Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam
Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam

Nabestaanden

Als jij overlijdt, hebben je nabestaanden niet altijd recht op een overheidsuitkering. Je wil dan niet dat zij met lege handen komen te staan, toch? Bekijk hier welke risico’s je naasten lopen en hoe je deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met je mee!

Onze Nabestaandenverzekeringen

Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

De Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers van De Goudse biedt financiële zekerheid voor je nabestaanden als jij er niet meer bent.

Belangrijkste risico’s

Overlijden van jezelf

Kom je te overlijden? Dan is het mogelijk dat je nabestaanden met lege handen komen te staan. Want de wettelijke uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is niet hoog. Sterker nog, in veel gevallen is daarop helemaal geen recht en blijft alleen de bijstand over. Ook kun je als werkgever meestal niet deelnemen aan de pensioenregeling (en het partnerpensioen) van je werknemers.

Overlijden van een werknemer

Hetzelfde geldt als een werknemer komt te overlijden. Het verschil is dat je als werkgever het een en ander kunt regelen voor de nabestaanden van een werknemer. Bijvoorbeeld een Anw-pensioen of een collectieve nabestaandenverzekering.

Handige tips

  • Ga in gesprek met elkaar. Of het nu gaat om jouw gezinsleden of je medewerkers. Als je dit bespreekbaar maakt, ontstaat een beter zicht op de risico’s bij overlijden. Daarbij zullen veel mensen beseffen dat zij hierover nog niet hebben nagedacht.
  • Maak het nabestaanden makkelijk. Zo kun je duidelijkheid scheppen over wat er met jouw bedrijf gebeurt als jij er niet meer bent. Of laten weten waar zij belangrijke gegevens als inlogcodes kunnen vinden.
  • Laat je goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s bij overlijden. Een verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen.

 

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024