Martijn Palsma van Palsma Verzekeringen in Dokkum
Martijn Palsma van Palsma Verzekeringen in Dokkum

Top 7 verzekeringen voor architecten en ingenieurs

Zakelijke dienstverlening • Bedrijfsverzekeringen

Architect of ingenieur? Voorkom financiële risico’s met deze top 7 verzekeringen

De bouw zit in de lift, dus het gaat goed met de architectuur. Helaas betekent dat niet dat u als ondernemer minder risico loopt. Want wat als u uw dure apparatuur verliest door een brand? Of als u aansprakelijk wordt gesteld voor een ontwerpfout? Met deze top 7 van verzekeringen bent u beschermd tegen de grootste risico’s binnen uw branche.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als u een beroepsfout maakt, bijvoorbeeld een verkeerd advies geeft of een verkeerde berekening maakt, kan dit grote financiële gevolgen hebben voor uw klant. Het gaat daarbij meestal om zuivere vermogensschade zoals verlies van omzet, verlies van marktaandeel en kosten die uw klant maakt door vertraging van een project. Als opdrachtnemer bent u hiervoor aansprakelijk. Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming als uw klant u aanspreekt op een beroepsfout. Bovendien worden kosten van verweer en rechtsbijstand vergoed. Ook vermogensschade die is veroorzaakt door uw medewerkers, personeelsleden, stagiaires en uitzendkrachten is gedekt onder deze verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Naast pure vermogensschade kan u of een van uw medewerkers ook schade veroorzaken aan spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van een van uw klanten waar u per ongeluk een hete kop koffie overheen laat vallen. Een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergoedt materiële schade aan spullen van anderen. Ook letselschade is gedekt op deze verzekering, bijvoorbeeld als een van uw klanten uitglijdt over een vloer in uw kantoorpand en hierdoor een been breekt.

Elektronicaverzekering

Als architect maakt u waarschijnlijk gebruik van dure elektronische apparatuur en software voor het maken van ontwerpen. Als hier wat mee gebeurt, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met een Elektronicaverzekering is schade of verlies aan uw elektronica gedekt. Ook voor schade door eigen gebrek bent u verzekerd. Bent u vaak onderweg? Ook buiten uw kantoor is uw laptop, tablet of digitale foto- of filmapparatuur verzekerd.

Cyberverzekering

Wat als uw ontwerpen, berekeningen en andere documenten beschadigd of verloren raken door een cyberaanval? Of als uw netwerk of systemen tijdelijk platliggen door malware of ransomware? Uw medewerkers kunnen dan tijdelijk niet werken en u bent daarnaast onbereikbaar voor klanten. Dat kan u flink wat omzet en klanten kosten.  

Belanden persoonsgegevens van uw klanten of medewerkers door cybercriminelen op straat? Dan kan u aansprakelijk gesteld worden en riskeert u bovendien een fikse boete van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo’n situatie kan het imago van uw bedrijf ook nog eens behoorlijk beschadigen.

Een Cyberverzekering helpt u in eerste instantie bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Mocht u toch slachtoffer worden van cybercriminelen dan kunt u met een cyberverzekering rekenen op hulp van cybersecurityspecialisten om ervoor te zorgen dat u weer snel aan de slag kunt. En: als herstel niet mogelijk is dan biedt een cyberverzekering een vergoeding van de schade.

Verzuimverzekering

Heeft u ook moeite om goed opgeleid personeel te vinden? Door het personeelstekort binnen de architectuur loopt de werkdruk op en raakt de balans tussen werk en privé gemakkelijk verstoord. Ziekteverzuim ligt dan al snel op de loer. Besteed daarom aandacht aan preventie van – en begeleiding bij – ziekteverzuim. Een Verzuimverzekering met arbodienstverlening biedt een effectieve aanpak bij (het voorkomen van) verzuim en geeft financiële zekerheid voor loondoorbetaling van een zieke medewerker.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een ongezonde balans tussen werk en privé kan niet alleen leiden tot ziekteverzuim, maar in het meest extreme geval ook tot arbeidsongeschiktheid. Bovendien kunt u ook gewoon pech hebben en arbeidsongeschikt raken door een ongeval of ziekte. Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt de zekerheid van een inkomen als u niet meer in staat bent om te werken. Bovendien biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering ondersteuning om toch weer aan de slag te komen.

Bedrijfsschadeverzekering

Krijgt uw bedrijf te maken met brand, waterschade? Dan is de kans groot dat uw bedrijf een tijd lang geheel of gedeeltelijk stil komt te liggen en u daardoor inkomsten misloopt. Maar uw vaste lasten lopen dan gewoon door. Denk bijvoorbeeld aan het salaris van uw medewerkers en de huur. Een Bedrijfsschadeverzekering biedt u dekking voor de vaste kosten van uw bedrijf en de winst die u onder normale omstandigheden zou hebben gemaakt. Heeft u vervangende bedrijfsruimte nodig of moet u computerapparatuur of inventaris huren om uw bedrijf snel weer te kunnen openen? Dan worden deze kosten vaak ook vergoed.

Offerte op maat

Een offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat u betaalt voor een verzekering in uw specifieke situatie?
Onze onafhankelijke adviseurs helpen u verder. Vul het offerte aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag een offerte aan

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024