Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Verzekeringen voor de detailhandel

Een speelgoedwinkel runnen is toch net even wat anders dan een winkel in computers. En een slager loopt hele andere risico’s dan een ondernemer met een webshop. Je wil dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij jouw situatie. Dat kan! Met CompleetVerzekerd voor de detailhandel kies je – samen met je adviseur – uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw branche.
Voordelen

Wat verzeker je met CompleetVerzekerd Detailhandel?

CompleetVerzekerd voor de detailhandel stel je zelf samen met je adviseur. Kies uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor jouw (web)winkel, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor jouw (web)winkel:

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

 • Nevenactiviteiten (zoals webwinkel en horecagelegenheid) standaard meeverzekerd
  Heb je jouw winkel uitgebreid met een horecagelegenheid of een webwinkel? Deze nevenactiviteiten zijn standaard meeverzekerd onder de Aansprakelijkheidsverzekering voor winkeliers.
 • Product recall
  Als je (onveilige of gebrekkige) producten moet terughalen om schade te voorkomen of te beperken, is dit tot maximaal € 25.000,- meeverzekerd. Inclusief eventuele voorlichting- of advertentiekosten!
 • Servicepunt
  Veel winkels hebben een servicepunt, bijvoorbeeld voor het afgeven of ophalen van spullen voor pakketdiensten of een stomerij. Schade aan spullen van klanten die je (tijdelijk) onder je hoede hebt, is verzekerd tot een bedrag van € 5.000,-.

Inventaris/Goederenverzekering

 • Spullen op locatie
  Doe je mee aan een jaarmarkt of een braderie? Je spullen zijn op locatie meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering voor winkeliers. Je inventaris tot een bedrag van € 5.000,- en je goederen tot een bedrag van € 1.000,-
 • Koelschade
  Valt je koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen je producten bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Overdekking piekvoorraad
  Je voorraad heeft standaard een overdekking van 10%. Heb je in bepaalde maanden, zoals december, een hogere piekvoorraad? Dan kun je deze aanvullend verzekeren.
 • Huurdersbelang
  Huur je een winkelpand waarin je zelf verbeteringen hebt aangebracht, zoals het plaatsen van een nieuwe toonbank of het leggen van een nieuwe vloer? Dit ‘huurdersbelang’ is meeverzekerd tot € 10.000,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.

Bedrijfsschadeverzekering 

 • Storing op website
  Loop je financiële schade, zoals klantverlies en omzetderving, op door een storing op jouw website? Dit is meeverzekerd op je Bedrijfsschadeverzekering voor winkeliers.
 • Sluiting winkel na schade
  Heb je na een flinke water- of brandschade een vervangende winkelruimte nodig, of moet je inventaris huren om jouw winkel snel weer te kunnen openen? Deze kosten zijn verzekerd. Ook de gemiste winst is meeverzekerd. Bij heropening of (tijdelijke) verplaatsing van jouw winkel krijg je ook de kosten vergoed om je klanten hiervan op de hoogte te brengen. Denk aan kosten voor advertenties of reclameborden.
 • Tijdelijke sluiting publiekstrekking in omgeving
  Moet een publiekstrekker, zoals een supermarkt of warenhuis, in je omgeving tijdelijk sluiten door een calamiteit? De inkomsten die je hierdoor misloopt zijn meeverzekerd.

Glasverzekering

 • Beschadiging van beschildering en belettering
  Heb je belettering of beschildering op je ramen en glazen deuren? Schade hieraan is op de Glasverzekering standaard meeverzekerd tot € 250,-. Een hoger bedrag is mogelijk tegen een premietoeslag.
 • Vergoeding noodvoorzieningen en deskundigen
  Zijn er noodvoorzieningen en/of deskundigen nodig? Ook deze extra kosten worden vergoed.
 • Vitrines en glazen deuren (aanvullende dekking)
  Vitrines en glazen deuren kun je aanvullend meeverzekeren op de Glasverzekering.

