Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Verzekeringen voor de detailhandel

Een speelgoedwinkel runnen is toch net even wat anders dan een winkel in computers. En een slager loopt hele andere risico’s dan een ondernemer met een webshop. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met CompleetVerzekerd voor de detailhandel kiest u – samen met uw adviseur – uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche. 
Voordelen

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Detailhandel? 

CompleetVerzekerd voor de detailhandel stelt u zelf samen met uw adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw (web)winkel, uw personeel en uzelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor uw (web)winkel:

 

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
 • Nevenactiviteiten (zoals webwinkel en horecagelegenheid) standaard meeverzekerd
  Heeft u uw winkel uitgebreid met een horecagelegenheid of een webwinkel? Deze nevenactiviteiten zijn standaard meeverzekerd onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor winkeliers.
 • Product recall
  In het geval u (onveilige of gebrekkige) producten moet terughalen om schade te voorkomen of te beperken, is dit tot maximaal € 25.000,- meeverzekerd. Inclusief eventuele voorlichting- of advertentiekosten!
 • Servicepunt
  Veel winkels hebben een servicepunt, bijvoorbeeld voor het afgeven of ophalen van spullen voor pakketdiensten of een stomerij.  Schade aan spullen van klanten die u (tijdelijk) onder uw hoede heeft, is verzekerd tot een bedrag van € 5.000,-.

Inventaris/Goederenverzekering

 • Spullen op locatie
  Doet u mee aan een jaarmarkt of een braderie? Uw spullen zijn op locatie meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering voor winkeliers. Uw inventaris tot een bedrag van € 5.000,- en uw goederen tot een bedrag van € 1.000,-.
 • Koelschade
  Valt uw koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen uw producten bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Overdekking piekvoorraad
  Uw voorraad heeft standaard een overdekking van 10%. Heeft u in bepaalde maanden, zoals december, een hogere piekvoorraad? Dan kun u deze aanvullend verzekeren.
 • Huurdersbelang
  Huurt u een winkelpand waarin u zelf verbeteringen hebt aangebracht, zoals het plaatsen van een nieuwe toonbank of het leggen van een nieuwe vloer? Dit ‘huurdersbelang’ is meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.

Bedrijfsschadeverzekering 

 • Storing op website
  Loopt u financiële schade, zoals klantverlies en omzetderving, op door een storing op uw website? Dit is meeverzekerd op uw Bedrijfsschadeverzekering voor winkeliers.
 • Sluiting winkel na schade
  Heeft u na een flinke water- of brandschade een vervangende winkelruimte nodig, of moet u inventaris huren om uw winkel snel weer te kunnen openen? Deze kosten zijn verzekerd. Ook de gemiste winst is meeverzekerd. Bij heropening of (tijdelijke) verplaatsing van uw winkel krijgt u ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Denk aan kosten voor advertenties of reclameborden.
 • Tijdelijke sluiting publiekstrekking in omgeving
  Moet een publiekstrekker, zoals een supermarkt of warenhuis, in uw omgeving tijdelijk sluiten door een calamiteit? De inkomsten die u hierdoor misloopt zijn meeverzekerd.

Glasverzekering

 • Beschadiging van beschildering en belettering
  Heeft u belettering of beschildering op uw ramen en glazen deuren? Schade hieraan is op de Glasverzekering standaard meeverzekerd tot € 250,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Vergoeding noodvoorzieningen en deskundigen
  Zijn er noodvoorzieningen en/of deskundigen nodig? Ook deze extra kosten worden vergoed.
 • Vitrines en glazen deuren (aanvullende dekking)
  Vitrines en glazen deuren kunt u aanvullend meeverzekeren op de Glasverzekering.

