Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Bedrijfsschade­verzekering

Na een brand, flinke waterschade of inbraak kunnen uw bedrijfsactiviteiten tijdelijk stil komen te liggen waardoor u inkomsten misloopt. De Bedrijfsschadeverzekering van De Goudse verzekert de vaste kosten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer staat u er vaak niet bij stil dat na een grote brand of waterschade uw bedrijfsgebouw en inventaris niet alleen schade oplopen, maar dat uw bedrijfsactiviteiten hierdoor ook stil komen te liggen. U heeft tijdelijk minder of geen omzet, terwijl uw vaste lasten zoals huur en salarissen gewoon doorlopen. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. Met een bedrijfsschadeverzekering voorkomt u dat u uw zaak moet sluiten. Bij schade ontvangt u een vergoeding van uw vaste lasten en de misgelopen winst, zodat u zo snel mogelijk weer verder kunt met ondernemen.
In het kort

Wat verzekert u met onze Bedrijfsschadeverzekering?

Wel verzekerd

  • Vaste lasten en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt.
  • U geeft zelf aan hoe lang u denkt nodig te hebben om uw bedrijf na een flinke schade weer op te bouwen. U heeft de keuze uit een uitkeringstermijn van 26, 52, 78 of 104 weken.
  • De kosten voor het herstellen van uw administratie zijn tot € 5.000,- verzekerd. Een hoger bedrag is mogelijk tegen premietoeslag.
  • Wegvallen van een belangrijke leverancier of afnemer door bijvoorbeeld een brand of waterschade is meeverzekerd tot 10% van de brutowinst.
  • De kosten voor een vervangende bedrijfsruimte en/of het tijdelijk huren van een inventaris om uw bedrijfsactiviteiten te kunnen voortzetten.
  • Schade door wegvallen van stroom-, gas- of watervoorzieningen na een gedekte schade aan leidingen (bijvoorbeeld sneeuwdruk of brand).

Niet verzekerd

  • Schade door opzet en roekeloosheid
  • Schade door illegale activiteiten
  • Geleidelijke of voorzienbare schade

U kunt een Bedrijfsschadeverzekering alleen afsluiten in combinatie met een Inventaris/Goederenverzekering

Wat kost een Bedrijfsschadeverzekering voor een ondernemer in de persoonlijke dienstverlening?

De kosten van een Bedrijfsschadeverzekering zijn afhankelijk van uw bedrijfssoort, uw brutowinst en de gekozen uitkeringstermijn. Onderstaand premievoorbeeld is een indicatie, de exacte premie kan nog afwijken op basis van de daadwerkelijke werkzaamheden en eventueel gekozen aanvullende dekkingen.

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
fitnesscentrum
Brutowinst
€ 380.000,-
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Persoonlijke dienstverlening
Soort bedrijf
fitnesscentrum
Brutowinst
€ 380.000,-
Uitkeringstermijn
52 weken
Eigen risico
Geen

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Brutowinst
Uitkeringstermijn
Eigen risico

Dit product maakt onderdeel uit van ons mkb-pakket CompleetVerzekerd Persoonlijke dienstverlening. Als u hierbinnen meerdere verzekeringen combineert, profiteert u van aantrekkelijke voordelen, zoals pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Uw adviseur vertelt er graag meer over.

De voordelen

Veelgestelde vragen over de bedrijfs­schade­verzekering

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023