Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort
Tiny Risselada van Letterpers in Amersfoort

Aansprakelijkheids­verzekering voor winkeliers

Als ondernemer kun je aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen en zaken die door jou of je medewerker is veroorzaakt. Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) ben je verzekerd voor deze schade.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)?

Als winkelier ben je aansprakelijk als jij of je medewerker schade veroorzaakt aan personen of spullen van anderen. Denk aan een gebrekkig of onveilig product dat je verkoopt. Of aan een klant die uitglijdt op een pas gedweilde vloer in je winkel. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor jou bedrijf. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wordt afgekort met ‘AVB’ en wordt ook wel ‘bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering’ of ‘zakelijke aansprakelijkheidsverzekering’ genoemd.

In het kort

Wat verzeker je met onze Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering?


Wel in AVB verzekering

  • Algemene aansprakelijkheid, Werkgeversaansprakelijkheid (goed werkgeverschap), Productenaansprakelijkheid en Milieuaansprakelijkheid
  • Ook stagiaires, uitzendkrachten, familie en huisgenoten die in je bedrijf werken zijn verzekerd
  • Schade die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum is veroorzaakt en pas na de ingangsdatum wordt ontdekt, is verzekerd (voorrisico)
  • Je kunt werkzaamheden bij klanten op locatie, zoals het neerzetten, installeren, leggen, repareren of aansluiten van producten, aanvullend meeverzekeren
  • Ook kun je de aansprakelijkheid voor het gebruik van e-bikes (tot 25 km per uur) aanvullend meeverzekeren
  • Aansprakelijkheid als gevolg van de verhuur van een deel van jou bedrijfs­gebouw aan particulieren of bedrijven kun je aanvullend meeverzekeren
  • Keuze uit een verzekerd bedrag van € 2.500.000,- of € 5.000.000,- per aanspraak, met als maximum tweemaal het verzekerd bedrag per jaar
  • Dekking in Europa

Niet in AVB verzekering

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheids­­verzekering (AVB)?

 De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) zijn afhankelijk van je bedrijfssoort, je jaaromzet en het gekozen verzekerd bedrag. Dit is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden.

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
kaaswinkel
Jaaromzet
€ 350.000,-
Verzekerd bedrag
€ 2.500.000,- per verzekeringsjaar
Eigen risico
geen

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
kaaswinkel
Jaaromzet
€ 350.000,-
Verzekerd bedrag
€ 2.500.000,- per verzekeringsjaar
Eigen risico
geen

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet
Verzekerd bedrag
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Vraag een offerte aan

Advies op maat

Wil je weten wat een aansprakelijkheidsverzekering voor jouw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

De voordelen

Veelgestelde vragen Aansprakelijkheids­verzekering voor bedrijven (AVB)

Meer veelgestelde vragen over de Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering (AVB)

Handige links

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023