Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Verzekeringen voor de horeca

Ieder horecabedrijf is anders. Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bedrijf.
  • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
  • Specifieke voordelen voor uw horecazaak 
  • Pakketkorting tot wel 10%

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Horeca? 

CompleetVerzekerd Horeca is een pakket dat u zelf samenstelt, samen met uw adviseur. U kunt kiezen uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw horecazaak, uzelf en uw horecapersoneel. De combinatiekorting kan oplopen tot wel 10%. CompleetVerzekerd Horeca is bedoeld voor alle type horecazaken zoals een: café, snackbar, restaurant, hotel, bed & breakfast.

Voordelen voor uw horecazaak en uzelf


Nevenactiviteiten
Heeft u uw horecazaak uitgebreid met een winkel of cateringactiviteiten? Dan zijn deze activiteiten meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Evenementen organiseren
Voor horecaondernemers die regelmatig een (klein) evenement organiseren, is er de Doorlopende Evenementenverzekering.

Lekkage drankinstallatie
Schade door lekkage uit een drankinstallatie is volledig verzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Ook de weggevloeide drank!

Spullen in de garderobe
Schade aan jassen en spullen in de garderobe zijn tot € 1.000,- meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Op locatie
Inventaris op locatie (podium, meubilair, apparatuur) is meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering evenals gehuurde of geleende spullen, zoals een tapinstallatie of tent. Inventaris is tot € 5.000,- meeverzekerd en goederen tot € 1.000,-.

Etiketten
Zijn etiketten of verpakkingsmateriaal van goederen (als gevolg van water, brand, rook of roet) beschadigd of verloren gegaan? Als de goederen hierdoor in waarde zijn verminderd, dan wordt dit verschil in waarde vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een etiket van een wijnfles dat door bluswater wordt beschadigd.

Sluiting bedrijf na schade
Met onze Bedrijfsschadeverzekering krijgt u bij (tijdelijke) sluiting of heropening van uw horecazaak ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten van advertenties of reclameborden.

Investeringen in uw gehuurde pand
Een nieuwe vloer, bar of een uitbouw realiseren in een huurpand? Dit is tot € 10.000,- meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Een hoger bedrag verzekeren is ook mogelijk.

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid
Kiest u voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan krijgt u starterskorting op de Ondernemers-AOV.
Ik wil advies

Voordelen voor horecaondernemers met personeel


Verzuimverzekering met aansluiting op horeca-cao

Volgens de horeca cao moet u uw werknemers het eerste jaar van ziekte 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan. 

Ondersteuning van horecacoach Verzuim & Personeel
Bij de Verzuimverzekering wordt u ondersteund door een horecacoach Verzuim & Personeel: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie.

Speciaal horeca-arbotarief 
Normaal gesproken betaalt u een vast arbotarief per werknemer. Als u vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kunt u ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,55% en Perspectief 0,50%) van de SV-jaarloonsom. 

Dekking bij ongevallen
De Ongevallenverzekering Collectief biedt financiële dekking bij ongevallen en budgetten om een werknemer, waar mogelijk, weer aan de slag te krijgen.

Financiële zekerheid voor nabestaanden
Bij het pensioenfonds Horeca en Catering is niet automatisch iets geregeld voor nabestaanden voor uw personeel. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regelt u voor uw werknemers een uitstekende Anw-oplossing. U kunt daar zelf ook gebruik van maken.

Preventie in een horecazaak

Preventie in de horeca

Veilige elektrische installatie
Veel branden in de horeca ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Bij schade blijkt regelmatig dat er geen keuring of onderhoud van de elektrische installatie heeft plaatsgevonden. Een keuring verkleint niet alleen de kans op brand, maar zorgt ook voor een veilige omgeving voor medewerkers, klanten en de ondernemer zelf. In de Preventiezaak van De Goudse kunt u een SCIOS Scope 10-keuring volgens de richtlijnen van NTA 8220 met korting aanvragen bij Van Empel Inspecties en Advisering. Het is ook mogelijk om een gecombineerde keuring volgens SCIOS Scope 8 (richtlijnen NEN 3140) en Scope 10 (richtlijnen NTA 8220) aan te vragen bij Van Empel. U krijgt dan een korting van 75% op de Scope 8-inspectie. Zo voldoet u aan de eisen van de Arbowet én De Goudse.

Brand in de keuken
Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca. Daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar voor een bedrijf in de horeca. Net als een training Bedrijfshulpverlener en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Veel branden in de keuken ontstaan in de frituur, het fornuis of andere bak- en braadapparatuur. Als de vetaanslag in de afzuiginstallatie vlamvat, kan een klein brandje snel omslaan in een allesverwoestende brand. U kunt dit risico verkleinen door uw afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren door een specialistisch bedrijf. Dit is ook een eis van veel verzekeraars. Alleen is dit voor de meeste ondernemers niet zo eenvoudig te regelen. Hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo is er bijvoorbeeld Controle bakwand en afzuiginstallatie. Ook regelt u eenvoudig het juiste Alarmsysteem en Camerabeveiliging voor een gunstig bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:

  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022