de motor.

Dit product maakt onderdeel uit van Compleet Verzekerd, een pakket met horecaverzekeringen. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf 2.0
Branchevoorwaarden Bouw
Productvoorwaarden Bestelauto

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur