Bjorn en Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo
Bjorn en Evelyn Veldboer van Customcamp in Hengelo

Nabestaanden

Als u of een van uw medewerkers overlijdt, hebben de nabestaanden niet altijd recht op een overheidsuitkering. U wilt dan niet dat zij met lege handen komen te staan. Bekijk hier welke risico’s uw naasten en die van uw medewerkers lopen en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Overlijden van uzelf

Komt u te overlijden? Dan is het mogelijk dat uw nabestaanden met lege handen komen te staan. Want de wettelijke uitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is niet hoog. Sterker nog, in veel gevallen is daarop helemaal geen recht en blijft alleen de bijstand over.

Ook kunt u als werkgever meestal niet deelnemen aan de pensioenregeling (en het partnerpensioen) van uw werknemers.

Overlijden van een werknemer

Hetzelfde geldt als een werknemer komt te overlijden. Het verschil is dat u als werkgever het een en ander kunt regelen voor de nabestaanden van een werknemer. Bijvoorbeeld een Anw-pensioen of een collectieve nabestaandenverzekering.

Handige tips

  • Ga in gesprek met elkaar. Of het nu gaat om uw gezinsleden of uw medewerkers. Als u dit bespreekbaar maakt, ontstaat een beter zicht op de risico’s bij overlijden. Daarbij zullen veel mensen beseffen dat zij hierover nog niet hebben nagedacht.
  • Maak het nabestaanden makkelijk. Zo kunt u duidelijkheid scheppen over wat er met uw bedrijf gebeurt als u er niet meer bent. Of laten weten waar zij belangrijke gegevens als inlogcodes kunnen vinden.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s bij overlijden. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Lees in dit artikel of u bij overlijden van een werknemer genoeg heeft geregeld voor de nabestaanden.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023