Roel Vaessen van IXXI in Den Bosch
Roel Vaessen van IXXI in Den Bosch

Nabestaandeverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

Wat als u er niet meer bent? Uw partner en eventuele kinderen hebben dan niet altijd recht op een overheidsuitkering, hooguit op bijstand. De Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers van De Goudse biedt financiële zekerheid voor uw nabestaanden. 

 • Financiële zekerheid voor uw partner als u zou wegvallen
 • Keuze uit eenmalige of maandelijkse uitkering
 • Maandelijkse uitkering loopt door tot AOW-leeftijd

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Wat verzekert u met onze Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers? 

Als u overlijdt wilt u niet dat uw nabestaanden met lege handen staan, toch? Wist u dat uw partner en eventuele kinderen lang niet altijd automatisch recht hebben op een overheidsuitkering bij uw overlijden? Met onze verzekering voor nabestaanden van zelfstandig ondernemers regelt u het goed voor degenen die achterblijven als u er niet meer bent. 

Wel verzekerd 

U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden 

 • Een maandelijkse uitkering aan uw partner tot de AOW-leeftijd
 • Een eenmalige uitkering aan uw partner of eventuele kinderen/erfgenamen
 • U betaalt geen premie meer als u arbeidsongeschikt raakt

Niet verzekerd

 • U sluit deze verzekering als zelfstandige. Neemt u een medewerker in dienst? Dan kan deze niet worden meeverzekerd.

Wat is verzekerd bij de Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers?

U heeft bij onze Nabestaandenverzekering diverse keuzemogelijkheden, waarover uw adviseur u graag adviseert.
 • U kiest bij het afsluiten waar recht op is als u zou overlijden.
  - Maandelijkse uitkering aan uw partner tot die de AOW-leeftijd bereikt (ook als die leeftijd verder opschuift) of eerder overlijdt. Op jaarbasis is dit € 10.000,-, € 15.000,- of € 20.000,-. Deze uitkering kan na ingang jaarlijks stijgen met 2% of 3%. Is er geen partner meer? Dan stopt de verzekering zodra u ons hierover informeert.
  - Eenmalige uitkering van maximaal € 500.000,-. Dit bedrag gaat naar uw partner, of – als er geen partner (meer) is – naar de kinderen of overige erfgenamen.
 • U kunt ervoor kiezen dat u geen premie meer hoeft te betalen als u arbeidsongeschikt wordt. (Of minder als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt.)

U bent verzekerd tot uw 68e. U kunt de verzekering altijd opzeggen. Voor de acceptatie van de verzekering vragen we gezondheidswaarborgen.

Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

U sluit deze verzekering af als zelfstandig ondernemer, waarbij u zelf de verzekerde bent. Neemt u iemand in dienst die u een soortgelijke dekking wilt bieden? Dan kan die niet op grond van deze overeenkomst worden meeverzekerd. U kunt voor deze werknemer dan een nieuwe offerte aanvragen.

U bent niet verzekerd als u informatie over uw gezondheid verzwijgt, of bij fraude

Wat kost het?

Wat kost de Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers?

Op basis van de keuzes die u maakt, wordt de premie berekend die hoort bij uw leeftijd en de bedrijfssector waarin u werkt. Omdat u profiteert van ons zelfstandigen-collectief kunnen wij de kosten laag houden en u een aantrekkelijke premie bieden.
Over de uitkering hoeft geen inkomstenbelasting (box 1) betaald te worden. Wel kan er erfbelasting verschuldigd zijn als de vrijstelling* wordt overschreden. Afhankelijk van het vermogen van de nabestaanden kan er vermogensrendementsheffing (box 3) verschuldigd zijn. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van keuzes en kan een offerte op maat laten maken.

* In 2019 bedraagt de vrijstelling € 650.913,- voor partners en € 20.616,- voor kinderen.

 
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, levert uw onafhankelijke adviseur die graag.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur