Tevreden klanten

Waarom is De Goudse uw vertrouwen waard?

Bij verzekeren gaat het om vertrouwen. De Goudse houdt zich aan haar normen en beloftes. Welke dat precies zijn, leest u hieronder.

Waar kunt u op rekenen?

Klanttevredenheid

Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over onze producten en dienstverlening. Daarom houden wij zelf een doorlopend online tevredenheidsonderzoek, in samenwerking met The Feedback Company. Ook andere onderzoeken leveren ons belangrijke informatie om onze dienstverlening verder te verbeteren.


The Feedback Company

The Feedback Company

Sinds medio 2013 vragen wij onze relaties (ondernemers, particulieren en verzekeringsadviseurs) om feedback, tot 2020 via Tevreden.nl. en daarna via The Feedback Company. Zo wordt helder waarover zij tevreden zijn en waar zij verbetermogelijkheden zien. Op basis hiervan hebben wij al diverse zaken kunnen verbeteren.
Tevredenheid particuliere klanten

Tevredenheid particuliere klanten

Het Verbond van Verzekeraars onderzoekt ook de tevredenheid van particuliere klanten. Sinds 2016 gebeurt dit met een nieuw onderzoek. Dit geeft antwoord op de vraag: hoe goed is mijn verzekeraar eigenlijk? Klanten beoordelen vijftig verzekeraars op de aspecten ‘vertrouwen’, ‘tevredenheid’, ‘klantgerichtheid’, ‘deskundigheid’, ‘duidelijkheid’ en ‘contact’.

De resultaten zijn te bekijken op verzekeraarsinbeeld.nl. Zowel bij de weergave van die website als de opzet van het onderzoek zijn klanten betrokken geweest. Op de pagina’s van De Goudse vindt u een aantal reacties van onze klanten. Voor Leven staan we op de 15e plaats en voor Schade staan we op de 16e plaats (2020). Via de onderstaande knoppen kunt u onze resultaten bekijken.

Verbeteringen


Tevreden klanten zijn voor ons heel belangrijk en wij werken continu aan verbeteringen. Wij zijn blij dat we onze inspanningen terugzien in de waardering. Onze recente metingen laten een mooie stijging zien ten opzichte van 2016. Met name wat betreft onze klantgerichtheid, deskundigheid en het contact met De Goudse. Aan de hand van alle signalen die we ontvangen van klanten en adviseurs blijven we werken aan goede producten met duidelijke voorwaarden. We besteden bij onze schadeafdelingen, net als bij onze afdeling Levensverzekeringen, veel aandacht aan de manier waarop onze medewerkers zich inleven in de klant. Wij handelen schade zo snel mogelijk af en keren zo snel mogelijk uit. Als dat niet onmiddellijk kan, sturen wij vaker bericht naar de klant, zodat die beter op de hoogte blijft. En als een schade niet gedekt is, bellen wij vaker om dit toe te lichten en te kijken of wij op een andere manier kunnen helpen.

Als een klant een autoschade meldt, krijgt hij nu altijd een overzicht waarop hij ziet wat dit betekent voor zijn no-claimkorting. Hij kan dan eenvoudiger bepalen of het voor hem gunstig is om de schade te claimen of die zelf te betalen. En als een klant ontevreden is, pakken bijna altijd eerst de telefoon om te kijken of we de klacht samen goed en snel kunnen oplossen.