Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam
Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-O in Amsterdam
Moker (blauw)

Specialist in de bouw

Wat als je klant niet of te laat betaalt? Er wordt ingebroken in je bestelauto? Of als een van je medewerkers van een steiger valt? Ondernemen in de bouw is mooi, maar brengt ook risico’s met zich mee. Blijf zorgeloos ondernemen met onze verzekeringen voor de bouw.
Meest relevant

Belangrijkste verzekeringen voor de bouw

CompleetVerzekerd Bouw

  • Verzekeringen en diensten speciaal voor jouw bouwonderneming
  • Stel samen met je adviseur CompleetVerzekerd Bouw samen
  • Oplossingen op maat voor jouw bedrijf, je personeel en jezelf
  • Pakketkorting die kan oplopen tot 10%

Risico's en oplossingen voor bouwondernemers

Risico 1: Je wordt aansprakelijk gesteld voor schade


Een medewerker die van de steiger valt of een glasplaat die kapot valt tijdens werkzaamheden: als bouwondernemer kun je op verschillende manieren aansprakelijk worden gesteld. Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor de bouw verzeker je je voor schade aan personen en zaken die is veroorzaakt door jou of je medewerker(s). Lees hier hoe je je optimaal beschermt tegen een aansprakelijkheidsclaim in de bouw.

Risico 2: Er wordt ingebroken in je bestelauto


Jaarlijks worden er duizenden ondernemers slachtoffer van inbraak in hun bestelauto. Door het afsluiten van een Vervoerverzekering Eigen Goederen voor de bouw zijn de goederen en gereedschappen in jouw vervoermiddel 24/7 verzekerd voor schade en diefstal tijdens vervoer én als ze achterblijven in het voertuig. Met de Bestelautoverzekering verzeker je de schade aan je bestelauto door (onder andere) diefstal. Lees hier meer over hoe je je beschermt tegen diefstal in jouw bestelauto.

Risico 3: Je medewerker is (langdurig) ziek


Vanwege het fysieke werk en de vaak hoge werkdruk, is het ziekteverzuim in de bouw relatief hoog. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de loondoorbetaling. Daarnaast krijg je te maken met kosten voor arbodienstverlening, re-integratie en vervanging. Lees hier wat een zieke medewerker in de bouw kost. Met onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening heb je de loondoorbetaling van je zieke werknemers gedekt, de verzuimbegeleiding goed geregeld en krijg je een persoonlijke Bouwcoach om je te helpen verzuim te voorkomen en beperken. Daarnaast krijg je speciale voordelen als je lid bent van Bouwend Nederland.

Risico 4: Je raakt arbeidsongeschikt


Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar kan iedereen een ongeluk krijgen of ziek worden. Krijg je zelf met (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid te maken, dan kun je dit dus maar beter goed voor jezelf geregeld hebben. Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de bouw bescherm je je tegen inkomensverlies en worden je re-integratiekosten vergoed. Daarnaast ontvang je preventieve dienstverlening (zoals een coach) om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen. Lees hier wat een Arbeidsongeschiktheidsverzekering in de bouw kost.

Risico 5: Je klanten betalen te laat (of niet)

Wat als je klant niet of te laat betaalt? Met een dekking incassobijstand bij een Rechtsbijstandverzekering hoef je je geen zorgen te maken over niet (op tijd) betalende klanten. Ook sta je er bij zakelijke conflicten niet alleen voor. Je krijgt professionele hulp bij (dreigende) juridische conflicten en kunt gratis schriftelijk advies inwinnen over voorwaarden, contracten en vergunningen. Lees meer over wat je als bouwondernemer kunt doen om te voorkomen dat je klanten niet (of te laat) betalen.

Bekijk alle verzekeringen voor de bouw

CompleetVerzekerd Bouw: specifieke voordelen voor jouw bouwbedrijf

Ken je CompleetVerzekerd voor de Bouw al? Stel samen met je adviseur jouw eigen pakket aan verzekeringen en diensten samen. Je profiteert van dekkingen met speciale voordelen voor jouw bouwbedrijf, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%. Ben je lid van Bouwend Nederland? Dan kun je profiteren van speciale voordelen.
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Bart Soldaat van De Bende in Rotterdam
Ik kies voor een verzekering bij De Goudse. Net als 16.311 andere bouwondernemers.
Bart Soldaat, De Bende

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024