Annemarie, Christel en Andre van Optie A in Gouda
Annemarie, Christel en Andre van Optie A in Gouda

Cyberverzekering

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. Speelt internet een belangrijke rol in uw bedrijf? Dan is de kans groot dat u ermee te maken krijgt. Onze cyberverzekering (Cyberrisk) biedt hiervoor een oplossing.

Wat is een zakelijke cyberverzekering?

Uw bedrijf kan op verschillende manieren te maken krijgen met cybercrime. Uw netwerk kan worden gehackt en vertrouwelijke informatie zoals klantgegevens kunnen in verkeerde handen terechtkomen. Criminelen kunnen hier losgeld voor vragen. Bovendien kan uw bedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld en kunt u een boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens. En wat als cybercriminelen uw netwerk platleggen? Uw bedrijf kan dan een paar dagen niet bereikbaar zijn. Met onze Cyberrisk krijgt u hulp bij het voorkomen van cybercrime. Wordt u toch slachtoffer? Dan helpen wij u bij het herstellen van de schade. Als dit niet mogelijk is, ontvangt u een financiële vergoeding.
In het kort

Wat verzekert u met onze Cyberrisk?

Wel verzekerd

 • Advies bij het voorkomen van cybercrime
 • Periodieke inventarisatie van cyberrisico’s met risico-inventarisatie tool
 • 24/7 hulp bij cybercrime door experts van Promax Cloud Security
 • Crisismanagement: forensisch onderzoek, communicatie en PR
 • Aansprakelijkheidsclaims van derden als gevolg van een cybercrime incident dat bij u is ontstaan en waarvoor u aansprakelijk bent
 • Boetes als gevolg van een cybercrime incident opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens of creditcardmaatschappijen (PCI DSS)
 • Vergoeding van schade als gevolg van cybercrime aan software, website of andere digitale eigendommen
 • Vergoeding van vaste lasten en verlies van winst als uw bedrijf tijdelijk stilligt door cybercrime. Voor deze vergoeding geldt een uitkeringstermijn van 26 weken en een wachttijd van 24 uur.
 • U kunt kiezen uit een verzekerd bedrag van maximaal € 100.000,- of € 250.000,- per jaar voor bovenstaande dekkingen samen

Niet verzekerd

 • Materiële en letselschade wordt niet vergoed. Vermogensschade wel.
 • Schade die ontstaat doordat leveranciers van internet, telefonie of elektriciteit door een cyberincident zijn getroffen
 • Losgeld aan cybercriminelen
 • Contractuele aansprakelijkheid

Wat kost een cyberverzekering?

De premie voor Cyberrisk is afhankelijk van uw branche, het soort bedrijf dat u heeft, uw jaaromzet en het verzekerd bedrag.

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
Webshop in babyartikelen
Jaaromzet
€ 250,000,-
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Premievoorbeeld

Detailhandel
Soort bedrijf
Webshop in babyartikelen
Jaaromzet
€ 250,000,-
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Premievoorbeeld

Soort bedrijf
Jaaromzet
Verzekerd bedrag

Uw bedrijf is uniek, dus wilt u weten welke premie precies voor u geldt? Of welke keuzes u kunt maken en hoe die invloed hebben op de kosten? Neem dan contact op met een adviseur. Die helpt u graag met een offerte op maat voor uw bedrijf.

Advies op maat

Wilt u weten wat een cyberverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Een verzekering zonder polisvoorwaarden?


Dat klopt, we gaan namelijk uit van wederzijds vertrouwen. Geen dichtgetimmerde polisvoorwaarden, maar één A4’tje met spelregels. Hierin leest u wat u moet doen om cybercrime te voorkomen, hoe wij u daarbij helpen en wat wij voor u doen als het toch fout gaat.

En bent u het niet eens met onze oplossing of vergoeding? Dan kunt u naar een speciale raad van ondernemers stappen. Deze collega-ondernemers doen dan een uitspraak die voor ons altijd bindend is.

Download de spelregels

cybercrime-lijst-spelregels

Risico-inventarisatie

Samen met uw adviseur brengt u uw cyberrisico’s in kaart. Op basis van deze analyse krijgt u advies om cybercrime te voorkomen of beperken.

24/7 hulp bij cybercrime

Wordt u slachtoffer van cybercriminelen? Dan zorgen de cybersecurityspecialisten van Promax Cloud Security ervoor dat u snel weer verder kunt met ondernemen.

Duidelijke spelregels

Met onze Cyberrisk kiest u voor een verzekering zonder polisvoorwaarden. U krijgt alleen 1 A4’tje met spelregels.

Veelgestelde vragen over de cyberverzekering

Dit is wat ondernemers ook willen weten over cyberrisk

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023