Voordelen voor je personeel en jezelf:

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

 • Verzuimverzekering die kan aansluiten op je cao
  Er zijn veel cao’s in de detailhandel. De meeste winkeliers vallen onder de cao van InRetail. De loondoorbetaling bij ziekte bedraagt volgens deze cao het eerste half jaar 100%, het 2e half jaar 90%, het 3e half jaar 80% en het 4e half jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening voor (web)winkeliers kan hierop aansluiten. Valt jouw bedrijf niet onder de cao van InRetail? Vraag je adviseur dan wat de cao-verplichting is voor jouw bedrijf.
 • Dekking op maat
  Je bepaalt zelf welke dekking het beste bij jouw winkel past. Zo kies je zelf de hoogte van je eigen risico. Je bepaalt daarnaast zelf of je oproepkrachten en werkgeverslasten wel of niet meeverzekert.
 • Ondersteuning van Detailhandelscoach Verzuim & Personeel
  Je wordt op de verzekering ondersteund door een detailhandelcoach Verzuim & Personeel: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie, speciaal voor de detailhandel. De verzuimbegeleiding wordt geregeld door de arbodienst.
 • Budgetten voor ziektepreventie en re-integratie
  Je ontvangt gegarandeerde budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie (€ 4.000,- per zieke werknemer) waarmee je ziekteverzuim terugdringt en je zieke medewerker (waar mogelijk) weer aan het werk helpt.
 • Speciaal arbotarief over de loonsom
  Normaal gesproken betaal je een vast arbotarief per werknemer. Als je vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kun je ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,60% en Perspectief 0,55%) van de sv-jaarloonsom.

Ongevallenverzekering Collectief

 • Omscholing en werkplekaanpassing
  Is er sprake van (gedeeltelijke) invaliditeit bij een medewerker? Met de Ongevallenverzekering Collectief ontvang je als werkgever een vergoeding en budgetten om je werknemer (waar mogelijk) weer aan de slag te krijgen. Tot € 10.000,- voor omscholing en tot € 5.000,- voor aanpassing van werkplek, auto of huis.

Nabestaandenverzekering Collectief

 • Financiële zekerheid voor nabestaanden
  Niet iedere detailhandelsonderneming is aangesloten bij een pensioenfonds met een goede nabestaandenregeling. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regel je voor je werknemers een uitstekende oplossing voor nabestaanden. Je kunt daar zelf ook gebruik van maken. Je medewerkers bepalen zelf of ze deelnemen.
 • Jij bepaalt de inhoud van de regeling
  Als werkgever kies je voor een eenmalige uitkering of een maandelijkse uitkering tot aan de AOW-leeftijd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor de ondernemer

 • Starters: extra eenvoudige aanvraag
  Voor een aantal beroepen hoef je als startende ondernemer geen gezondheidsverklaring in te vullen voor de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Kosteloze persoonlijke coaching & online gezondheidscheck
  Om arbeidsongeschiktheid (waar mogelijk) te voorkomen en beperken, maak je kosteloos gebruik van persoonlijke coaching en onze online gezondheidscheck.

Welke verzekeringen heb je nodig voor jouw (web)winkel?

Met CompleetVerzekerd Detailhandel kies je zelf – samen met je adviseur – de verzekeringen en oplossingen die bij jouw winkel passen. Je profiteert van specifieke voordelen voor jouw (web)winkel, je personeel en jezelf. Pakketkorting kan oplopen tot 10%.
detailhandel-banner-groot

Preventie in de detailhandel

Van alle risico’s die je als ondernemer kunt lopen, heeft brand de meeste impact. Meer dan 25% van de branden in de detailhandel heeft een elektrische oorzaak. Check daarom regelmatig apparatuur als koelingen, vriezers, afbakovens, maar ook verlichting, koffiezetapparaten en kassa’s en de bijbehorende snoeren en stekkerverdeeldozen. Een schuimblusser en een rookalarm kunnen een beginnende brand tegengaan. Veel branden ontstaan door een gebrek in de elektrische installatie. Een SCIOS Scope 10-keuring van je elektrische installatie helpt brand voorkomen. Ook cybercrime wordt een steeds groter risico. Met een Kwetsbaarheidsscan krijg je een beeld van hoe veilig jouw website is. Dit en meer vind je in de Preventiezaak. Met flinke korting als je bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement

In de detailhandel is de kans op inbraak en diefstal aanzienlijk. Verzekeraars stellen daarom een alarmsysteem als voorwaarde voor een verzekering en bij diefstalgevoelige producten vaak ook nog een mistgenerator. Voor een ondernemer zijn dit kostbare investeringen. Daarom hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo regel je eenvoudig een Inbraakalarm, Mistgenerator en Camerabeveiliging tegen een gunstig tarief per maand of kwartaal. Inclusief installatie, onderhoud en service. En de Cash Ophaalservice maakt het mogelijk om veilig met cash geld te werken.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor je.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024