Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda
Andre, Christel en Annemarie van Optie A in Gouda

Rechtsbijstandverzekering

Omdat u als ondernemer met zoveel verschillende partijen te maken heeft, ligt een zakelijk conflict altijd op de loer. Met de Rechtsbijstandsverzekering voor ondernemers bent u verzekerd van juridische hulp bij zakelijke conflicten.
 • Geen wachttermijn (vaak drie maanden)
 • Gratis juridisch advies
 • Extra aantrekkelijk tarief voor zzp'ers

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!
In het kort

Wat verzekert u met onze Rechtsbijstandsverzekering?

Als ondernemer heeft u te maken met verschillende partijen: medewerkers, klanten, leveranciers of de gemeente. Een zakelijk conflict met een van deze partijen ligt altijd op de loer. Onze verzekering voor rechtsbijstand biedt hulp bij zakelijke conflicten.

Wel verzekerd

Voor de Rechtsbijstandsverzekering werken wij samen met het onafhankelijke SRK Rechtsbijstand. In de volgende gevallen bent u verzekerd van hun juridische bijstand:

 • Professioneel advies bij juridische geschillen, ook bij dreigende geschillen
 • Juridisch advies over bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden of een contract
 • Conflicten in verband met in- of verkoop van goederen of diensten
 • Conflicten met medewerkers
 • Vergoeding voor: proces- en gerechtskosten; kosten van deskundigen en getuigen; eventueel kosten van een advocaat en zelfs, zo nodig, de proceskosten van de tegenpartij
 • U kunt incassobijstand meeverzekeren

Niet verzekerd

 • Faillissement zaken
 • Kosten van advocaten en andere rechtsbevoegde deskundigen, mediators of experts die u zonder toestemming van SRK inschakelt

Wat is verzekerd bij de Rechtsbijstandverzekering?

Met onze Rechtsbijstandsverzekering voor ondernemers bent u in de volgende gevallen verzekerd van juridische rechtsbijstand, verleend door het onafhankelijke SRK Rechtsbijstand.
 • Professioneel advies bij juridische geschillen, ook bij dreigende geschillen.
 • Juridisch advies over bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden of een contract.
 • Conflicten in verband met in- of verkoop van goederen of diensten.
 • Conflicten met medewerkers
 • Vergoeding voor:
  - proces- en gerechtskosten;
  - kosten van deskundigen en getuigen;
  - eventueel kosten van een advocaat;
  - en zelfs, zo nodig, de proceskosten van de tegenpartij.

Hierbij geldt als voorwaarde dat de tegenpartij in Nederland moet wonen of zijn gevestigd en er Nederlands recht van toepassing moet zijn.

Het verzekerd bedrag is onbeperkt, alleen in de volgende gevallen geldt beperkte dekking:

Bij een arbeidsrechtzaak waarbij een statutair directeur betrokken is, worden de externe kosten vergoed tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis (incl. btw).
 • Bij juridische problemen of geschillen die te maken hebben met het leveren van goederen en/of diensten worden de externe kosten vergoed tot maximaal € 25.000,- per gebeurtenis (incl. btw).

U kunt incassobijstand meeverzekeren. U hoeft zich dan geen zorgen te maken over klanten die niet of te laat betalen.


Wat is niet verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Onze Rechtsbijstandverzekering voor ondernemers heeft een ruime dekking. Maar u bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor faillissementzaken en de kosten van advocaten en andere rechtsbevoegde deskundigen, mediators of experts die u zonder toestemming van SRK inschakelt.

Er geldt geen eigen risico voor rechtsbijstand, maar er geldt wel een bodembedrag (franchise). Het conflict moet gaan om een financieel belang van minimaal € 450,-. Deze franchise geldt niet voor strafrechtsbijstand en juridische adviezen.

U vindt een volledige lijst van de uitsluitingen in de aanvullende voorwaarden.

Wat kost het?

Wat kost de Rechtsbijstandverzekering?

De premie van de rechtbijstandsverzekering voor bedrijven is onder andere afhankelijk van uw bedrijf, de omzet en het aantal medewerkers. Dit product maakt onderdeel uit van CompleetVerzekerd Mijn bedrijf, een keuzepakket aan verzekeringen. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt u hier graag meer over.
 
Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden?

Algemene Voorwaarden CompleetVerzekerd Mijn bedrijf
Aanvullende Voorwaarden Rechtsbijstand

Bent u al verzekerd bij De Goudse? Dan kan voor u een andere versie van deze voorwaarden gelden. Het juiste versienummer staat op uw polisblad. Als u een eerdere versie nodig heeft, helpt uw onafhankelijke adviseur u daar graag aan.


Veelgestelde vragen

Nee, ook als er nog helemaal geen conflict is maar dit dreigt te ontstaan, biedt SRK u ondersteuning. Bovendien krijgt u ook gratis juridisch advies over vergunningen, contracten en leveringsvoorwaarden.
Ja, er geldt geen wachttermijn. Bij andere verzekeraars is er vaak wel een wachttermijn van drie maanden.
Nee. Wel moet het conflict gaan om een financieel belang van minimaal € 450,-.  Dit geldt niet voor strafrechtsbijstand en juridische adviezen.

U heeft als ondernemer al snel met veel partijen te maken. Zoals afnemers, leveranciers, de gemeente, personeel en verhuurders. De kans op een conflict is altijd aanwezig en juridische bijstand kan behoorlijk in de papieren lopen. Met de Rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp van het volledig onafhankelijke SRK Rechtsbijstand. Oók als er nog geen conflict is, maar dit dreigt te ontstaan.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur