Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda
Sanneke Oskam van Kersvers in Gouda

Verzekeringen voor de detailhandel

Een speelgoedwinkel runnen is toch net even wat anders dan een winkel in computers beheren. En een slager loopt hele andere risico’s dan een ondernemer met een webshop. U wilt dan ook het liefst alleen verzekerd zijn voor risico’s die passen bij uw situatie. Dat kan! Met ons CompleetVerzekerd pakket voor de detailhandel kiest u uit verzekeringen en diensten met specifieke voordelen voor uw branche.

 • U bepaalt zelf welke verzekeringen u opneemt
 • Eén pakket met specifieke voordelen voor uw (web)winkel
 • Pakketkorting tot wel 10%

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in en een adviseur naar uw keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op.
In het kort

Wat verzekert u met CompleetVerzekerd Detailhandel? 

CompleetVerzekerd Detailhandel is geen standaard pakket, maar een pakket dat u zelf samenstelt. U kunt kiezen uit 15 verzekeringen met specifieke voordelen voor de detailhandel waaronder bijvoorbeeld een aansprakelijkheid- of glasverzekering. Om schade zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u bovendien kiezen voor een preventieabonnement. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger uw pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10%.

Voordelen voor uw detailhandelbedrijf en uzelf

Webwinkel

 • Steeds meer ondernemers hebben naast een fysieke winkel ook een webwinkel. Daarom is dit risico ook standaard meeverzekerd op onze Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Klantverlies en omzetderving door storingen op de website zijn grote risico’s voor webwinkels. Daarom is dit risico meeverzekerd op de Bedrijfsschadeverzekering.

Product recall

 • Is het u wel eens gebeurd dat u producten moest terughalen om schade te voorkomen of te beperken? Dit is tot maximaal € 25.000,- meeverzekerd op de Aansprakelijkheidsverzekering.
 • Inclusief eventuele voorlichting- of advertentiekosten!

Spullen op locatie
Doet u wel eens mee aan een jaarmarkt of braderie? Ook op locatie zijn uw spullen meeverzekerd op de Inventaris/Goederenverzekering. Uw inventaris tot € 5.000,- en uw goederen tot € 1.000,-.

Koelschade
Valt uw koelinstallatie langere tijd uit? Dan kunnen uw producten bederven. Dit is meeverzekerd tot € 5.000,- op de Inventaris/Goederenverzekering.

Sluiting winkel na schade

 • Heeft u na een flinke water- of brandschade een vervangende winkelruimte nodig, of moet u inventaris huren om uw winkel snel weer te kunnen openen? Deze kosten zijn verzekerd op de Bedrijfsschadeverzekering. Ook de gemiste winst is meeverzekerd!
 • Bij een (tijdelijke) sluiting van uw winkel na een schade krijgt u bij heropening of verplaatsing ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Zoals de kosten voor advertenties of reclameborden.

Belettering
Heeft u belettering of beschildering op uw ramen en glazen deuren? Schade hieraan is meeverzekerd tot € 250,- op de Glasverzekering.

Voordelen voor detailhandelondernemers met personeel

Verzuimverzekering die kan aansluiten op uw cao
Er zijn veel cao’s in de detailhandel. De meeste detailhandelbedrijven vallen onder de cao van InRetail. De loondoorbetaling bij ziekte bedraagt volgens deze CAO het eerste half jaar 100%, het 2e half jaar 90%, het 3e half jaar 80% en het 4e half jaar 70%. Onze Verzuimverzekering met arbodienstverlening kan hierop aansluiten. Valt uw bedrijf niet onder de cao van InRetail? Vraag uw adviseur dan wat de cao-verplichting is voor uw bedrijf. 

Ondersteuning van Detailhandelscoach Verzuim & Personeel
Als onderdeel van onze Verzuimverzekering krijgt u ondersteuning van een Detailhandelscoach Verzuim & Personeel: dé vraagbaak en sparringpartner op het gebied van personeel, verzuim en re-integratie, speciaal voor de detailhandel.

Speciaal arbotarief over de loonsom
Normaal gesproken betaalt u een vast arbotarief per werknemer. Als u vooral met oproepkrachten en parttimers werkt, is dat ongunstig. Daarom kunt u ervoor kiezen dat het arbotarief op de Verzuimverzekering wordt bepaald op basis van een percentage (ArboNed 0,60% en Perspectief 0,55%) van de sv-jaarloonsom.

Dekking bij ongevallen
De Ongevallenverzekering Collectief biedt financiële dekking bij ongevallen en budget om een werknemer, waar mogelijk, weer aan de slag te krijgen.

Financiële zekerheid voor nabestaanden
Niet iedere detailhandelsonderneming is aangesloten bij een pensioenfonds. Met de Nabestaandenverzekering Collectief regelt u voor uw werknemers een uitstekende oplossing. U kunt daarvan zelf ook gebruik maken.

Preventie in de detailhandel

Preventie in de detailhandel

Van alle risico’s die u als ondernemer kunt lopen, heeft brand de meeste impact. Meer dan 25% van de branden in de detailhandel heeft een elektrische oorzaak. Check daarom regelmatig apparatuur als koelingen, vriezers, afbakovens, maar ook verlichting, koffiezetapparaten en kassa’s en de bijbehorende snoeren en stekkerverdeeldozen. Een schuimblusser en een rookalarm kunnen een beginnende brand tegengaan. Ook cybercrime wordt een steeds groter risico. Met een Quick Vulnerability Scan krijgt u een beeld van hoe veilig uw website is. Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Preventieabonnement
In de detailhandel is de kans op inbraak en diefstal aanzienlijk. Verzekeraars stellen daarom een alarmsysteem als voorwaarde voor een verzekering en bij diefstalgevoelige producten vaak ook nog een mistgenerator. Voor een ondernemer zijn dit kostbare investeringen. Daarom hebben wij het Preventieabonnement ontwikkeld, een abonnement op preventiediensten naar keuze. Zo regelt u eenvoudig een Alarmsysteem, Mistgenerator en Camerabeveiliging tegen een gunstig tarief per maand of kwartaal. Inclusief installatie, onderhoud en service. En de Cash Ophaalservice maakt het mogelijk om veilig met cash geld te werken.

Voordelen:

 • Eenvoudig voldoen aan eisen Arbowet, overheid en verzekeraar.
 • Aantrekkelijk tarief & gespreide kosten.
 • Een Veilig Gevoel regelt alles voor u.

Veelgestelde vragen

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2022