Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Verzekeringen voor de horeca

Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche.
  • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
  • Specifieke voordelen voor uw horecazaak 
  • Pakketkorting tot wel 10%

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Horeca? 

CompleetVerzekerd Horeca is een pakket dat u zelf samenstelt, samen met uw adviseur. U kunt kiezen uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw horecazaak, uzelf en uw horecapersoneel. De combinatiekorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor uw horecazaak en uzelf

Nevenactiviteiten
Heeft u uw horecazaak uitgebreid met een winkel of cateringactiviteiten? Dan zijn deze activiteiten meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Evenementen organiseren
Voor horecaondernemers die regelmatig een (klein) evenement organiseren, is er de Doorlopende Evenementenverzekering.

Lekkage drankinstallatie
Schade door lekkage uit een drankinstallatie is volledig verzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Ook de weggevloeide drank!

Spullen in de garderobe
Schade aan jassen en spullen in de garderobe zijn tot € 1.000,- meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Op locatie
Inventaris op locatie (podium, meubilair, apparatuur) is meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering, evenals gehuurde of geleende apparatuur, zoals een tapinstallatie of tent. Inventaris is tot € 5.000,- meeverzekerd en goederen tot € 1.000,-.

Sluiting bedrijf na schade
Met onze Bedrijfsschadeverzekering krijgt u bij (tijdelijke) sluiting of heropening van uw horecazaak ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten van advertenties of reclameborden.

Investeringen in uw gehuurde pand
Een nieuwe vloer, bar of een uitbouw realiseren in een huurpand? Dit is tot € 10.000,- meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Een hoger bedrag verzekeren is ook mogelijk.  

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid
Kiest u voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan krijgt u starterskorting op de Ondernemers-AOV.

Vind een adviseur

Voordelen voor horecaondernemers met personeel


Verzuimverzekering met aansluiting op horeca-cao

Volgens de horeca cao moet u uw werknemers het eerste jaar van ziekte 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan. 

Ondersteuning van Horecacoach verzuim en personeel
Bij de Verzuimverzekering wordt u ondersteund door een Horecacoach verzuim en personeel: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie.

Speciaal horeca-arbotarief 
Normaal gesproken betaalt u een vast arbotarief per werknemer. Als u vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kunt u ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (vanaf 0,45%) van de SV-jaarloonsom. 

Dekking bij ongevallen
De Ongevallenverzekering Collectief biedt financiële dekking bij ongevallen en budgetten om een werknemer, waar mogelijk, weer aan de slag te krijgen.

Financiële zekerheid voor nabestaanden
Bij het pensioenfonds Horeca en Catering is niet automatisch iets geregeld voor nabestaanden voor uw personeel. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regelt u voor uw werknemers een uitstekende Anw-oplossing. U kunt daar zelf ook gebruik van maken.

Preventie in de horeca


Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca. Daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar voor een bedrijf in de horeca. Net als een training Bedrijfshulpverlener en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Veel branden in de horeca ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Daarnaast vormen bakwanden en afzuigkanalen een groot brandrisico door de hoge temperaturen van de olie- of vetproducten. Daarom is het belangrijk om uw elektrische installatie en uw afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren door een specialistisch bedrijf. Dit is ook een eis van verzekeraars en veel gemeenten voor het verkrijgen van een verzekering of een vergunning. Alleen is dit voor de meeste ondernemers niet zo eenvoudig te regelen en bovendien een kostbare zaak. Hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo is er bijvoorbeeld de module Inspectie elektrische installatie en Controle bakwand en afzuiginstallatie. Ook regelt u eenvoudig het juiste Alarmsysteem en Camerabeveiliging voor een gunstig bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:
  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Voor wie is CompleetVerzekerd Horeca?
Het verzekeringspakket is bestemd voor traditionele horecabedrijven met maximaal 30 medewerkers, denk aan hotels, restaurants en cafés. Bijzondere horecabedrijven, zoals conferentieoorden, attractieparken en sportkantines zijn niet verzekerd met CompleetVerzekerd Horeca.
Kan ik de verzekeringen los afsluiten?

Sommige verzekeringen zijn bedoeld als aanvulling op een standaard verzekering. Vraag bij uw adviseur na welke verzekeringen u los kunt afsluiten en welke niet.

Maak een afspraak met een adviseur

Wat kost CompleetVerzekerd Horeca?

De premie is afhankelijk van de verzekeringen en dekkingen die u kiest. De premie voor een verzekering is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verzekerd bedrag, uw jaaromzet en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuzes en hij kan voor u een offerte op maat maken.

Maak een afspraak met een adviseur 

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur