Waarom is dit thema belangrijk voor u?

Het is geen fijne gedachte. Maar er komt een dag dat u er niet meer bent. Laat u dan een partner en kinderen achter, dan is het prettig als zij de rekeningen kunnen blijven betalen. Tips over nabestaanden en risico’s.

Nabestaanden goed achterlaten

Nabestaanden goed achterlaten

Een ongeluk, ziekte… iemand kan zomaar wegvallen. Dat geldt voor uw eventuele werknemers en óók voor u. Een goede nabestaandenvoorziening is onmisbaar voor uzelf en vormt voor uw mensen een uitstekende arbeidsvoorwaarde.
Themapagina ikzelf

Handige tips

  • Ga in gesprek met elkaar. Of het nu gaat om uw gezinsleden of uw medewerkers. Als u dit bespreekbaar maakt, ontstaat een beter zicht op de risico’s bij overlijden. Daarbij zullen veel mensen beseffen dat zij hierover nog niet hebben nagedacht.

  • Maak het nabestaanden makkelijk. Zo kunt u duidelijkheid scheppen over wat er met uw bedrijf gebeurt als u er niet meer bent. Of laten weten waar zij belangrijke gegevens als inlogcodes kunnen vinden.

  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s bij overlijden. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Overlijden van uzelf

Komt u te overlijden? Dan is het mogelijk dat uw nabestaanden met lege handen komen te staan. Want de wettelijke uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is niet hoog. Sterker nog, in veel gevallen is daarop helemaal geen recht en blijft alleen de bijstand over.

Ook kunt u als werkgever meestal niet deelnemen aan de pensioenregeling (en het partnerpensioen) van uw werknemers.

Overlijden van een werknemer

Hetzelfde geldt als een werknemer komt te overlijden. Het verschil is dat u als werkgever het een en ander kunt regelen voor de nabestaanden van een werknemer. Bijvoorbeeld een Anw-pensioen of een collectieve nabestaandenverzekering.

Bespreek met een adviseur

Oplossing voor nabestaanden

Wilt u als ondernemer financiële zekerheid regelen voor uw partner en eventuele kinderen voor het geval u zou wegvallen? Met de Nabestaandenverzekering van De Goudse zorgt u voor een financieel vangnet.

Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

Met de Nabestaandenverzekering zorgt u als ondernemer voor een financieel vangnet voor uw partner.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur