Claire Warneke van Keet in Rotterdam
Claire Warneke van Keet in Rotterdam

Verzekeringen voor de horeca

Een snackbar runnen is weer anders dan een restaurant bestieren. En een hoteleigenaar heeft te maken met andere risico’s dan een caféhouder. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de horeca kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche.
  • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
  • Eén pakket met specifieke voordelen voor uw horecazaak 
  • Pakketkorting tot wel 10%

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.
In het kort

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Horeca? 

CompleetVerzekerd Horeca is geen standaard pakket, maar een pakket dat u zelf samenstelt. U kunt kiezen uit 17 verzekeringen en diensten, waaronder een aansprakelijkheids- en inventaris/goederenverzekering. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger de pakketkorting. En die korting kan oplopen tot wel 10%. Bovendien profiteert u van specifieke voordelen voor de horeca.

Voordelen voor de horeca

Cateringactiviteiten

De meeste horecaondernemers hebben cateringactiviteiten buiten de deur. Deze activiteiten zijn standaard gedekt op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Evenementen organiseren

De Doorlopende Evenementenverzekering komt goed van pas als u regelmatig een (klein) evenement organiseert zoals een optreden of kookworkshop.

Spullen op locatie

Spullen op een andere locatie, zoals een podium, meubilair of geluidsapparatuur bij cateringactiviteiten en feesten zijn ook verzekerd. Inventaris tot € 5.000,- en goederen tot € 1.000,-. Dit geldt ook voor schade aan gehuurde of geleende inventaris, zoals een tapinstallatie of een tent.

Jassen in de garderobe

Schade aan jassen en spullen in de garderobe valt vaak onder uw verantwoordelijkheid. Bij ons zijn deze spullen verzekerd tot € 1.000,- per gebeurtenis op de Aansprakelijkheidsverzekering.
 

Koelschade en lekkage drankinstallatie

Uw producten kunnen bederven als uw koelinstallatie voor een langere tijd uitvalt. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op de Inventaris/Goederenverzekering. Schade door een lekkende drankinstallatie? Ook dit is verzekerd, inclusief de kosten van weggevloeide drank.

Nieuwe vloer in uw gehuurde pand

Een nieuwe vloer, bar of een uitbouw realiseren in een huurpand? Horecaondernemers investeren vaak in huurpanden, daarom is dit tot € 10.000,- meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering.

Sluiting bedrijf na schade

Met een Bedrijfsschadeverzekering krijgt u bij heropening of verplaatsen van uw horecazaak ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals advertenties of reclameborden.
 

Preventie in de horeca


Brand in de keuken vormt een groot risico in de horeca. Daarom zijn speciale vetbrandblussers en een blusdeken onmisbaar voor een bedrijf in de horeca. Net als een training Bedrijfshulpverlener en rook- en koolmonoxidemelders. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
Veel branden in de horeca ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Daarnaast vormen bakwanden en afzuigkanalen een groot brandrisico door de hoge temperaturen van de olie- of vetproducten. Daarom is het belangrijk om uw elektrische installatie en uw afzuiginstallatie regelmatig te laten controleren door een specialistisch bedrijf. Dit is ook een eis van verzekeraars en veel gemeenten voor het verkrijgen van een verzekering of een vergunning. Alleen is dit voor de meeste ondernemers niet zo eenvoudig te regelen en bovendien een kostbare zaak. Hiervoor hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo is er bijvoorbeeld de module Inspectie elektrische installatie en Controle bakwand en afzuiginstallatie. Ook regelt u eenvoudig het juiste Alarmsysteem en Camerabeveiliging voor een gunstig bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:
  • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
  • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
  • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Voor wie is CompleetVerzekerd Horeca?
Het verzekeringspakket is bestemd voor traditionele horecabedrijven met maximaal 30 medewerkers, denk aan hotels, restaurants en cafés. Bijzondere horecabedrijven, zoals conferentieoorden, attractieparken en sportkantines zijn niet verzekerd met CompleetVerzekerd Horeca.
Kan ik de verzekeringen los afsluiten?

Sommige verzekeringen zijn bedoeld als aanvulling op een standaard verzekering. Vraag bij uw adviseur na welke verzekeringen u los kunt afsluiten en welke niet.

Maak een afspraak met een adviseur

Wat kost CompleetVerzekerd Horeca?

De premie is afhankelijk van de verzekeringen en dekkingen die u kiest. De premie voor een verzekering is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verzekerd bedrag, uw jaaromzet en het soort bedrijf dat u heeft. Uw adviseur helpt u graag bij het maken van uw keuzes en hij kan voor u een offerte op maat maken.

Maak een afspraak met een adviseur 

Wat is niet verzekerd?
CompleetVerzekerd Horeca is speciaal ontwikkeld voor ondernemers in de horeca en biedt u een uitgebreide dekking. Maar niet alles is verzekerd. In de brochure CompleetVerzekerd Horeca leest u per verzekering wat wel en niet is verzekerd. En schade die u opzettelijk veroorzaakt, valt natuurlijk buiten de dekking.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur