Bob Koning en Rodny Heemskerk van TWO-0 in Amsterdam

Bouwverzekeringen

CompleetVerzekerd Bouw

In de bouw staat vakmanschap hoog in het vaandel. Als bouwondernemer wilt u dit vak natuurlijk ook in de toekomst blijven uitoefenen. Zelfs als u arbeidsongeschikt raakt of een van uw werknemers een ongeval krijgt. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen dan groot zijn.

Ons pakket CompleetVerzekerd Bouw beschermt uw bedrijf. Dit pakket hebben we ontwikkeld met en voor ondernemers zoals u. Daarvoor gingen we in gesprek met een brancheorganisatie, bouwondernemers en leveranciers. Ook bezochten we de bouwplaats. We hebben op deze manier veel geleerd over bouwbedrijven.

Voor uw bouwbedrijf heeft u natuurlijk uw eigen wensen. U kiest dan ook zelf welke verzekeringen en dekkingen u opneemt. Daarbij profiteert u van een aantrekkelijke pakketkorting.

Belangrijkste voordelen

 • particulier-vinkje
  Uitgebreide dekking voor opzicht tot € 50.000,- op de Aansprakelijkheidsverzekering
 • particulier-vinkje
  Gehuurd hulpmateriaal, zoals steigers, is meeverzekerd
 • particulier-vinkje
  Schade ter plekke afgewikkeld

Belangrijkste risico's in de bouw

Als bouwondernemer kunt u tegen allerlei risico’s aanlopen. Sommige risico’s kunnen een grote impact hebben op uw bedrijf. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de bouw:

Uw klanten betalen niet (op tijd)

U heeft net een prachtig bouwproject opgeleverd. Dan komt het moment van uitbetalen. Als uw klant niet of laat betaalt, kan uw bedrijf in de problemen komen. Want uw vaste lasten lopen gewoon door. En mogelijk heeft u ook nog kosten gemaakt voor zaken als bouwmaterialen en transport.

U raakt arbeidsongeschikt

De bouw telt veel ondernemers. Van eenpitters tot ondernemers met personeel.
Hoe groot uw bedrijf ook is, bij arbeidsongeschiktheid loopt u financiële risico’s.
Mogelijk kunt u zich niet op dezelfde manier blijven inzetten voor uw bedrijf. In het ergste geval moet u terugvallen op de bijstand.

U wordt aansprakelijk gesteld

U kunt om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Een van uw werknemers kan bijvoorbeeld een ongeval krijgen en u aanspreken voor de schade. Daarnaast kunt u aansprakelijk gesteld worden voor bijvoorbeeld bouwfouten.

Uw risico's goed afdekken?

Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Een verzekeringsadviseur kan samen met u uitgebreid kijken naar de risico’s die u loopt en welke oplossingen het beste bij uw situatie passen. 

Specifieke voordelen

Uitgebreide dekking voor opzicht

 • Schade aan zaken van opdrachtgevers die u behandelt of waaraan u werkzaamheden verricht is standaard verzekerd tot € 50.000,- op de Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Deze verzekering dekt ook de aansprakelijkheid voor schade die onderaannemers veroorzaken.

CAR -en Montage

 • Bij bouwprojecten kan altijd schade ontstaan. Met de CAR- en Montageverzekering is alle materiële schade aan bouwwerken verzekerd. Of het nu om bouw- of installatiewerkzaamheden gaat.
 • Als u installatiewerk doet, is schade door verlies of beschadiging van zaken die u heeft gemonteerd ook meeverzekerd. Ook als u deze zaken zelf heeft geleverd!
 • Als u uw hulpmateriaal verzekert, is zelfs gehuurd ongemotoriseerd hulpmateriaal meeverzekerd. Bijvoorbeeld steigers of gereedschappen.

Schade ter plekke afgewikkeld

 • We schakelen bij grotere schades op de bouwplaats snel een onafhankelijke deskundige in, die ter plekke het uit te keren schadebedrag kan vaststellen.
 • Als u het eens bent met het schadebedrag, krijgt u dit binnen een paar dagen uitbetaald. Valt het werkelijke schadebedrag uiteindelijk hoger uit? Dan krijgt u het verschil alsnog van ons uitbetaald.

voor de bouw

Werkmaterieel

 • Voor het werkmaterieel, zoals aggregaten, shovels en graafmachines, is er de Werkmaterieelverzekering. Met veel uitgebreide dekkingen, zoals Schade aan eigen zaken.
 • Schade door eigen gebrek kan worden meeverzekerd.
  De dekking geldt tot 5 jaar en er is geen eigen risico!
 • Verhuurt u werkmaterieel, dat bestuurd wordt door één van uw eigen medewerkers? Dan is dit materieel standaard meeverzekerd.

Spullen in uw bestel- of vrachtauto 24/7 verzekerd

Uw gereedschap en materiaal zijn met de Vervoerverzekering Eigen Goederen niet alleen tijdens het vervoer verzekerd, maar ook dag en nacht als zij achterblijven in uw voertuigen. U bent dus 24/7 verzekerd tegen diefstal!

Gratis juridisch advies

 • Twijfelt u over een overeenkomst en wilt u die laten toetsen? Dat kan kosteloos met de Rechtsbijstandverzekering.
 • U kunt ook gratis telefonisch advies krijgen, bijvoorbeeld over vergunningen of contracten.

Brandgevaarlijke werkzaamheden

Voert u wel eens brandgevaarlijke werkzaamheden uit op locatie? Deze kunt u meeverzekeren op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Wilt u meer weten?

Ondernemen Met Personeel is een website voor werkgevers. Het is dé startplek voor alle ondernemers die willen groeien met personeel. U leest hier meer over de bouw.
Enkele leestips:


Toch niet de juiste adviseur voor uw bedrijf?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur