Clair Warneke van Keet in Rotterdam
Clair Warneke van Keet in Rotterdam

Verzekeringen voor de horeca

Ieder horecabedrijf is anders. Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u – samen met uw adviseur - uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw bedrijf.
Voordelen

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Horeca? 

CompleetVerzekerd Horeca stelt u zelf samen met uw adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw horecazaak, uw personeel en uzelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor uw horecazaak


Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
 • Spullen in de garderobe
  Op de Aansprakelijkheidsverzekering voor de horeca is schade aan jassen en spullen in de garderobe tot € 1.000,- meeverzekerd.
 • Geleende of gehuurde zaken
  U bent verzekerd voor schade aan geleende of gehuurde zaken (zoals een tent of podium) tot € 50.000,-.
 • Nevenactiviteiten
  Heeft u uw horecazaak uitgebreid met een winkel of cateringactiviteiten? Dan zijn deze activiteiten meeverzekerd.
 • E-bikes (aanvullende dekking)
  Aansprakelijkheid voor maaltijdbezorging met e-bikes (max. snelheid van 25 km/uur) kan meeverzekerd worden.

Inventaris/Goederenverzekering

 • Lekkage en koelschade drankinstallatie
  Op de Inventaris/Goederenverzekering voor de horeca is schade door lekkage uit een drankinstallatie volledig verzekerd. Ook de weggevloeide drank. Bedorven producten als gevolg van uitval van uw koeling is  standaard meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Spullen op locatie
  Inventaris op locatie (podium, meubilair, geluidsapparatuur) is tot € 5.000,- meeverzekerd, en goederen tot € 1.000,-. Gehuurde of geleende spullen, zoals een tapinstallatie of een tent, zijn ook meeverzekerd.
 • Investeringen in uw gehuurde pand
  Een nieuwe vloer, bar of een uitbouw realiseren in een huurpand? Dit is tot € 10.000,- meeverzekerd. Een hoger bedrag verzekeren is ook mogelijk.
 • Etiketten en verpakkingsmateriaal
  Zijn etiketten van goederen (als gevolg van water, brand, rook of roet) beschadigd of verloren gegaan? Als de goederen hierdoor in waarde zijn verminderd, dan wordt dit verschil in waarde vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een etiket van een wijnfles dat door bluswater wordt beschadigd.

Bedrijfsschadeverzekering

 • Vervangende locatie en inventaris
  Maakt u door de calamiteit kosten voor het regelen van een vervangende locatie? Of bent u genoodzaakt om tijdelijk meubilair te huren om uw activiteiten snel te kunnen voortzetten? Deze kosten worden ook vergoed op de Bedrijfsschadeverzekering voor de horeca.
 • Sluiting bedrijf na schade
  Met onze Bedrijfsschadeverzekering krijgt u bij (tijdelijke) sluiting of heropening van uw horecazaak ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten van advertenties of reclameborden.
 • Evenementen
  Organiseert u regelmatig een (klein) evenement? Met onze Doorlopende Evenementenverzekering worden uw kosten gedekt wanneer het evenement door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan of moet worden uitgesteld. De Doorlopende Evenementenverzekering kan worden afgesloten als een aanvulling op de Bedrijfsschadeverzekering.

Voordelen voor uw personeel en uzelf


Verzuimverzekering met arbodienstverlening
 • Verzuimverzekering met aansluiting op horeca-cao
  Volgens de horeca cao moet u uw werknemers het eerste jaar van ziekte 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan.
 • Dekking op maat
  U bepaalt zelf welke dekking het beste bij uw bedrijf past. Zo kiest u zelf de hoogte van uw eigen risico. U bepaalt daarnaast zelf of u oproepkrachten en werkgeverslasten wel of niet meeverzekert.
 • Ondersteuning door Horecacoach Verzuim & Personeel
  U wordt ondersteund door een Horecacoach Verzuim & Personeel, uw sparringpartner die u helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim in uw horecabedrijf. De verzuimbegeleiding wordt geregeld door de arbodienst.
 • Budgetten voor ziektepreventie en re-integratie
  U ontvangt gegarandeerde budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigende zieke werknemer) en re-integratie (€ 4.000,- per zieke werknemer), waarmee u ziekteverzuim voorkomt en uw zieke medewerker (waar mogelijk) weer aan de slag helpt.
 • Speciaal horeca-arbotarief
  Normaal gesproken betaalt u een vast arbotarief per werknemer. Als u vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kunt u ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,55% en Perspectief 0,50%) van de SV-jaarloonsom.

Ongevallenverzekering Collectief

 • Al uw medewerkers zijn meeverzekerd
  Alle medewerkers van uw horecazaak zijn meeverzekerd op de Ongevallenverzekering Collectief, of het nu een vaste kracht, flexwerker of stagiair(e) betreft.
 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker? Als werkgever ontvangt u een vergoeding en budgetten om uw werknemer (waar mogelijk) weer aan het werk te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.

Nabestaandenverzekering Collectief
 • U bepaalt hoe de regeling eruitziet
  Met de Nabestaandenverzekering Collectief kiest u als werkgever hoe de regeling eruitziet. U kunt kiezen uit een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de horecaondernemer

 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoeft u als startende ondernemer geen gezondheidsverklaring in te vullen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maakt u kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.

Welke verzekeringen heeft u nodig in uw situatie?

Met CompleetVerzekerd Horeca bepaalt u zelf - samen met uw adviseur – welke verzekeringen u opneemt. Zo bent u verzekerd voor de belangrijkste risico’s van uw bedrijf. U profiteert van specifieke voordelen voor uw horecazaak. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.
Horeca-banner-groot

Preventie in een horecazaak

Veilige elektrische installatie
Veel branden in de horeca ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Bij schade blijkt regelmatig dat er geen keuring of onderhoud van de elektrische installatie heeft plaatsgevonden. Een keuring verkleint niet alleen de kans op brand, maar zorgt ook voor een veilige omgeving voor medewerkers, klanten en de ondernemer zelf. In de Preventiezaak van De Goudse kunt u een SCIOS Scope 10-keuring met korting aanvragen Het is ook mogelijk om een gecombineerde keuring volgens SCIOS Scope 8 (richtlijnen NEN 3140) en Scope 10 (richtlijnen NTA 8220) aan te vragen. U krijgt dan een korting van 75% op de Scope 8-inspectie. Zo voldoet u aan de eisen van de Arbowet én De Goudse.

Brand in de keuken
Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca. Daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar voor een bedrijf in de horeca. Net als een training Bedrijfshulpverlener en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Veel branden in de keuken ontstaan in de frituur, het fornuis of andere bak- en braadapparatuur. Als de vetaanslag in de afzuiginstallatie vlamvat, kan een klein brandje snel omslaan in een allesverwoestende brand. U kunt dit risico verkleinen door uw afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren door een specialistisch bedrijf. Dit is ook een eis van veel verzekeraars. Alleen is dit voor de meeste ondernemers niet zo eenvoudig te regelen. Hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo is er bijvoorbeeld Controle bakwand en afzuiginstallatie. Ook regelt u eenvoudig het juiste Alarmsysteem en Camerabeveiliging voor een gunstig bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023