Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Rotterdam
Sammy en Pebbles van de Frietboutique in Rotterdam

Inventaris/Goederenverzekering voor de horeca

De Inventaris/goederenverzekering van De Goudse verzekert schade aan je inventaris en goederen door brand, waterschade, diefstal of een andere calamiteit.

Wat is een inventaris goederen verzekering?

De inrichting van je café, snackbar of restaurant bepaalt voor een groot deel je horecaconcept. Door brand, waterschade of diefstal kan je inventaris beschadigd raken. Met een inventaris goederen verzekering ben je verzekerd voor schade aan alle bedrijfsmiddelen die aanwezig zijn in je horecazaak. Naast je meubilair kun je hierbij denken aan je voorraad, serviesgoed, keukeninrichting, geluidsapparatuur of andere bedrijfsmiddelen. Met onze Inventaris/Goederenverzekering ontvang je een vergoeding voor de schade na een calamiteit. Zo kun je snel weer verder met ondernemen.
In het kort

Wat verzeker je met de inventaris goederen verzekering?

Wel verzekerd

 • Schade na brand, storm, waterschade, inbraak, diefstal of blikseminslag
 • Verbeteringen of uitbreidingen aan een huurpand zijn meeverzekerd tot € 10.000,-
 • Je kunt stormschade aan terrasmeubilair aanvullend verzekeren tot € 50.000,-
 • Ook je zonwering en lichtreclame kun je aanvullend verzekeren tot € 100.000,-
 • Schade als gevolg van sneeuwdruk is standaard verzekerd tot maximaal € 500.000,- per gebeurtenis
 • Schade door wateraccumulatie is standaard verzekerd. Voor gebouwen met een plat dak en een stalen draagconstructie zijn aanvullende eisen opgenomen in de Productvoorwaarden Inventaris/Goederen.
 • Hak- en breekwerk bij de opsporing en reparatie van leidingschade, tot 10% van het verzekerd bedrag
 • Schade door omvallende objecten of delen daarvan die op je bedrijfsgebouw vallen zoals bomen, hijskranen of hoogwerkers
 • Tot 50 zonnepanelen zijn meeverzekerd. Bij meer dan 50 zonnepanelen kan een SCIOS Scope 12-inspectie worden vereist
 • Inventaris is tegen nieuwwaarde verzekerd en goederen tegen dagwaarde
 • Er geldt een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis. Er geldt geen eigen risico bij brand, ontploffing, blikseminslag en overspanning door bliksem.

Niet verzekerd

 • Geleidelijke of voorzienbare schade
 • Schade door opzet of roekeloosheid en illegale activiteiten
 • Schade ontstaan door slecht of achterstallig onderhoud
 • Milieuschade
 • Je kunt geen Inventaris/Goederenverzekering afsluiten wanneer je bedrijfsgebouw in het dak geïntegreerde zonnepanelen (indaksysteem) heeft

Wat kost een inventaris goederen verzekering in de horeca?

De kosten van een inventaris goederen verzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort en het gekozen verzekerd bedrag. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
restaurant
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 5.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Horeca
Soort bedrijf
restaurant
Verzekerd bedrag inventaris
€ 120.000,-
Verzekerd bedrag goederen
€ 5.000,-
Eigen risico
€ 250,- per gebeurtenis

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Verzekerd bedrag inventaris
Verzekerd bedrag goederen
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Horeca. Afhankelijk van je keuzes profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

Advies op maat

Wil je weten wat een Inventaris/Goederenverzekering voor je bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Elektrakeuring: voorkomen stilstand van je bedrijf door brand

Steeds meer branden in de horeca ontstaan door een defect in de elektrische installatie en de daarop aangesloten apparatuur. Daarom stelt De Goudse bij het afsluiten van een Inventaris/Goederenverzekering voor horecabedrijven met een verzekerd bedrag vanaf € 25.000,- een SCIOS Scope 10-keuring verplicht. Deze keuring verkleint niet alleen de kans op stilstand van je bedrijf door brand, het zorgt ook voor een veilige omgeving voor je gasten, je medewerkers en jezelf. Wij helpen je hier graag bij! Via onze Preventiezaak kun je met korting een SCIOS Scope 10-keuring aanvragen.

Preventiezaak: voorkomen van schade in de horeca

Verzekeren zien wij niet als de enige manier om met risico’s om te gaan. Veel liever helpen wij je om schade te beperken of te voorkomen. Daarom kun je via onze Preventiezaak met korting preventiemiddelen aanschaffen zoals een vetbrandblusser, inbraakalarm, camerabeveiliging en inspectie van je afzuiginstallatie. Een adviseur kan je hierbij helpen!

De voordelen

Veelgestelde vragen inventaris goederen verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024