Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland
Martijn Trouwborst van Trouwborst Hout in Zuid-Beijerland

Rechtsbijstand voor de bouw

Een onderaannemer die zijn werk niet goed doet, een leverancier die structureel te laat levert of problemen rondom vergunningen: als bouwondernemer heeft u vast weleens te maken met een conflict. Bekijk hier welke risico’s u loopt op een zakelijk conflict en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Afspraken niet vastleggen

U heeft een conflict met een klant over het meerwerk, een onderaannemer komt niet opdagen op het werk of uw leverancier van bouwmaterialen levert te laat waardoor het bouwproject uitloopt.  Zonder duidelijke afspraken met partners, ligt een conflict altijd op de loer. 

Vergunningen

Wijzigingen in bestemmingsplannen of vergunningen kunnen grote gevolgen hebben voor uw werkzaamheden en projecten. Dit kan leiden tot discussies en zelfs conflicten met de plaatselijke overheid. 

Bedrijfspand

Het huren van een werkplaats, opslag of bedrijfsruimte brengt risico’s met zich mee. U kunt een conflict krijgen met de verhuurder over het onderhoud van het pand. Of u kunt geconfronteerd worden met een flinke huurverhoging. Het is dan goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn. 

Arbeidsconflict

Hoe goed u ook door een deur kan met uw personeel, een relatie met een werknemer kan altijd eindigen in een arbeidsconflict. Bijvoorbeeld bij het niet functioneren van een medewerker.  

Bespreek uw risico's met een adviseur

Handige tips

  • Blijf up-to-date! Volg bekendmakingen van gemeente en provincie. 
  • Heeft u personeel? Zorg er dan voor dat u voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Leg mondelinge afspraken met klanten, onderaannemers en leveranciers ook altijd schriftelijk vast. 
  • Hanteer algemene voorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van u en uw klant, zoals garantie, annulering, aansprakelijkheid, wijze van betaling, betalingstermijn en oplevering. Daardoor weten alle partijen waar zij aan toe zijn. 
  • Twijfelt u over een contract, overeenkomst of voorwaarden? Laat ze toetsen bij uw rechtsbijstandverzekeraar. 
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten of de mogelijkheid van incassobijstand.

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Een conflict met een van uw medewerkers of tussen uw medewerkers kan uit de hand lopen. Een uit de hand gelopen ruzie kan dan grote gevolgen hebben. Medewerkers raken hun zelfvertrouwen kwijt of melden zich ziek.

Bij een conflict wilt u terug kunnen vallen op uw arbeidscontract. Is deze wel waterdicht en op welke juridische valkuilen moet u letten? Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van specialisten.
Themapagina mijn bedrijf

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur