Verzekeringen voor de horeca

CompleetVerzekerd Horeca

Horeca draait om gastvrijheid. Die wilt u als horecaondernemer natuurlijk onder alle omstandigheden blijven bieden. Zelfs als er brand uitbreekt in de keuken of een chef-kok een bedrijfsongeval krijgt. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen dan groot zijn.

Ons pakket CompleetVerzekerd Horeca is een compleet pakket van horecaverzekeringen.
Dit pakket maakten we met en voor ondernemers zoals u. Daarvoor gingen we in gesprek met een brancheorganisatie, horecaondernemers en leveranciers. Ook namen we letterlijk een kijkje in de keuken van horecabedrijven. We hebben op deze manier veel geleerd over horecabedrijven.

Voor uw horecazaak heeft u natuurlijk uw eigen wensen. U kiest dan ook zelf welke verzekeringen en dekkingen u opneemt. Daarbij profiteert u van een aantrekkelijke pakketkorting.

Op de foto: Claire Warneke van Keet in Rotterdam 

Belangrijkste voordelen

  • particulier-vinkje
    Nevenactiviteiten zoals catering en workshops meeverzekerd
  • particulier-vinkje
    Spullen in de garderobe meeverzekerd tot € 1.000
  • particulier-vinkje
    Koelschade en lekkage drankinstallatie meeverzekerd

Belangrijkste risico's in de horeca

Als horecaondernemer kunt u tegen allerlei risico’s aanlopen. Sommige risico’s kunnen een grote impact hebben op uw bedrijf. Dit zijn de belangrijkste risico’s in de horeca:

U raakt arbeidsongeschikt

Elke dag loopt u hard om uw horecazaak tot een succes te maken. Raakt u arbeidsongeschikt, dan moeten uw collega’s het doen zonder uw inzet en uw gasten zonder een vertrouwd gezicht. En als u uw zaak (tijdelijk) moet sluiten, loopt u inkomsten mis.

Er ontstaat brand

Vlam in de pan, kortsluiting of brandstichting. Brand kan in de horeca op tal van manieren ontstaan. Tegelijk kunnen de gevolgen voor uw horecazaak groot zijn. In het ergste geval moet u permanent de deuren sluiten.

Uw medewerker krijgt een bedrijfsongeval

Horecamedewerkers lopen een groot risico op bedrijfsongevallen. Die komen hier namelijk vaker voor dan in veel andere branches. De oorzaak kan onder meer liggen in een ongeval met een snijmachine of een valpartij.

Uw risico's goed afdekken?

Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Een verzekeringsadviseur kan samen met u uitgebreid kijken naar de risico’s die u loopt en welke oplossingen het beste bij uw situatie passen.

Specifieke voordelen

Cateringactiviteiten

Bijna elke horecaondernemer heeft cateringactiviteiten buiten de deur. Deze activiteiten zijn standaard gedekt op de Aansprakelijkheidsverzekering.

Doorlopende evenementen

Organiseert u regelmatig een (klein) evenement, zoals een optreden, een bruiloft of een kookworkshop? Dan komt de Doorlopende Evenementenverzekering goed van pas.

Spullen op locatie

Uw inventaris op locatie is verzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Denk aan een podium, extra meubilair of beeld- en geluidsapparatuur bij cateringactiviteiten, een braderie of feest. Dit geldt ook voor schade aan gehuurde of geleende apparatuur of meubilair, zoals een tent of tapinstallatie.

Spullen in de garderobe

Schade aan jassen en spullen in de garderobe is verzekerd tot
€ 1.000,- per gebeurtenis op de Aansprakelijkheidsverzekering.
De meeste verzekeraars verzekeren dit niet.

voor de horeca

Koelschade en lekkage drankinstallatie

Valt uw koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen uw producten bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op de Inventaris/Goederenverzekering.

Investeringen in uw gehuurde pand

Horecaondernemers investeren vaak in huurpanden, zoals een uitbouw, een nieuwe vloer of bar. Daarom is dit tot € 10.000,- meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering.

Sluiting bedrijf na schade

Moet u na een schade tijdelijk uw horecabedrijf sluiten? En heeft u een Bedrijfsschadeverzekering afgesloten? Dan krijgt u bij heropening of verplaatsing ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals advertenties of reclameborden.

Wilt u meer weten?

Ondernemen Met Personeel is een website voor werkgevers. Het is dé startplek voor alle ondernemers die willen groeien met personeel. U leest hier meer over de horeca.
Enkele leestips:


Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico’s van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur