Waarom is rechtsbijstand een belangrijk thema voor u?

In uw bedrijf heeft u te maken met allerlei partijen. Zoals medewerkers, klanten en leveranciers. De samenwerking met hen kan succesvol zijn, maar ook eindigen in een zakelijk conflict. Met rechtsbijstand hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Onderstaand vindt u tips over rechtsbijstand en risico’s.

Juridische hulp

Juridische hulp

Als ondernemer doet u veel dingen graag zelf. U stelt misschien uw eigen (arbeids)contracten op. En zoekt bij een conflict met een werknemer eerst zelf naar een oplossing. Maar zijn deze contracten wel waterdicht? En op welke juridische valkuilen moet u letten?

Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van onafhankelijke specialisten. Zij bieden bijvoorbeeld een helpende hand als u een waterdicht contract wilt opstellen. Of bij een (dreigend) conflict met een medewerker, klant of leverancier. Hiermee beperkt u de belangrijkste risico’s en krijgt u hulp als het toch tot een zakelijk conflict komt.
Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Blijf up-to-date. U stapt hiermee minder snel in juridische valkuilen. Heeft u personeel? Zorg er dan voor dat u voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Hanteer algemene voorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van u en uw klant. Daardoor weten alle partijen waar zij aan toe zijn.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Niet op de hoogte van wetten en regels

U moet voldoende op de hoogte zijn van de wetten en regels die op uw bedrijf van toepassing zijn. Als u daar geen rekening mee houdt, kan dit flink in de papieren lopen.

Afspraken niet vastleggen

Duidelijke afspraken liggen aan de basis van een succesvolle samenwerking. Legt u deze niet vast in een contract, dan kan dit later leiden tot conflicten. Bijvoorbeeld met een leverancier.

Niet of te laat betalende klanten

Heeft u niet of te laat betalende klanten? Dan kan uw bedrijf daardoor in de problemen komen. Want u moet intussen ook blijven voldoen aan uw eigen financiële verplichtingen.

Arbeidsconflict

Met personeel kunt u veel gedaan krijgen. Maar u loopt ook kans op een arbeidsconflict. Bijvoorbeeld als een werknemer ondermaats presteert.
Bespreek met een adviseur

Oplossing voor rechtsbijstand

Als u rechtsbijstand nodig heeft, loopt dat al snel in de papieren. Want de tarieven van juristen zijn fors. Als u kiest voor de Rechtsbijstandverzekering van De Goudse hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Hiermee bent u als ondernemer verzekerd van professionele juridische ondersteuning.

Rechtsbijstandverzekering

Met de Rechtsbijstandverzekering zorgt u er als ondernemer voor dat u verzekerd bent van professionele juridische ondersteuning.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur