De Goudse en Sparta: samen enthousiast voor maatschappelijke belangen

Als hoofdsponsor van Sparta Rotterdam is De Goudse ook nauw betrokken bij de vele manieren waarop de Kasteelclub bijdraagt aan allerlei mooie maatschappelijke initiatieven. Bijvoorbeeld samen met Stichting De Betrokken Spartaan of de Maatschappelijke Sport Vereniging De Betrokken Spartaan. Ons hoofdsponsorschap biedt ons allerlei kansen om iets te doen voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Op deze pagina lees je wat we zoal doen en hebben gedaan.

Elke thuiswedstrijd: 25 vrijkaarten voor een ‘maatschappelijke doelgroep’


Bij elke thuiswedstrijd in Het Kasteel verwelkomt De Goudse 25 speciale gasten. Deze toegangskaarten bestemmen we voor groepen mensen die dat volgens ons verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze actief zijn in vrijwilligerswerk. Of omdat ze kampen met geestelijke of lichamelijke beperkingen. Of omdat ze zich een uitstapje zoals een voetbalwedstrijd financieel niet of nauwelijks kunnen permitteren.

Geen Goudse, wel Giro555 op de led-boarding bij Sparta


Als hoofdsponsor zijn we er natuurlijk trots op het feit dat tijdens wedstrijden onze naam en ons beeldmerk op de shirts zichtbaar zijn, en, tijdens thuiswedstrijden, op allerlei andere plekken in Het Kasteel. Maar soms geven we een van die mooie plekken weg aan een ander beeldmerk en een andere boodschap. Zo verscheen op 12 februari 2023, tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, de zin ‘Help slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië l Giro555’ op alle led-boarding in het stadion, Zo konden wij blijk geven van onze betrokkenheid bij deze onvoorstelbaar grote ramp. En bijdragen aan de inzamelingsactie.

Veilingitem aangeboden door De Goudse Verzekeringen


Ook op 21 mei maakte ons logo plaats voor een ander logo, deze keer op de Spartaanse wedstrijdshirts. Tijdens een veiling, waarvan de opbrengst was bestemd voor Stichting De Betrokken Spartaan, bood De Goudse het Sparta-shirt voor de wedstrijd Sparta - Cambuur als veilingitem aan. Het werd meteen ook het item waarvoor het meest werd betaald. Trofi Pack was de gelukkige winnaar, zodat hun logo op 21 mei 2023 de shirts van de Sparta-spelers mocht sieren. De veiling vond plaats tijdens het traditionele Rood-Witte Mannen & Vrouwen Diner, dat zich dit keer afspeelde op 3 april, in de Hangar van Fletcher Hotel Rotterdam-Airport, en in het teken stond van het 135-jarig jubileum van Sparta. De totale opbrengst voor Stichting De Betrokken Spartaan, als resultaat van de veiling én de verkoop van sponsorpakketten, bedroeg deze avond maar liefst € 349.380,-.

De Goudse bezoekt sportpleintjes in Rotterdam


Op vrijdag 23 juni 2023 bezocht Bernardo Walta, directeur Commercie van De Goudse, diverse pleintjes in Rotterdam om met eigen ogen te zien wat Stichting De Betrokken Spartaan daar mogelijk maakt. Met het project Sportstimulering Rotterdam laat de Spartaanse stichting zoveel mogelijk kinderen sporten op de pleintjes in hun eigen buurt in de Maasstad. Dit gebeurt onder begeleiding van deskundige sportcoaches die de verschillende sportactiviteiten organiseren. De Goudse sponsort de kleding van deze coaches.