Bjorn en Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo
Bjorn en Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo

Nabestaandenverzekering Collectief

Met de Nabestaandenverzekering Collectief van De Goudse bied je nabestaanden van overleden werknemers een uitkering na overlijden.

Wat is een nabestaandenverzekering?

Als een werknemer overlijdt, hebben nabestaanden vaak lang niet altijd recht op een Anw-uitkering van de overheid. Met de Nabestaandenverzekering Collectief bied je de partner of andere nabestaanden van je overleden werknemer een uitkering. Met deze regeling zorg je voor een financieel vangnet voor de nabestaanden van je werknemers.
In het kort

Wat is verzekerd met onze Nabestaandenverzekering Collectief?

De Nabestaandenverzekering Collectief bied je de keuze uit een variant die verplicht is voor al je werknemers en een variant waarbij werknemers zelf bepalen of ze deelnemen. Voor beide productvarianten gelden specifieke voorwaarden. Hieronder lees je meer over wat wel of juist niet is verzekerd.

Wel verzekerd

 • Verplichte variant:
  De verzekering biedt een eenmalige uitkering voor de nabestaanden van je werknemer na overlijden. Afhankelijk van je keuze bedraagt die uitkering 1 tot en met 5 keer het bruto jaarsalaris van de werknemer (in totaal maximaal € 500.000,- per deelnemer).
  De verzekering geldt voor al je werknemers.

 • Vrijwillige variant:
  - De verzekering biedt een uitkering voor de partner of andere nabestaanden van je werknemer na overlijden. Je kunt kiezen uit twee mogelijkheden:
     o Een eenmalige uitkering voor de partner, kinderen of andere nabestaanden ter hoogte van 1 tot en met 5 keer het jaarsalaris (in totaal maximaal € 500.000,-).
     o Een maandelijkse uitkering, uitsluitend voor de partner, tot zijn of haar AOW-leeftijd. Op jaarbasis bedraagt deze uitkering € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,-.
  - De verzekering geldt voor al je werknemers. Het is ook mogelijk dat hun partners worden meeverzekerd.

Niet verzekerd

 • Verplichte variant: 
  Werkgevers/DGA’s kunnen niet worden meeverzekerd
  Het overlijdensrisico van partners kan niet worden meeverzekerd
  Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is niet mogelijk

 • Vrijwillige variant: 
  Werknemers die ervoor kiezen om niet deel te nemen, zijn uiteraard niet verzekerd
  In de variant met de maandelijkse uitkering vindt bij overlijden van de werknemer alleen een uitkering plaats aan de partner, niet aan de kinderen of andere nabestaanden

Wat kost een Nabestaandenverzekering?

Op basis van je keuzes wordt de premie berekend die hoort bij de leeftijd van de deelnemers en je bedrijfssector. De premie verschilt per kalenderjaar en is afhankelijk van de leeftijd op 1 januari.

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
Administratiekantoor
Verzekerd bedrag bij overlijden
€ 100.000,- (2 x jaarsalaris van € 50.000) (eenmalig)
Leeftijd werknemer
40

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
Administratiekantoor
Verzekerd bedrag bij overlijden
€ 100.000,- (2 x jaarsalaris van € 50.000) (eenmalig)
Leeftijd werknemer
40

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag bij overlijden
Leeftijd werknemer

De Nabestaandenverzekering Collectief is onderdeel van CompleetVerzekerd Mijn personeel, het pakket personeelsverzekeringen van De Goudse. Afhankelijk van je keuzes kan je pakketkorting oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een Nabestaandenverzekering Collectief voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Oplossing op maat

Bij het afsluiten van de Nabestaandenverzekering Collectief heb je de keuze uit de verplichte en de vrijwillige variant:

 • Bij de verplichte variant doen al je medewerkers mee en betaal je de premie. Bij overlijden keren wij de nabestaanden van je werknemer een eenmalig bedrag uit van 1 tot 5 keer het jaarsalaris.
 • Bij de vrijwillige variant kiezen je werknemers zelf of ze mee willen doen en betalen ze ook zelf de premie (als werkgever houd je de premie in op het nettoloon). Je bepaalt vooraf of er bij overlijden van de werknemer een eenmalige óf een periodiek bedrag wordt uitgekeerd. Een eenmalige uitkering bedraagt 1 tot 5 keer het jaarsalaris. Een periodieke uitkering bedraagt € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,- per jaar en loopt door tot de AOW-leeftijd van de partner.
 • Bij de vrijwillige variant kun je ervoor kiezen dat er geen premie meer betaald hoeft te worden voor een werknemer die arbeidsongeschikt wordt, en minder premie als de werknemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. De verzekering loopt dan wel gewoon door.

Bij de periodieke variant heb je nog een aantal extra keuzes. Zo kun je:

 • kiezen voor een jaarlijkse stijging van de uitkering met 2%, nadat de uitkering is ingegaan;
 • de dekking langer laten doorlopen voor deelnemers die op hun AOW-leeftijd uit dienst gaan en dan een jongere partner hebben; de dekking wordt dan premievrij voortgezet tot de partner de AOW-leeftijd bereikt, met een maximum van vijf jaar.
  Verplichte variant Vrijwillige variant
Uitkering fiscaal Netto Netto
Begunstigde

Werkgever ontvangt
uitkering en keert
vervolgens uit aan
de nabestaanden

Nabestaanden
ontvangen de
uitkering
rechtstreeks
Uitkering Eenmalig Eenmalig of
periodiek
Bedrag 1-5 x jaarsalaris
1-5 x jaarsalaris 
OF 
€ 10.000,-, € 15.000,- of
€ 20.000,- per jaar
Wie betaalt Werkgever Werknemer
Partner
meeverzekeren
Niet mogelijk Mogelijk

De voordelen

Veelgestelde vragen nabestaandenverzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024