Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten
Tom Kunen van Pub & Grill De Kantine in Asten

Rechtsbijstand voor de horeca

Een conflict in de keuken, een leverancier die structureel te laat levert of problemen rondom vergunningen. Als horecaondernemer heeft u vast weleens een conflict met een van uw relaties. Bekijk hier welke risico’s u loopt op een zakelijk conflict en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Arbeidsconflict

Hoe belangrijk uw personeel ook voor u is, de relatie met uw medewerkers kan altijd eindigen in een arbeidsconflict. Bijvoorbeeld bij het ontslag van een medewerker.

Afspraken niet vastleggen

Als u afspraken met personeel, leveranciers of de verhuurder van uw pand niet goed vastlegt, kan dit later leiden tot een conflict. 

Vergunningen

Lokale wet- en -regelgeving kan leiden tot discussies en zelfs conflicten met de plaatselijke overheid. Zo kan de gemeente  u een bouwvergunning voor de uitbreiding van uw bedrijf weigeren. Of het terrassenbeleid wijzigt waardoor u de omvang van uw terras moet verkleinen. En als uw gemeente de sluitingstijden aanpast, kan het zijn dat u de deuren van uw café voortaan een uur eerder moet sluiten. 

Horecapand

Het huren van een bedrijfspand kan risico’s met zich meebrengen. Zo kunt een discussie krijgen met de verhuurder over de onderhoudskosten of wijzigingen die u wilt aanbrengen in uw restaurant. Ook kunt u onverwacht geconfronteerd worden met een flinke huurverhoging. Het is dan goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn. 

Bespreek uw risico's met een adviseur

Handige tips

  • Blijf up-to-date! Volg bekendmakingen van gemeente en provincie. 
  • Heeft u personeel? Zorg er dan voor dat u voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Leg mondelinge afspraken ook altijd schriftelijk vast.
  • Maak duidelijke afspraken met leveranciers en leg deze vast in contracten of inkoopvoorwaarden. 
  • Twijfelt u over een contract, overeenkomst of voorwaarden? Laat ze toetsen bij uw rechtsbijstandsverzekeraar.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten. 

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

Juridische hulp bij arbeidsconflicten

In de horeca komen conflicten met een medewerker of tussen medewerkers het meest voor. Een uit de hand gelopen ruzie kan grote gevolgen hebben. Medewerkers raken hun zelfvertrouwen kwijt of melden zich ziek. 

Bij een conflict wilt u terug kunnen vallen op uw arbeidscontract. Is deze wel waterdicht en op welke juridische valkuilen moet u letten? Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van specialisten. 

Advies bij dreigend conflict

Zij helpen u bij het opstellen van een waterdicht contract en geven u advies bij een dreigend conflict. Hiermee beperkt u de risico’s en krijgt u hulp als het toch tot een zakelijk conflict komt. 
Themapagina mijn bedrijf

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur