iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Inventaris/Goederenverzekering

De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

Als ondernemer heb je je inventaris en goederen natuurlijk hard nodig om je bedrijf te runnen. Wat als je inventaris en/of voorraad goederen verloren gaat door een brand, waterschade of andere calamiteit? Met een Inventaris/Goederenverzekering vang je deze risico's op. Bij schade ontvang je een vergoeding, zodat je snel weer verder kunt met ondernemen.
In het kort

Wat verzeker je met de inventaris goederen verzekering?

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, wateroverlast, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Overspanning door bliksem standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Schade door wateraccumulatie en sneeuwdruk is verzekerd. Voor gebouwen met een plat dak en een stalen draagconstructie zijn aanvullende eisen opgenomen in de Productvoorwaarden Inventaris/Goederen.
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd, meer dan 50 zonnepanelen in overleg met De Goudse.
 • Schade door water dat je bedrijfsgebouw is binnengedrongen als gevolg van overstroming van een niet-primaire waterkering is meeverzekerd. Lees meer over dekking voor schade door overstroming.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd. Goederen zijn tegen dagwaarde verzekerd.
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er is geen sprake van eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet, roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade. Dit risico kun je verzekeren met een Milieuschadeverzekering
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een Inventaris/Goederenverzekering voor Zakelijke dienstverlening?

De kosten van een Inventaris/Goederen verzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekking(en).

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
ICT-adviesbureau
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag
€ 120.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Zakelijke dienstverlening
Soort bedrijf
ICT-adviesbureau
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag
€ 120.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Zakelijke dienstverlening. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Preventiezaak: voorkomen van brand

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Een keuring van de elektrische installatie verkleint niet alleen de kans op brand maar zorgt ook voor een veilige omgeving voor je medewerkers, je klanten en jezelf. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering voor veel bedrijven een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. We helpen je hier graag bij, bijvoorbeeld via onze Preventiezaak waar je met korting producten en diensten kan aanschaffen zoals de keuring van je elektrische installatie, maar ook een inbraakalarm en brandblusmiddelen. Een adviseur kan je hierbij helpen!

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024