Voordelen voor uw personeel en uzelf:

 

Verzuimverzekering met arbodienstverlening 
 • Verzuimverzekering die kan aansluiten op uw cao 
  Er zijn veel cao’s in de detailhandel. De meeste winkeliers vallen onder de cao van InRetail. De loondoorbetaling bij ziekte bedraagt volgens deze cao het eerste half jaar 100%, het 2e half jaar 90%, het 3e half jaar 80% en het 4e half jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening voor (web)winkeliers kan hierop aansluiten. Valt uw bedrijf niet onder de cao van InRetail? Vraag uw adviseur dan wat de cao-verplichting is voor uw bedrijf.
 • Dekking op maat 
  U bepaalt zelf welke dekking het beste bij uw winkel past. Zo kiest u zelf de hoogte van uw eigen risico. U bepaalt daarnaast zelf of u oproepkrachten en werkgeverslasten wel of niet meeverzekert. 
 • Ondersteuning van Detailhandelscoach Verzuim & Personeel 
  U wordt op de verzekering ondersteund door een detailhandelcoach Verzuim & Personeel: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie, speciaal voor de detailhandel. De verzuimbegeleiding wordt geregeld door de arbodienst. 
 • Budgetten voor zietepreventie en re-integratie 
  U ontvangt gegarandeerde budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie (€ 4.000,- per zieke werknemer) waarmee u ziekteverzuim terugdringt en uw zieke medewerker (waar mogelijk) weer aan het werk helpt.
 • Speciaal arbotarief over de loonsom
  Normaal gesproken betaalt u een vast arbotarief per werknemer. Als u vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kunt u ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,60% en Perspectief 0,55%) van de sv-jaarloonsom. 

Ongevallenverzekering Collectief 

 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker? Met de Ongevallenverzekering Collectief ontvangt u als werkgever een vergoeding en budgetten om uw werknemer (waar mogelijk) weer aan de slag te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis. 

Nabestaandenverzekering Collectief

 • Financiële zekerheid voor nabestaanden 
  Niet iedere detailhandelsonderneming is aangesloten bij een pensioenfonds met een goede nabestaandenregeling. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regelt u voor uw werknemers een uitstekende oplossing voor nabestaanden. U kunt daarvan zelf ook gebruik maken. Uw medewerkers bepalen zelf of ze deelnemen. 
 • U bepaalt de inhoud van de regeling
  Als werkgever kiest u voor een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de ondernemer

 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoeft u als startende ondernemer geen gezondheidsverklaring in te vullen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maakt u kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.

Welke verzekeringen heeft u nodig voor uw (web)winkel?

Met CompleetVerzekerd Detailhandel kiest u zelf – samen met uw adviseur – de verzekeringen en oplossingen die bij uw winkel passen. U profiteert van specifieke voordelen voor uw (web)winkel, uw personeel en uzelf. Pakketkorting kan oplopen tot 10%.
detailhandel-banner-groot

Preventie in de detailhandel

Van alle risico’s die u als ondernemer kunt lopen, heeft brand de meeste impact. Meer dan 25% van de branden in de detailhandel heeft een elektrische oorzaak. Check daarom regelmatig apparatuur als koelingen, vriezers, afbakovens, maar ook verlichting, koffiezetapparaten en kassa’s en de bijbehorende snoeren en stekkerverdeeldozen. Een schuimblusser en een rookalarm kunnen een beginnende brand tegengaan. Veel branden ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Een SCIOS Scope 10-keuringvan uw elektrische installatie helpt brand voorkomen. Ook cybercrime wordt een steeds groter risico. Met een Kwetsbaarheidsscan krijgt u een beeld van hoe veilig uw website is. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
In de detailhandel is de kans op inbraak en diefstal aanzienlijk. Verzekeraars stellen daarom een alarmsysteem als voorwaarde voor een verzekering en bij diefstalgevoelige producten vaak ook nog een mistgenerator. Voor een ondernemer zijn dit kostbare investeringen. Daarom hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo regelt u eenvoudig een Alarmsysteem, Mistgenerator en Camerabeveiliging tegen een gunstig tarief per maand of kwartaal. Inclusief installatie, onderhoud en service. En de Cash Ophaalservice maakt het mogelijk om veilig met cash geld te werken.

Voordelen:
 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023