Zekerheid voor uw bouwbedrijf

In de bouw staat vakmanschap hoog in het vaandel. Als bouwondernemer wilt u dit vak natuurlijk ook in de toekomst blijven uitoefenen. Zelfs als u arbeidsongeschikt raakt of een van uw werknemers een arbeidsongeval krijgt. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen dan groot zijn.

Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf tegen een stootje kan? Wij geloven dat onafhankelijke adviseurs hierin een belangrijke rol spelen. Zij adviseren u bij het behalen van uw doelen, kennen uw branche en brengen uw risico's in kaart. Zo weet u precies welke risico's u kunt nemen en welke u liever wilt verzekeren. Samen bouwen aan een veilige toekomst, daar gaan we voor.  

Weet u wat er speelt in uw branche? Doe uw voordeel met onze tips en verhalen. 

8.278 bouwondernemers 

...kozen voor een verzekering bij De Goudse. Zij beoordelen onze diensten gemiddeld met een 8.

Belangrijkste risico's in de bouw

Als bouwondernemer kunt u tegen allerlei risico’s aanlopen. Sommigen hebben een grote impact op uw bedrijf. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de bouw:

Uw klanten betalen niet (op tijd)

U heeft net een bouwproject opgeleverd. Dan komt het moment van uitbetalen. Als uw klant niet of laat betaalt, kan uw bedrijf in de problemen komen. Want uw vaste lasten lopen gewoon door. En mogelijk heeft u ook nog kosten gemaakt voor zaken als bouwmaterialen en transport.

U raakt arbeidsongeschikt

De bouw telt veel ondernemers. Van eenpitters tot ondernemers met personeel. Hoe groot uw bedrijf ook is, bij arbeidsongeschiktheid loopt u financiële risico’s. Mogelijk kunt u zich niet op dezelfde manier blijven inzetten voor uw bedrijf. In het ergste geval moet u terugvallen op de bijstand.

U wordt aansprakelijk gesteld

U kunt om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Een van uw werknemers kan bijvoorbeeld een ongeval krijgen en een schadevergoeding eisen. Daarnaast kunt u aansprakelijk gesteld worden voor bijvoorbeeld bouwfouten.

Aan de slag met uw risico’s

Aan de slag met uw risico’s

Elke ondernemer in de bouw heeft te maken met andere risico’s. Een aannemersbedrijf loopt tegen andere problemen aan dan een constructeur of een installatiebedrijf. 

Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? De Goudse werkt samen met Erkende MKB-adviseurs. We geloven dat zij u het beste advies kunnen geven. Een adviseur helpt u trouwens met meer dan alleen verzekeringen. Hij kijkt naar uw doelstellingen en naar de risico’s die u loopt. 

Een Erkend MKB-adviseur: 

 • Begrijpt uw branche
 • Overziet het complete aanbod
 • Geeft onafhankelijk advies 

Samen met uw adviseur bespreekt u welke oplossingen het beste passen bij uw situatie. Dat geeft rust, zodat u zich volledig kunt richten op ondernemen.

24_website_two0

Top 5 meest afgesloten bouwverzekeringen

Dit zijn de meest afgesloten bouwverzekeringen op dit moment: 

 1. Aansprakelijkheidsverzekering
  Een bedrijfsongeval of bouwfout bij de opdrachtgever kan leiden tot een flinke schadeclaim. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u hier tegen beschermd. 
 2. Bestelautoverzekering
  Met de Bestelautoverzekering kunt u met een gerust hart uw gereedschap en bouwmaterialen in de bus laten liggen, ook ’s nachts.
 3. Inventaris/Goederenverzekeringen
  Verzeker uw materialen en gereedschap in uw werkplaats of op kantoor tegen brand, storm, waterschade en diefstal.
 4. Verzuimverzekering
  Loon doorbetalen van een zieke werknemer? Met deze verzekering dekt u deze kostenpost.
 5. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  Bescherm uw inkomen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Verzekeringspakket voor bouwondernemers

Met ons verzekeringspakket voor de bouw stelt u zelf een pakket op maat samen.  U kunt kiezen uit verschillende verzekeringen en dekkingen met specifieke voordelen voor uw vakgebied.

 • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt 
 • Eén pakket met specifieke voordelen voor uw bouwonderneming
 • Pakketkorting tot wel 10%