Clair Warneke van Keet in Rotterdam
Clair Warneke van Keet in Rotterdam

Verzekeringen voor de horeca

Ieder horecabedrijf is anders. Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. Je wil dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij jouw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kies je – samen met je adviseur – uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw bedrijf.
Voordelen

Wat verzeker je met CompleetVerzekerd Horeca? 

CompleetVerzekerd Horeca stel je zelf samen met je adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw horecazaak, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor jouw horecazaak


Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
 • Spullen in de garderobe
  Op de Aansprakelijkheidsverzekering voor de horeca is schade aan jassen en spullen in de garderobe tot € 1.000,- meeverzekerd.
 • Geleende of gehuurde zaken
  Je bent verzekerd voor schade aan geleende of gehuurde zaken (zoals een tent of podium) tot € 50.000,-.
 • Nevenactiviteiten
  Heb je jouw horecazaak uitgebreid met een winkel of cateringactiviteiten? Dan zijn deze activiteiten meeverzekerd.
 • E-bikes (aanvullende dekking)
  Aansprakelijkheid voor maaltijdbezorging met e-bikes (max. snelheid van 25 km/uur) kan meeverzekerd worden.

Inventaris/Goederenverzekering

 • Lekkage en koelschade drankinstallatie
  Op de Inventaris/Goederenverzekering voor de horeca is schade door lekkage uit een drankinstallatie volledig verzekerd. Ook de weggevloeide drank. Bedorven producten als gevolg van uitval van je koeling is standaard meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Spullen op locatie
  Inventaris op locatie (podium, meubilair, geluidsapparatuur) is tot € 5.000,- meeverzekerd, en goederen tot € 1.000,-. Gehuurde of geleende spullen, zoals een tapinstallatie of een tent, zijn ook meeverzekerd.
 • Investeringen in je gehuurde pand
  Een nieuwe vloer, bar of een uitbouw realiseren in een huurpand? Dit is tot € 10.000,- meeverzekerd. Een hoger bedrag verzekeren is ook mogelijk.
 • Etiketten en verpakkingsmateriaal
  Zijn etiketten van goederen (als gevolg van water, brand, rook of roet) beschadigd of verloren gegaan? Als de goederen hierdoor in waarde zijn verminderd, dan wordt dit verschil in waarde vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een etiket van een wijnfles dat door bluswater wordt beschadigd.

Bedrijfsschadeverzekering

 • Vervangende locatie en inventaris
  Maak je door de calamiteit kosten voor het regelen van een vervangende locatie? Of ben je genoodzaakt om tijdelijk meubilair te huren om je activiteiten snel te kunnen voortzetten? Deze kosten worden ook vergoed op de Bedrijfsschadeverzekering voor de horeca.
 • Sluiting bedrijf na schade
  Met onze Bedrijfsschadeverzekering krijg je bij (tijdelijke) sluiting of heropening van jouw horecazaak ook de kosten vergoed om je klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten van advertenties of reclameborden.
 • Evenementen
  Organiseer je regelmatig een (klein) evenement? Met onze Doorlopende Evenementenverzekering worden je kosten gedekt wanneer het evenement door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan of moet worden uitgesteld. De Doorlopende Evenementenverzekering kan worden afgesloten als een aanvulling op de Bedrijfsschadeverzekering.

Voordelen voor je personeel en jezelf


Verzuimverzekering met arbodienstverlening
 • Verzuimverzekering met aansluiting op horeca-cao
  Volgens de horeca cao moet je je werknemers het eerste jaar van ziekte 95% doorbetalen en in het tweede jaar 75%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening sluit hierop aan.
 • Dekking op maat
  Je bepaalt zelf welke dekking het beste bij jouw bedrijf past. Zo kies je zelf de hoogte van je eigen risico. Je bepaalt daarnaast zelf of je oproepkrachten en werkgeverslasten wel of niet meeverzekert.
 • Ondersteuning door Horecacoach Verzuim & Personeel
  Je wordt ondersteund door een Horecacoach Verzuim & Personeel, je sparringpartner die je helpt bij het voorkomen en beperken van verzuim in jouw horecabedrijf. De verzuimbegeleiding wordt geregeld door de arbodienst.
 • Budgetten voor ziektepreventie en re-integratie
  Je ontvangt gegarandeerde budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigende zieke werknemer) en re-integratie (€ 4.000,- per zieke werknemer), waarmee je ziekteverzuim voorkomt en je zieke medewerker (waar mogelijk) weer aan de slag helpt.
 • Speciaal horeca-arbotarief
  Normaal gesproken betaal je een vast arbotarief per werknemer. Als je vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kun je  ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,55% en Perspectief 0,50%) van de SV-jaarloonsom.

Ongevallenverzekering Collectief

 • Al je medewerkers zijn meeverzekerd
  Alle medewerkers van jouw horecazaak zijn meeverzekerd op de Ongevallenverzekering Collectief, of het nu een vaste kracht, flexwerker of stagiair(e) betreft.
 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker? Als werkgever ontvang je een vergoeding en budgetten om je werknemer (waar mogelijk) weer aan het werk te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.
Nabestaandenverzekering Collectief
 • Jij bepaalt hoe de regeling eruitziet
  Met de Nabestaandenverzekering Collectief kies je als werkgever hoe de regeling eruitziet. Je kunt kiezen uit een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de horecaondernemer

 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoef je als startende ondernemer geen gezondheidsverklaring in te vullen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maak je kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.

Welke verzekeringen heb je nodig in jouw situatie?

Met CompleetVerzekerd Horeca bepaal je – samen met je adviseur – zelf welke verzekeringen je opneemt. Zo ben je verzekerd voor de belangrijkste risico’s van jouw bedrijf. Je profiteert van specifieke voordelen voor jouw horecazaak. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.
Horeca-banner-groot

Preventie in een horecazaak

Veilige elektrische installatie


Veel branden in de horeca ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Bij schade blijkt regelmatig dat er geen keuring of onderhoud van de elektrische installatie heeft plaatsgevonden. Een keuring verkleint niet alleen de kans op brand, maar zorgt ook voor een veilige omgeving voor medewerkers, klanten en de ondernemer zelf. In de Preventiezaak van De Goudse kun je een SCIOS Scope 10-keuring met korting aanvragen Het is ook mogelijk om een gecombineerde keuring volgens SCIOS Scope 8 (richtlijnen NEN 3140) en Scope 10 (richtlijnen NTA 8220) aan te vragen. Je krijgt dan een korting van 75% op de Scope 8-inspectie. Zo voldoe je aan de eisen van de Arbowet én De Goudse.

Brand in de keuken

Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca. Daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar voor een bedrijf in de horeca. Net als een training Bedrijfshulpverlener en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement

Veel branden in de keuken ontstaan in de frituur, het fornuis of andere bak- en braadapparatuur. Als de vetaanslag in de afzuiginstallatie vlamvat, kan een klein brandje snel omslaan in een allesverwoestende brand. Je kunt dit risico verkleinen door je afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren door een specialistisch bedrijf. Dit is ook een eis van veel verzekeraars. Alleen is dit voor de meeste ondernemers niet zo eenvoudig te regelen. Hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo is er bijvoorbeeld Controle bakwand en afzuiginstallatie. Ook regel je eenvoudig het juiste Inbraakalarm en Camerabeveiliging voor een gunstig bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024