Zekerheid voor uw horecazaak

Horeca draait om gastvrijheid. Die wilt u als horecaondernemer onder alle omstandigheden blijven bieden. Zelfs als er brand uitbreekt in de keuken of als een chef-kok een bedrijfsongeval krijgt. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen dan groot zijn. 

Hoe zorgt u ervoor dat uw horecazaak blijft bestaan, juist als het tegenzit? Als branchespecialist werkt De Goudse samen met onafhankelijke adviseurs. Zij helpen u om weloverwogen beslissingen te nemen voor uw cafetaria, lunchroom of restaurant.

 4.883 horeca-ondernemers

...kozen voor een verzekering bij De Goudse. Zij beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.

Belangrijkste risico's in de horeca

Als horecaondernemer kunt u tegen allerlei risico’s aanlopen. Sommige risico’s hebben een grote impact op uw bedrijf. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de horeca:

U raakt arbeidsongeschikt

Elke dag loopt u hard om uw horecazaak tot een succes te maken. Raakt u arbeidsongeschikt, dan moeten uw collega’s het doen zonder uw inzet en uw gasten zonder een vertrouwd gezicht. En als u uw zaak (tijdelijk) moet sluiten, loopt u inkomsten mis.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Er ontstaat brand

Vlam in de pan, kortsluiting of brandstichting. Brand kan in de horeca op tal van manieren ontstaan. Tegelijk kunnen de gevolgen voor uw horecazaak groot zijn. In het ergste geval moet u permanent de deuren sluiten.

Wat kost een brand in een restaurant?

Uw medewerker krijgt een bedrijfsongeval

Horecamedewerkers lopen een groot risico op bedrijfsongevallen. Die komen hier namelijk vaker voor dan in veel andere branches. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval met een snijmachine of een valpartij.

Wat zijn de arbeidsrisico's?

Uw medewerker is langdurig ziek

Medewerkers spelen een belangrijke rol in de horeca. Zij zijn immers het gezicht van uw bedrijf. Valt een medewerker uit in het hoogseizoen, dan is het lastig om snel vervangend personeel te vinden.

Wat kost een zieke werknemer?

Uw risico's goed afdekken?

Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Een verzekeringsadviseur kan samen met u uitgebreid kijken naar de risico’s die u loopt en met u bespreken welke oplossingen het beste bij uw situatie passen.

Invalkrachten in de horeca verzekeren? 

Denkt u na over het in dienst nemen van uw personeel? Zo'n 45% van de werknemers in de horeca heeft een flexibel contract. Gelden voor hen dezelfde regels rondom ziekteverzuim als voor uw vaste personeel?  In dit artikel leest u over de regels van het doorbetalen van flexwerkers bij ziekte. 

Top 5 meest afgesloten horecaverzekeringen

Dit zijn de meest afgesloten horecaverzekeringen op dit moment:

 1. Aansprakelijkheidverzekering
  Onze Aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan personen en zaken, waardoor u onbezorgd kunt ondernemen.
 2. Inventaris/Goederenverzekering
  Met de Inventaris/Goederenverzekering verzekert u uw bedrijfsinventaris en uw goederen, zodat u na een brand of flinke storm weer snel kunt ondernemen.
 3. Verzuimverzekering
  Met onze Verzuimverzekering heeft u financiële zekerheid voor het doorbetalen van het loon.
 4. Bedrijfsschadeverzekering
  Na een grote brand of waterschade kunnen uw bedrijfsactiviteiten gedeeltelijk of tijdelijk stil komen te liggen. Met onze Bedrijfsschadeverzekering zijn uw vaste lasten gedekt.
 5. Bedrijfsgebouwverzekering
  Brand of storm kan ingrijpende schade veroorzaken aan uw bedrijfspand. Met onze Bedrijfsgebouwenverzekering bent u beschermd tegen de kosten die zijn ontstaan.

Verzekeringen voor horecaondernemers

Voor horecaondernemers hebben we een pakket samengesteld met horecaverzekeringen, CompleetVerzekerd Horeca.

 • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
 • Eén pakket met specifieke voordelen voor uw horecazaak
 • Pakketkorting tot wel 10%

Bekijk de voordelen

Hoe gaan anderen om met risico's en verzekeren?

U bent vaak niet de enige die nadenkt over de risico's. Andere horecaondernemers buigen zich over dezelfde vraagstukken. Hier delen zij hun ervaring. Kies de situatie die bij u past en doe uw voordeel met tips van vakgenoten.