Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Inventaris/Goederenverzekering

De Inventaris/Goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

Als ondernemer heb je je inventaris en goederen natuurlijk hard nodig om je bedrijf te runnen. Wat als je inventaris en voorraad goederen beschadigen of verloren gaan door een brand, waterschade of andere calamiteit? Met een Inventaris/Goederenverzekering vang je deze risico's op. Bij schade ontvang je een vergoeding, zodat je snel weer verder kunt met ondernemen.
In het kort

Wat verzeker je met de inventaris goederen verzekering?

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag.
 • Overspanning door bliksem is standaard meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag, met een maximum van € 50.000,-.
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag.
 • Heb je in jouw bedrijf een kleine horecagelegenheid als nevenactiviteit, dan is dit verzekerd. Let op: als je voedsel bereid voor klanten waarbij olie of vetten worden verhit, dan zijn er extra preventie-eisen opgenomen in de Branchevoorwaarden Persoonlijke dienstverlening.
 • Schade door wateraccumulatie en sneeuwdruk is verzekerd. Voor gebouwen met een plat dak en een stalen draagconstructie zijn aanvullende eisen opgenomen in de Productvoorwaarden Inventaris/Goederen.
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Meer dan 50 zonnepanelen in overleg met De Goudse.
 • Schade door water dat je bedrijfsgebouw is binnengedrongen als gevolg van overstroming van een niet-primaire waterkering is meeverzekerd. Lees meer over dekking voor schade door overstroming.
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde.
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er is geen sprake van eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet, roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade. Dit risico kun je verzekeren met een Milieuschadeverzekering
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een Inventaris/Goederenverzekering voor Persoonlijke dienstverlening?

De kosten van een Inventaris/Goederen verzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
schoonheidssalon
Verzekerd bedrag inventaris
€ 50.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 120.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
schoonheidssalon
Verzekerd bedrag inventaris
€ 50.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 120.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Persoonlijke dienstverlening. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Preventiezaak: voorkomen van schade in de persoonlijke dienstverlening

Om een verzekering te kunnen afsluiten, moet je voldoen aan de preventie-eisen die worden gesteld. Hiervoor moet je als ondernemer vaak grote investeringen doen, zoals de aanschaf van een inbraakalarm en brandblusmiddelen. De Goudse helpt ondernemers hier graag bij met de Preventiezaak: hier vind je producten, diensten en trainingen die je helpen om schade in je bedrijf te voorkomen. Als klant van De Goudse profiteer je van flinke kortingen.

Keuring van de elektrische installatie

Steeds meer branden ontstaan door een defect in de elektrische installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Een keuring van de elektrische installatie verkleint niet alleen de kans op brand, maar zorgt ook voor een veilige omgeving voor je klanten, je medewerkers en jezelf. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering met een verzekerd bedrag vanaf € 500.000,- de eis dat de elektrische installatie minimaal één keer in de vijf jaar wordt gekeurd door een SCIOS Scope 10-bevoegd inspecteur. Voor sommige bedrijven geldt deze eis vanaf een lager verzekerd bedrag, bijvoorbeeld voor stomerijen, sauna’s en fitnesscentra. Wij helpen je graag bij deze keuring! Via onze Preventiezaak kun je met korting een SCIOS Scope 10-keuring aanvragen.

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024