Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Bedrijfsschade­verzekering

Na een brand, flinke waterschade of inbraak kunnen je bedrijfs­activiteiten tijdelijk stil komen te liggen waardoor je inkomsten misloopt. De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse verzekert de vaste kosten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer sta je er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade je bedrijfsgebouw en inventaris niet alleen schade oplopen, maar dat je bedrijfsactiviteiten hierdoor ook stil komen te liggen. Je hebt tijdelijk minder of geen omzet, terwijl je vaste lasten zoals huur en salarissen gewoon doorlopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkom je dat je je zaak moet sluiten. Bij schade ontvang je een vergoeding van je vaste lasten en de misgelopen winst, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen.
In het kort

Wat verzeker je met onze Bedrijfsschadeverzekering?

Wel verzekerd

  • Vaste lasten en de winst die je onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
  • Je geeft zelf aan hoe lang je denkt nodig te hebben om je bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. Je hebt de keuze uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.
  • De kosten voor het herstellen van je administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk tegen premietoeslag.
  • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door bijvoorbeeld een brand of waterschade is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst.
  • De kosten voor een vervangende bedrijfsruimte en/of het tijdelijk huren van een inventaris om je bedrijfsactiviteiten te kunnen voortzetten.
  • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).

Niet verzekerd

  • Schade door opzet en roekeloosheid
  • Schade door illegale activiteiten
  • Geleidelijke of voorzienbare schade

Je kunt een Bedrijfsschadeverzekering alleen afsluiten in combinatie met een Inventaris/Goederenverzekering.

Wat kost een Bedrijfsschadeverzekering voor een ondernemer in de persoonlijke dienstverlening?

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering zijn afhankelijk van je bedrijfssoort, je brutowinst en de gekozen uitkeringstermijn. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
fitnesscentrum
Brutowinst
€ 380.000,-
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
fitnesscentrum
Brutowinst
€ 380.000,-
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Brutowinst
Uitkeringstermijn
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Persoonlijke dienstverlening. Als je hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteer je van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Je adviseur vertelt er graag meer over.

De voordelen

Veelgestelde vragen over de bedrijfs­schade­verzekering

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024