Hugo Nagtzaam van De Bende in Rotterdam
Hugo Nagtzaam van De Bende in Rotterdam

Ongevallenverzekering Collectief voor de bouw

Onze Ongevallenverzekering Collectief biedt financiële dekking als een van uw medewerkers een ongeval krijgt. Daarnaast krijgt u ondersteuning om uw werknemer weer aan de slag te helpen.

Bent u al klant?

Wat is een zakelijke ongevallenverzekering?

Het kan gebeuren dat een van uw medewerkers tijdens werktijd een ongeval krijgt. Zeker in de bouw is het risico op een ongeval groot. Met een ongevallenverzekering biedt u uw medewerkers een eenmalige uitkering als zij door een ongeval (gedeeltelijk) blijvend invalide worden. Bovendien krijgt u een vergoeding om uw medewerker waar mogelijk weer aan de slag te helpen. Wanneer uw medewerker overlijdt, ontvangen de nabestaanden een uitkering.

De voordelen

Bekijk deze verzekering specifiek voor

In het kort

Wat verzekert u met een ongevallenverzekering voor uw bedrijf?

Wel verzekerd

  • Financiële dekking bij overlijden en blijvende invaliditeit.
  • Keuze uit: 24-uurs dekking (7 dagen p/w) of alleen verzekerd voor ongevallen op het werk (en onderweg van en naar het werk).
  • Financiële vergoeding om een werknemer weer aan het werk te helpen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.
  • Alle werknemers zijn verzekerd. Voor stagiairs geldt een standaardbedrag (€ 5.000,- bij overlijden en € 25.000,- bij volledige blijvende invaliditeit).

Niet verzekerd

  • Ongevallen waarbij er geen recht is op een uitkering: bijvoorbeeld als er sprake is van opzet of een misdaad
  • Ongevallen die het gevolg zijn van een ziekte of gevaarlijke sport
  • Ongevallen die werden veroorzaakt door het drinken van alcohol

Goed werkgeverschap


Volgens het Burgerlijk Wetboek bent u verplicht om u als ‘goed werkgever’ te gedragen. Een ongevallenverzekering helpt om invulling te geven aan die plicht. In de bouw is deze verzekering zelfs verplicht. Maar ook wanneer een ongevallenverzekering niet verplicht is, vormt deze verzekering een goede arbeidsvoorwaarde.
Ongevallen-goedwerkgeverschap

Wat kost een ongevallenverzekering voor bedrijven?

De premie van deze verzekering hangt onder andere af van uw branche, het aantal personeelsleden en de gekozen dekking. Hieronder vindt u een premievoorbeeld voor een aannemer. De dekking sluit aan op de cao voor de bouw. De maximale uitkering is € 50.000 bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. De uitkering bij overlijden als gevolg van een ongeval bedraagt € 25.000. Er is 24-uursdekking.

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Aantal personeelsleden
9
Totale kosten per jaar
€ 330,75

Premievoorbeeld

Bouw
Soort bedrijf
Aannemer
Aantal personeelsleden
9
Totale kosten per jaar
€ 330,75

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Aantal personeelsleden
Totale kosten per jaar

De Ongevallenverzekering Collectief is onderdeel van CompleetVerzekerd Mijn personeel, het totale pakket personeelsverzekeringen van De Goudse. Afhankelijk van uw keuzes, kan uw pakketkorting oplopen tot 10%. Uw adviseur kan u hier meer over vertellen.

Vraag een offerte aan

Persoonlijk advies? Vind een adviseur

Wilt u weten wat een ongevallenverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.  

Veelgestelde vragen over de zakelijke ongevallenverzekering

Handige links

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022