Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Hoe bescherm ik mij tegen diefstal uit mijn bestelauto?

Bouw • Bedrijfsschade

Schade door diefstal uit mijn bestelauto

Bijna dagelijks zijn aannemers slachtoffer van inbraak in bestelauto's. Hoe beschermt u zich als bouwondernemer tegen inbraak in uw bestelauto? En: mocht er toch worden ingebroken, welke verzekering biedt dan de beste dekking?

Inbraak in bestelauto's is niet nieuw, maar de manier waarop er wordt ingebroken verandert wel. Zo worden auto's steeds vaker gestolen door middel van zogeheten relay attack: inbrekers openen en starten auto's met 'keyless entry' met behulp van een slimme computer. Zelfs vanaf honderden meters kan de auto zo worden ontgrendeld. Ook Herman Brugman, mede-eigenaar van HB-Pro en fabrikant van bedrijfswagenbeveiliging, ziet regelmatig auto’s waarin is ingebroken zonder ook maar enig spoor van braakschade. ‘Naast relay attack kan een inbreker ook gebruik maken van diverse sleutels die te koop zijn op internet, waarmee hij laadruimtes van bestelauto's zonder schade kan openen.’

Samen met zijn compagnon Willie Haarhuis ontwikkelde Brugman een aantal oplossingen voor het beveiligen van bedrijfswagens, waaronder de Carbolt 100 en Carbolt 103. De Carbolt 100 is een trekhaakslot en beschermt de achterdeuren van de bestelauto. De Carbolt 103 is een complete mechanische beveiliging voor alle deuren van de laadruimte en daarmee bestand tegen relay attack.

Uniek

Wat de Carbolt 103 onderscheidt van andere oplossingen is de plaats van waaruit het slot kan worden bediend. Brugman: 'De Carbolt 103  wordt in tegenstelling tot andere oplossingen aan de binnenkant van de laadruimte gemonteerd en kan alleen worden bediend vanuit een slot in de cabine van de bus.' Een inbreker kan dus alleen in de laadruimte van de bestelauto komen door deuren van buitenaf open te breken, benadrukt Brugman. ‘Of de inbreker moet eerst in de cabine zien te komen en vervolgens zonder sleutel het slot van de deuren in de laadruimte weten te ontgrendelen’. Voor zover hij weet zijn beide gevallen nog niet voorgekomen. Bijkomend voordeel van de Carbolt 103 is dat de carosseriewaarde van de bestelauto intact blijft. Er worden immers geen sloten aan de buitenkant van de auto bevestigd.

En wat als een ondernemer ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch slachtoffer wordt van inbraak in zijn bestelauto? Uit zijn eigen ervaring met klanten weet Brugman dat het loont om dan een Vervoerverzekering Eigen Goederen te hebben. ‘Een verzekering voor een bestelauto is niet voldoende en dekt geen schade aan goederen of diefstal daarvan. Met de Vervoersverzekering Eigen Goederen is dit wel gedekt.'

Sinds 2013 werkt HB-Pro samen met De Goudse. Voor ondernemers met een Vervoerverzekering Eigen Goederen geldt een lager eigen risico en zij krijgen korting op de Carbolt 101 en Carbolt 103.Brugman: ‘Op deze manier komen we steeds dichter bij ons doel: ‘steeds minder schade door diefstal in bedrijfswagens.'

Over HB-Pro

HB-Pro werd in 2012 opgericht door Willie Haarhuis en Herman Brugman. Het bedrijf is fabrikant en groothandel van bedrijfswagenbeveiliging en aanverwante artikelen. HB-Pro levert producten aan klanten in Nederland, België en Denemarken. De missie van HB-Pro: een betaalbaar product leveren om bedrijfswagens betrouwbaar te beveiligen.
HB-Pro Logo Carbolt Sticker 2014 WitRood

Bescherm u tegen diefstal uit uw bestelauto

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat u betaalt voor een verzekering in uw specifieke situatie?
Onze onafhankelijke adviseurs helpen u verder. Vul het offerte aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag een offerte aan

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken. 
Vind een andere adviseur

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024