Waarom is rechtsbijstand een belangrijk thema voor bouwondernemers?

Een klant die niet (op tijd) betaalt, een leverancier die niet levert of een arbeidsconflict met een van uw medewerkers. Iedere bouwondernemer krijgt wel eens te maken met een conflict. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp. Hieronder leest u tips over rechtsbijstand en risico’s in de bouw.

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Een conflict met een van uw medewerkers of tussen uw medewerkers kan uit de hand lopen. Een uit de hand gelopen ruzie kan dan grote gevolgen hebben. Medewerkers raken hun zelfvertrouwen kwijt of melden zich ziek.

Bij een conflict wilt u terug kunnen vallen op uw arbeidscontract. Is deze wel waterdicht en op welke juridische valkuilen moet u letten? Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van specialisten.
Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Zorg dat u op de hoogte bent van het arbeidsrecht. Win informatie in bij een juridisch specialist bij het opstellen van een contract.
  • Leg uw afspraken altijd goed vast. Wees duidelijk over de inhoud van het werk en de termijn waarbinnen dat moet plaatsvinden. Wees hierover eerlijk en transparant en wijs op mogelijk vertragingen. Verwerk ook dit in de overeenkomst.
  • Hanteer goede algemene voorwaarden. Onder de Rechtsbijstandverzekering van De Goudse kunt u deze laten testen door SRK Rechtsbijstand.
  • Toon als bouwondernemer begrip voor de situatie en zoek naar een goede oplossing. U kunt SRK Rechtsbijstand bellen voor juridisch advies nog voordat er sprake is van een geschil. 


Belangrijkste risico's

Afspraken niet vastleggen

Duidelijke afspraken liggen aan de basis van een succesvolle samenwerking. Leg deze vast in een contract, anders kan dit later leiden tot een conflict. Bijvoorbeeld met een leverancier die niet levert volgens de afspraken.

Niet op de hoogte van wetten en regels

Blijf voldoende op de hoogte van wetten en regels die gelden voor uw bouwbedrijf. Als u bijvoorbeeld geen rekening houdt met een gewijzigd vergunningenbeleid vanuit de plaatselijke overheid, kan dit flink in de papieren lopen. 

Arbeidsconflict

Uw personeel is heel belangrijk, maar met werknemers in dienst bestaat ook de kans op een arbeidsconflict. Bijvoorbeeld bij het ontslag van een medewerker.  

Bespreek met een adviseur

Oplossing voor rechtsbijstand

Als u rechtsbijstand nodig heeft, loopt dat al snel in de papieren. Want de tarieven van juristen zijn fors. Als u kiest voor de Rechtsbijstandverzekering van De Goudse hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Hiermee bent u als ondernemer verzekerd van professionele juridische ondersteuning.

Rechtsbijstandverzekering

Met de Rechtsbijstandverzekering zorgt u er als ondernemer voor dat u verzekerd bent van professionele juridische ondersteuning.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur