Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam
Thomas de Groen en Kitty Smeeten van Hands off my chocolate in Amsterdam

Nabestaanden

Als u overlijdt, hebben uw nabestaanden niet altijd recht op een overheidsuitkering. U wilt dan niet dat zij met lege handen komen te staan, toch? Bekijk hier welke risico’s uw naasten lopen en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Onze Nabestaandenverzekeringen

Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

De Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers van De Goudse biedt financiële zekerheid voor uw nabestaanden als u er niet meer bent.

Belangrijkste risico’s

Overlijden van uzelf

Komt u te overlijden? Dan is het mogelijk dat uw nabestaanden met lege handen komen te staan. Want de wettelijke uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is niet hoog. Sterker nog, in veel gevallen is daarop helemaal geen recht en blijft alleen de bijstand over. Ook kunt u als werkgever meestal niet deelnemen aan de pensioenregeling (en het partnerpensioen) van uw werknemers.

Overlijden van een werknemer

Hetzelfde geldt als een werknemer komt te overlijden. Het verschil is dat u als werkgever het een en ander kunt regelen voor de nabestaanden van een werknemer. Bijvoorbeeld een Anw-pensioen of een collectieve nabestaandenverzekering.

Handige tips

  • Ga in gesprek met elkaar. Of het nu gaat om uw gezinsleden of uw medewerkers. Als u dit bespreekbaar maakt, ontstaat een beter zicht op de risico’s bij overlijden. Daarbij zullen veel mensen beseffen dat zij hierover nog niet hebben nagedacht.
  • Maak het nabestaanden makkelijk. Zo kunt u duidelijkheid scheppen over wat er met uw bedrijf gebeurt als u er niet meer bent. Of laten weten waar zij belangrijke gegevens als inlogcodes kunnen vinden.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s bij overlijden. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

 

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023