We are you in Rotterdam
We are you in Rotterdam

Rechtsbijstand voor de zakelijke dienstverlening

Wat als u uw leverancier niet (op tijd) levert? Of als u een discussie voert met de gemeente over een wijziging in een bestemmingsplan? Iedere (web)winkelier krijgt weleens te maken met een conflict. Bekijk hier welke risico’s u loopt op een zakelijk conflict en hoe u deze kunt beperken of verzekeren.

Advies op maat? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee!

Belangrijkste risico’s

Bedrijfspand

Het huren van een bedrijfsruimte brengt risico’s met zich mee. Zo kunt u problemen krijgen met de verhuurder over het onderhoud van het pand of betaling van de energiekosten. Het is dan goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn. 

Afspraken niet vastleggen

Duidelijke afspraken liggen aan de basis van een succesvolle samenwerking. Legt u deze niet vast in een contract , dan kan dit later leiden tot conflicten. Denk bijvoorbeeld aan onduidelijkheid over de duur of inhoud van uw opdracht of een foute levering van uw computerapparatuur. 

Niet of te laat betalende klanten

Betalen uw klanten niet of te laat? Als uw inkomsten achterblijven terwijl uw vaste lasten gewoon doorlopen kan u zelf in de financiële problemen komen. 

Arbeidsconflict

Hoe goed u ook door een deur kan met uw personeel, een relatie met een werknemer kan altijd eindigen in een zakelijk conflict. Bijvoorbeeld als een werknemer ondermaats presteert.

Bespreek uw risico's met een adviseur

Handige tips

  • Blijf up-to-date! Volg bekendmakingen van gemeente en provincie. 
  • Heeft u personeel? Zorg er dan voor dat u voldoende op de hoogte bent van het arbeidsrecht.
  • Leg mondelinge afspraken ook altijd schriftelijk vast. 
  • Hanteer algemene voorwaarden. Hierin staan de rechten en plichten van u en uw klant, zoals garantie, annulering, aansprakelijkheid, wijze van betaling, betalingstermijn en oplevering. Daardoor weten alle partijen waar zij aan toe zijn. 
  • Twijfelt u over een contract, overeenkomst of voorwaarden? Laat ze toetsen bij uw rechtsbijstandsverzekeraar. 
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het risico op zakelijke conflicten of de mogelijkheid van incassobijstand.

Juridische hulp

Juridische hulp

Als ondernemer doet u veel dingen graag zelf. U stelt misschien uw eigen (arbeids)contracten op. En zoekt bij een conflict met een werknemer eerst zelf naar een oplossing. Maar zijn deze contracten wel waterdicht? En op welke juridische valkuilen moet u letten?

Met rechtsbijstand krijgt u juridische hulp van onafhankelijke specialisten. Zij bieden bijvoorbeeld een helpende hand als u een waterdicht contract wilt opstellen. Of bij een (dreigend) conflict met een medewerker, klant of leverancier. Hiermee beperkt u de belangrijkste risico’s en krijgt u hulp als het toch tot een zakelijk conflict komt.
Themapagina mijn bedrijf

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur