Grote kans op een bedrijfsongeval in de horeca

Een ongeval in de horeca komt vaker voor dan u denkt

Het risico op een bedrijfsongeval is het grootst in de horeca, blijkt uit cijfers van het CBS. Maar deze ongevallen leiden minder vaak tot verzuim. Koks, keukenhulpen en kelners die zich gesneden, gestoten of verbrand hebben staan vaak de volgende dag weer in de zaak. 

Wat kost een bedrijfsongeval in de horeca

Bedrijfsongeval? U bent aansprakelijk

Hoewel de verzuimcijfers lager liggen dan in andere branches, is de kans op een arbeidsongeval in de horeca een stuk groter. En als horecaondernemer kunt u aansprakelijk worden gesteld.

De meest voorkomende schades bij personeel in de horeca zijn: 

  • Brand- en snijwonden
  • Valpartij door een gladde vloer
  • Gehoorschade door harde muziek

RSI in de horeca

Medewerkers in de horeca maken lange werkdagen en voeren lichamelijk zwaar werk uit, zoals het tillen van zware kratten. Dit kan leiden tot beroepsziektes. Zo komt RSI in de horeca regelmatig voor vanwege de repeterende bewegingen die worden gemaakt.

Het prijskaartje dat hangt aan een ongeval varieert van honderden tot, in extreme gevallen, honderdduizenden euro's. Vaak wordt de schade vastgesteld aan de hand van de beperkingen en het aantal jaren dat de medewerker normaal gesproken nog zou kunnen werken. 

Wat heeft u geregeld?

Een ongeval wilt u het liefst voorkomen, maar met medewerkers in dienst is er altijd een risico dat zij een ongeval krijgen. De Ongevallenverzekering Collectief biedt u een aantrekkelijke oplossing. Uw personeel krijgt een financiële dekking bij ongevallen en u heeft toegang tot preventieve diensten om ongevallen te voorkomen. 

Is er een kans dat u aansprakelijk wordt gesteld, bekijk de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. 

Bereken de kosten voor uw situatie

Wilt u weten wat de kosten zijn van een bedrijfsongeval in uw situatie? Vraag een adviseur om uw risico's in kaart te brengen en bekijk of een Ongevallenverzekering of Aansprakelijkheidsverzekering de juiste oplossingen zijn voor uw bedrijf.