Pieter Burger van Prospectt in Gouda
Pieter Burger van Prospectt in Gouda

Verzekeringen voor de groothandel

Een groothandelaar in bloemen loopt weer andere risico’s dan een groothandelaar in kleding. Je wil dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij jouw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de groothandel kies je uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw branche.

Wat verzeker je met CompleetVerzekerd Groothandel?

CompleetVerzekerd Groothandel is een pakket dat je zelf, met je adviseur, samenstelt. Zo ben je goed voorbereid op de voor jou belangrijkste risico’s. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw bedrijf, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%. Je kunt je CompleetVerzekerd Groothandel uitbreiden met ons voordelige Preventieabonnement.

Voordelen voor jouw groothandel

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

 • Product recall meeverzekerd
  Heb je wel eens producten moeten terughalen bij je klanten om schade te voorkomen? Tot € 50.000,- is dit meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering. Advertentiekosten zijn ook meeverzekerd.
 • Productaansprakelijkheid
  Importeer je producten van buiten de EU? Productaansprakelijkheid regel je met de Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Nevenactiviteiten (aanvullende dekking)
  Heb je ook een webshop, bewerk of behandel je producten? Deze activiteiten kun je meeverzekeren.

Rechtsbijstandsverzekering

 • Gratis juridisch advies over leveringsvoorwaarden
  Twijfel je over leveringsvoorwaarden en wil je die laten toetsen? Dat kan bij de Rechtsbijstandverzekering. Je krijgt daarbij ook gratis telefonisch advies, bijvoorbeeld over vergunningen of contracten.

Inventaris/Goederenverzekering

 • Koelschade meeverzekerd
  Valt je koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen je goederen bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op je Inventaris/Goederenverzekering. Een hoger bedrag kan ook!
 • Huurdersbelang
  Huur je een pand waarin je zelf verbeteringen hebt aangebracht, zoals het leggen van een nieuwe vloer of het plaatsen van een keukenblok? Dit ‘huurdersbelang’ is meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk.
 • Piekvoorraad
  Heb je piekvoorraden in je groothandel, bijvoorbeeld in de maand december? Je hebt standaard een overdekking van 10%. Wanneer dit niet voldoende is, kun je je piekvoorraad aanvullend verzekeren.

Werkmaterieelverzekering

 • Werkmaterieelverzekering
  Je heftrucks, stapelaars en veegmachines verzeker je met de Werkmaterieelverzekering. Schade aan spullen die uit de 'lepels' van het werkmateriaal vallen (lastdekking) is meeverzekerd tot € 5.000,-. Je kunt ook schade verzekeren die het werkmaterieel veroorzaakt.
 • Verhuur van materieel
  Verhuur je jouw werkmaterieel? Bij schade is er dekking wanneer het materieel wordt bestuurd door je medewerker.
 • Dagvergoeding huren materieel na schade
  Deze dagvergoeding (maximaal 7 dagen) geldt bij diefstal en total loss. Heb je het Insurancy Security & Recovery Pakket geïnstalleerd, dan is de dagvergoeding zelfs maximaal 30 dagen.

Bedrijfsschadeverzekering

 • Storing website
  Kunnen je klanten online bij je bestellen? Dan kan een storing op de website al snel leiden tot verlies van klanten en omzet. Dit risico is verzekerd met de Bedrijfsschadeverzekering.
 • Schade bij leverancier
  Kan een belangrijke leverancier je geen producten leveren, bijvoorbeeld door een brand of een grote waterschade? De bedrijfsschade die je hierdoor oploopt wordt vergoed tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag.

Voordelen voor je personeel en jezelf

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

 • Dekking op maat
  Er zijn veel cao’s in de groothandel met allemaal een verschillende loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening kan hierop aansluiten. Je bepaalt zelf welke dekking het beste bij jouw bedrijf past. Zo kies je zelf de hoogte van je eigen risico. Je bepaalt daarnaast zelf of je oproepkrachten en werkgeverslasten wel of niet meeverzekert.
 • Ondersteuning van je persoonlijke VerzuimCoach
  Je wordt op de verzekering ondersteund door een persoonlijke VerzuimCoach: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie. De verzuimbegeleiding wordt geregeld door de arbodienst.
 • Budgetten voor ziektepreventie en re-integratie
  Je ontvangt gegarandeerde budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie (€ 4.000,- per zieke werknemer) waarmee je ziekteverzuim terugdringt en je zieke medewerker (waar mogelijk) weer aan het werk helpt.

Ongevallenverzekering Collectief

 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker? Met de Ongevallenverzekering Collectief ontvangt je als werkgever een vergoeding en budgetten om je werknemer (waar mogelijk) weer aan de slag te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.

Nabestaandenverzekering Collectief

 • Financiële zekerheid voor nabestaanden
  Niet iedere onderneming in de groothandel is aangesloten bij een pensioenfonds met een goede nabestaandenregeling. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regel je voor je werknemers een uitstekende oplossing voor nabestaanden. Je kunt daar zelf ook gebruik van maken. Je medewerkers bepalen zelf of ze deelnemen.
 • Jij bepaalt de inhoud van de regeling
  Als werkgever kies je voor een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de ondernemer

 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoef je als startende ondernemer geen gezondheidsverklaring in te vullen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maak je kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.

Welke verzekeringen heb je nodig? 

Met CompleetVerzekerd Groothandel kies je – samen met je adviseur – welke verzekeringen en diensten je opneemt. Op deze manier ben je goed voorbereid op de belangrijkste risico’s voor jouw bedrijf, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.
groothandel-banner-groot

Preventie in groothandels

Brand kan de continuïteit van jouw bedrijf in gevaar brengen. Daarom zijn goede blusmiddelen in elke groothandel onmisbaar, denk aan schuimblussers of CO2-blussers voor elektronica. Ook is belangrijk dat deze blusmiddelen goed bereikbaar en zichtbaar zijn voor je medewerkers en dat ze weten hoe ze deze moeten gebruiken. Daarbij helpen veiligheidspictogrammen en de training kleine blusmiddelen. Veel branden ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Een SCIOS Scope 10 keuring helpt deze brand te voorkomen. Net als een SCIOS Scope 12-keuring van je zonnepanelen. Ook aan de beveiliging van je bestel- en vrachtauto’s is gedacht, bijvoorbeeld met de Carbolt 103 laadruimtebeveiliging. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement

Met goede preventiemaatregelen kun je schade voorkomen en bovendien zijn ze vaak nodig om een verzekering af te sluiten of een vergunning te krijgen van de gemeente. Maar het is vaak veel werk om het te regelen en het is kostbaar. Daarom is er het Preventieabonnement, een abonnement op veiligheid. Zo regel je  met de Module Inbraakalarm, Camerabeveiliging en Mistgenerator eenvoudig de juiste beveiliging voor jouw bedrijf voor een gunstig tarief per maand. Inclusief installatie, onderhoud en service.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024