Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo
Bjorn en Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo

Nabestaandeverzekering Collectief

U en uw werknemers denken er natuurlijk niet dagelijks over na. Maar als u of een van uw werknemers overlijdt, hebben nabestaanden vaak geen recht op een overheidsuitkering, hooguit op bijstand. Met de Nabestaandenverzekering Collectief van De Goudse biedt u nabestaanden van overleden werknemers financiële zekerheid. Ook uzelf kunt u verzekeren!
 • Uitkering kan doorlopen tot AOW-leeftijd partner
 • Belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde
 • U kunt ook uzelf verzekeren
 • U bepaalt hoe de regeling eruit ziet

Bekijk hier wat een Nabestaandenverzekering u kost en wat het oplevert

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Wat verzekert u met onze Nabestaande Collectief verzekering? 

Wel verzekerd 

Een uitkering voor de partner van uw werknemer na overlijden. U kunt kiezen uit twee mogelijkheden: 

 • Eenmalige uitkering van één tot en met vijf keer het jaarsalaris (in totaal maximaal € 500.000,-)    
 • Maandelijkse uitkering tot de AOW-leeftijd:
  Op jaarbasis is dit € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,-.

Niet verzekerd

 • De Nabestaandenverzekering Collectief geldt alleen voor werknemers die zelf besluiten om zich hiervoor aan te melden. De deelname stopt zodra de werknemer uit dienst is en kan niet worden voortgezet bij een andere werkgever.

Wat is verzekerd bij de Nabestaandenverzekering Collectief?

Als de verzekerde werknemer overlijdt, krijgt de partner een uitkering. U heeft bij het afsluiten van de verzekering de keuze uit twee opties.

 1. Maandelijkse uitkering aan de partner tot die de AOW-leeftijd bereikt (ook als de leeftijd verder opschuift) of eerder overlijdt. Op jaarbasis is dit € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,-.
 2. Eenmalige uitkering van één tot en met vijf keer het jaarsalaris (in totaal maximaal € 500.000,-) dat de deelnemer verdiende bij de start van de deelname. Dit bedrag gaat naar de partner, of – als er geen partner (meer) is – naar de kinderen of overige erfgenamen.

De deelnemers zijn verzekerd tot hun 68e. Als zij eerder met pensioen of uit dienst gaan, stopt hun verzekering. Zij kunnen altijd stoppen met de deelname.

U kunt de oplossing op maat samenstellen

U heeft daarnaast nog meer keuzemogelijkheden. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuzes

 • U kunt ervoor kiezen dat er geen premie meer betaald hoeft te worden voor een werknemer die arbeidsongeschikt wordt. En minder premie als de werknemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt. De regeling loopt dan wel gewoon door.
 • Ook de partner van uw werknemer kan verzekerd worden. Uw werknemer krijgt dan een uitkering als die partner overlijdt. Zo kan uw werknemer het thuis goed regelen en de privésituatie eenvoudiger combineren met het werk.
 • Bij de maandelijkse uitkering kunt u ervoor kiezen dat de uitkering jaarlijks met 2% of 3% stijgt nadat die is ingegaan.
 • U kunt bij de maandelijkse uitkering de dekking langer laten doorlopen voor deelnemers die op hun AOW-leeftijd uit dienst gaan en dan een jongere partner hebben. De dekking wordt dan premievrij voortgezet tot de partner de AOW-leeftijd bereikt, maar maximaal vijf jaar.

Netto-uitkering

Nabestaandenvoorzieningen bieden meestal een bruto-uitkering. Bij de Nabestaandenverzekering Collectief hoeft er echter geen inkomstenbelasting betaald te worden. Om uit te komen op het gewenste netto bedrag, hoeft er dus een minder hoog bedrag verzekerd te worden. De uitkering is vrij te besteden.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

De Nabestaandenverzekering Collectief geldt alleen voor die werknemers die zelf besluiten om zich ervoor aan te melden. De deelname stopt zodra de werknemer uit dienst is en kan niet worden voortgezet bij een andere werkgever.

U bent niet verzekerd als u informatie over uw gezondheid verzwijgt, of bij fraude.

Wat kost het?

Wat kost de Nabestaandenverzekering Collectief?

Op basis van uw keuzes wordt de premie berekend die hoort bij de leeftijd van de deelnemers en uw bedrijfssector. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van keuzes en kan een offerte op maat laten maken.
Nadat uw werknemers daarmee hebben ingestemd, kunt u de premie volledig doorberekenen aan uw werknemers en inhouden op het nettosalaris. Deelname aan de verzekering is altijd vrijwillig. Wilt u een regeling waaraan u wel kunt meebetalen, kijk dan bij ons product Anw-pensioen.
De Nabestaandenverzekering Collectief is onderdeel van CompleetVerzekerd Mijn personeel, het pakket personeelsverzekeringen van De Goudse. Sluit u daarnaast ook een verzuim-, ongevallen-, collectieve WIA- of WGA-eigenrisicoverzekering? Dan kan uw pakketkorting oplopen tot 10%. De Nabestaandenverzekering Collectief telt mee bij het bepalen van de korting, maar er wordt geen korting verleend over de premie ervan.
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Voorwaarden Nabestaandenverzekering Collectief voor werknemers (doelgroep: werkgever en werknemer)

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.

Veelgestelde vragen

Nee, de uitkering is netto.
Ja, dat kan.
Ja, dat kan.

Dit is verplicht als:

 • een werknemer bij ons wordt aangemeld later dan drie maanden nadat hij had kunnen deelnemen
 • uzelf als werkgever ook wilt deelnemen
 • de partner van een verzekerde meeverzekerd wil worden.  

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur