iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Top 6 verzekeringen voor ICT-adviseurs

Zakelijke dienstverlening • Bedrijfsverzekeringen

ICT-adviseur? Voorkom financiële risico’s met deze top 6 verzekeringen

Wat als een van uw klanten u verantwoordelijk stelt voor het verlies van bedrijfsgevoelige data? Of als een van uw beste medewerkers langdurig ziek wordt? Door het tekort aan goed opgeleid personeel binnen de ICT vindt u niet zomaar weer iemand anders. Ondernemen in de ICT is prachtig, maar brengt ook risico’s met zich mee. Met deze top 6 van verzekeringen bent u beschermd tegen de grootste risico’s binnen uw branche.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Uw klanten verwachten van u dat uw ICT-advies en geleverde diensten waterdicht zijn. Toch kan het voorkomen dat uw klant door een verkeerd advies of onzorgvuldigheid schade oploopt. Het gaat daarbij meestal om zuivere vermogensschade zoals: het verlies van omzet, verlies van marktaandeel en kosten die uw klant moet maken door vertraging van een project.

Als opdrachtnemer bent u hiervoor aansprakelijk. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming als u door een klant wordt aangesproken op een beroepsfout. Bovendien worden kosten van verweer en rechtsbijstand vergoed. Ook schade die is veroorzaakt door uw medewerkers, personeelsleden, stagiaires en uitzendkrachten is gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een laptop waar per ongeluk hete koffie overheen valt. Of een klant die uitglijdt op een gladde trap bij u op kantoor: naast vermogensschade kunt u of een van uw medewerkers ook materiële of letselschade veroorzaken bij anderen. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergoedt materiële schade aan spullen van anderen. Ook letselschade aan personen is gedekt op deze verzekering.

Rechtsbijstandsverzekering

Als ICT-adviseur heeft u te maken met toenemende eisen van opdrachtgevers en steeds complexere leveringsvoorwaarden en inkoopcontracten. Zakelijke conflicten liggen hiermee op de loer en het inhuren van een advocaat kan dan behoorlijk in de papieren lopen. Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u recht op juridische hulp bij zakelijke conflicten, inclusief conflicten met een van uw medewerkers. Bovendien kunt u juridisch advies inwinnen over vergunningen, contracten en leveringsvoorwaarden én kunt u incassobijstand meeverzekeren als een van uw klanten niet of te laat betaalt.

Elektronicaverzekering

Wat bent u zonder uw computer-apparatuur? Als uw apparatuur beschadigd raakt of wordt gestolen kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met een elektronicaverzekering is uw elektronica verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. Ook voor schade door eigen gebrek bent u verzekerd. Bent u vaak onderweg? Dan kunt u met een gerust hart op pad: uw laptop en tablet is ook buiten uw kantoor verzekerd.

Verzuimverzekering

Wat als een van uw medewerkers uitvalt door ziekte? Door een tekort aan goed opgeleid personeel binnen de ICT-sector zal het niet zo gemakkelijk zijn om snel een vervanger te vinden. Dat kan dus best grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Een verzuimverzekering met arbodienstverlening helpt u om ziekteverzuim binnen uw bedrijf te voorkomen én biedt ondersteuning bij re-integratie van een zieke medewerker. Bovendien heeft u financiële zekerheid voor loondoorbetaling van uw zieke medewerker.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Heeft u ook moeite om aan goed opgeleid personeel te komen? Het personeelstekort binnen de ICT zorgt voor een hoge werkdruk. Als u te lang onder hoge druk werkt zonder op tijd rust te nemen liggen een burn-out en arbeidsongeschiktheid op de loer. Bovendien kunt u ook gewoon pech hebben en arbeidsongeschikt raken door ziekte of een ongeval. Wilt u zekerheid van inkomen, ook als u niet meer in staat bent om te werken? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt deze zekerheid en biedt daarnaast ondersteuning om ervoor te zorgen dat u toch weer aan de slag kunt komen.

Offerte op maat

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat u betaalt voor een verzekering in uw specifieke situatie?
Onze onafhankelijke adviseurs helpen u verder. Vul het offerte aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag een offerte aan

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024