Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam

Aansprakelijkheids­verzekering voor de bouw

Hoe zorgvuldig u ook werkt, door een kleine fout van een medewerker of een onveilige situatie kunt u als bouwondernemer al te maken krijgen met een schadeclaim. De Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) van De Goudse dekt schade aan personen en zaken die door u of een van uw medewerkers wordt veroorzaakt.

 • Schade aan eigendommen van opdrachtgevers die u behandelt of waaraan u werkzaamheden verricht is tot € 50.000,- verzekerd.
 • Ook schade die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum is veroorzaakt en pas na de ingangsdatum wordt ontdekt, is verzekerd (voorrisico).
 • U kunt uw verzekering uitbreiden met een dekking voor brandgevaarlijke werkzaamheden.
 • U bent ook verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die onderaannemers veroorzaken. 

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Bekijk deze verzekering ook voor

In het kort

Wat verzekert u met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat als een medewerker per ongeluk de nieuwe keuken van een opdrachtgever beschadigd. Of als een van uw medewerkers van een steiger valt? Als bouwondernemer bent u aansprakelijk als u of uw medewerkers schade veroorzaakt aan personen of spullen van derden. Onze Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade.

Wel in AVB verzekering

 • Algemene aansprakelijkheid
 • Werkgeversaansprakelijkheid (goed werkgeverschap)
 • Productenaansprakelijkheid
 • Milieuaansprakelijkheid
 • U bent verzekerd voor € 2.500.000,- per aanspraak, maximaal € 5.000.000,- per jaar.
 • Daarnaast bieden we nog een beperkte dekking tot maximaal € 25.000 voor:
  - Vermogensschade
  - De kosten van product recall

Niet in AVB verzekering

 • Geen dekking voor schade aan zaken die u heeft geleverd. Schade als gevolg van een beroepsfout is gedekt op de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 • Geen dekking voor het terugroepen, vervangen, verbeteren of herstellen van zaken of het opnieuw uitvoeren van werkzaamheden die u heeft verricht
 • Schade die wordt veroorzaakt met of door motorrijtuigen of vaartuigen
 • Geen dekking voor bodem- of grondwatervervuiling

Veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)?

Als ondernemer kunt u, of een van uw medewerkers, schade veroorzaken aan personen of spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van uw klant die u per ongeluk van tafel stoot. Of een klant die per ongeluk met zijn jas een pas geverfde deur in uw kantoor aanraakt. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt deze schade. 

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Stel, een van uw klanten glijdt uit op een pas gedweilde vloer bij u op kantoor en breekt daarbij zijn been. Of u morst per ongeluk een kop hete koffie over de computer van uw klant. Dat is vervelend voor uw klant en voor u kan het grote financiële gevolgen hebben. Want, in de meeste gevallen bent u als werkgever aansprakelijk voor schade aan personen en spullen van anderen die door u of medewerker is veroorzaakt. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade. 

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor bedrijven?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. Want iedereen kan per ongeluk schade veroorzaken aan (spullen van) anderen. Zonder zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan dit grote financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. 

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) hangen onder andere af van het soort bedrijf dat u runt en de omzet die u maakt. 
Wilt u weten wat u exact betaalt? Dat kan! U kunt een offerte aanvragen voor een AVB bij een onafhankelijk adviseur. Een adviseur helpt u bij het vinden van een voordelige AVB die het beste past bij uw bedrijf. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Wilt u onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) vergelijken met een AVB-verzekering van andere verzekeraars? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt de risico’s voor uw bedrijf in kaart en kijkt welke AVB-verzekering het beste bij u past. 

Wat dekt een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)?

De aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers (AVB) biedt dekking in Europa. Het verzekerd bedrag van de aansprakelijkheidsverzekering is standaard € 2.500.000,- per aanspraak, maximaal € 5.000.000,- per jaar. U bent verzekerd voor:

 • Algemene aansprakelijkheid.
 • Werkgeversaansprakelijkheid (goed werkgeverschap).
 • Productenaansprakelijkheid.
 • Milieuaansprakelijkheid.

U bent ook verzekerd voor schade veroorzaakt door andere mensen die in uw bedrijf werken (zoals personeelsleden, stagiaires, uitzendkrachten, familie en huisgenoten). En uw eventuele personeelsvereniging en/of pensioenfonds is meeverzekerd.

Er geldt geen eigen risico voor de aansprakelijkheidsverzekering. Behalve voor bedrijven in de horeca (€ 100,-) en de bouwnijverheid (€ 250,-). Als schade onder meerdere verzekeringen valt, brengen wij alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt. Voor specifieke dekkingen kan een hoger eigen risico gelden.

Wilt u ook bescherming tegen schade door beroepsfouten? Voor een aantal beroepen in de zakelijke dienstverlening heeft De Goudse de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Onze AVB-polis biedt een ruime dekking, maar wij vergoeden niet alles. Er is bijvoorbeeld geen dekking voor schade aan zaken die u heeft geleverd. Of het terugroepen, vervangen, verbeteren of herstellen van die zaken. Er is ook geen dekking voor het opnieuw uitvoeren van werkzaamheden die u heeft verricht. 

Schade die wordt veroorzaakt met of door motorrijtuigen valt niet onder de verzekering.
Het risico dat medewerkers een ongeluk krijgen in het verkeer kunt u verzekeren met de Verkeersschadeverzekering voor Medewerkers.

Er is geen bescherming tegen schade door beroepsfouten. Dit risico kan voor een aantal beroepen in de zakelijke dienstverlening worden verzekerd met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Er is een beperkte dekking voor schade van derden in verband met milieuaantasting. Er is dus geen dekking voor bodem- of grondwatervervuiling. U kunt dit verzekeren met de Milieuschadeverzekering.

Heeft u een schadegeval dat onder meerdere verzekeringen valt? Dan brengt De Goudse alleen het hoogste eigen risico in rekening. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico vaak per gebeurtenis en per verzekering, waardoor u twee keer het eigen risico betaalt.

Een volledige lijst van de uitsluitingen vindt u in de aanvullende voorwaarden.

Ben ik verzekerd als mijn medewerker op een e-bike maaltijden bezorgd en aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan derden?

Nee, dit is niet standaard verzekerd. Maar u kunt dit risico meeverzekeren op de aansprakelijkheidsverzekering met de aparte e-bike dekking (voor fietsen met een maximale snelheid van 25 km/uur). Tot maximaal 20 e-bikes.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur