iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Rechtsbijstand

Als ondernemer heeft u te maken met veel verschillende partijen: medewerkers, klanten, leveranciers, de gemeente. Wat als de samenwerking met een van hen eindigt in een conflict? Bekijk welke risico’s u loopt op een zakelijk conflict en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Vergunningen


Een gemeente kan het bestemmingsplan wijzigen van het gebied waarin uw bedrijf is gevestigd. Of andere plannen hebben met de omgeving. U kan zo problemen krijgen met het verkrijgen van een vergunning of met de verkregen bouwvergunning van het bedrijf naast u.

Bedrijfspand


U heeft problemen met uw verhuurder over het onderhoud van uw huurpand. U deelt uw bedrijfspand met meerdere huurders en er ontstaat een conflict over de verdeling van de energiekosten. De verhuurder wil de huur van uw bedrijfsruimte verhogen.

Klanten die niet of te laat betalen


Betalen uw klanten niet (op tijd)? Omdat uw vaste lasten gewoon doorlopen, komt u dan financieel in de problemen.

Arbeidsconflict


Hoe goed u het ook met uw personeel kunt vinden, een arbeidsconflict met een van uw medewerkers ligt altijd op de loer.

Geschillen met leveranciers


Als ondernemer bent u vaak afhankelijk van uw leveranciers. Dat kan tot problemen leiden als een belangrijke leverancier failliet gaat, de dienstverlening niet aan de verwachting voldoet of een bestelling te laat of beschadigd geleverd wordt.
Bespreek uw risico's met een adviseur

Handige tips

  • Blijf up-to-date! Volg bekendmakingen van gemeente en provincie. 
  • Heeft u personeel? Zorg er dan voor dat u voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Leg mondelinge afspraken ook altijd schriftelijk vast. 
  • Hanteer algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van u en uw klant, zoals garantie, annulering, aansprakelijkheid, wijze van betaling en levering. Daardoor weten alle partijen waar zij aan toe zijn. 
  • Neem de branchevoorwaarden over. Deze zijn al juridisch getoetst en gedeponeerd en daardoor veilig en eenvoudig toepasbaar.
  • Twijfelt u over een contract, overeenkomst of uw voorwaarden? Laat ze toetsen bij uw rechtsbijstandsverzekeraar.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Juridische hulp

Juridische hulp

Als ondernemer doet u veel dingen graag zelf. U stelt misschien uw eigen (arbeids)contracten op. En zoekt bij een conflict met een werknemer eerst zelf naar een oplossing. Maar zijn deze contracten wel waterdicht? En op welke juridische valkuilen moet u letten?

Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van onafhankelijke specialisten. Zij bieden bijvoorbeeld een helpende hand als u een waterdicht contract wilt opstellen. Of bij een (dreigend) conflict met een medewerker, klant of leverancier. Hiermee beperkt u de belangrijkste risico’s en krijgt u hulp als het toch tot een zakelijk conflict komt.
Themapagina mijn bedrijf

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023