iO in Rotterdam
iO in Rotterdam

Cybercrime

Aangevallen door cybercriminelen? Dan bent u niet de enige! Steeds meer ondernemers zijn het slachtoffer van cybercriminaliteit. Cybercriminelen kunnen uw bedrijf op verschillende manieren beschadigen: door het stelen van gevoelige informatie, het beschadigen van documenten of het platleggen van uw website of systemen. Bekijk welke cyberrisico’s u loopt en hoe u die kunt beperken of verzekeren.

Op maat advies? Een onafhankelijk adviseur denkt graag met u mee! Vul het offerteformulier in.

Belangrijkste risico’s

Ransomware


De meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit: uw computer of bestanden worden ‘gegijzeld’ door cybercriminelen totdat u losgeld betaalt. 

Phishing


Phishing-mails zijn steeds moeilijker van echte e-mails te onderscheiden. Cybercriminelen gebruiken banken, overheden of bekende leveranciers om bij u in te breken. Oók een e-mail die van een bekende lijkt te komen, kan verdacht zijn.

Datalek

Bewaart of bewerkt u persoonsgegevens van klanten of medewerkers? Dan moet u zich houden aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en extra maatregelen nemen om te voorkomen dat deze gegevens op straat komen te liggen. Als u een datalek niet direct meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens riskeert u een fikse boete. Zorg dus dat het goed geregeld is!

Meer lezen over cyberrisico’s voor uw bedrijf en hoe u deze kunt beperken.

Handige tips

  • Zorg dat uw medewerkers zich bewust zijn van de risico’s van het gebruik van internet en e mail.
  • Gebruik sterke wachtwoorden! Hoe meer tekens, hoe beter. Maak gemakkelijk te onthouden zinnen en voeg er een cijfer en een leesteken aan toe: IkEetElkeDag4Boterhammen!
  • Maak dagelijks back-ups en bewaar deze op een externe server of in de cloud.
  • Installeer systeem- en software-updates zo snel mogelijk. Ze repareren kwetsbaarheden en bugs. Als deze zwakke plekken bekend worden, zijn hackers hiervan direct op de hoogte.
  • Bij cybercrime moet u snel en effectief kunnen reageren. We helpen u met een opzet voor een Incident Response Plan. Zo kunt u eenvoudig een plan samenstellen dat beschrijft wat er moet gebeuren wanneer uw bedrijf te maken krijgt met cybercrime.
  • Meer tips

Hoe voorkomt u cybercrime?

Preventie

Cybercrime kunt u voorkomen door bijvoorbeeld direct systeem- en software-updates te installeren, uw website te beveiligen met een SSL-certificaat en een sterke wachtwoordbeleid te gebruiken.

Ook van belang is het maken van een dagelijkse back-up. Mocht u te maken krijgen met cybercrime, dan kunnen uw laatste gegevens eenvoudig teruggezet worden.

Zorg ook voor een goede antivirus en firewall. Sophos Endpoint Advanced inclusief Intercept X is  een beveiligingsoplossing die bestaat uit antivirus, firewall, netwerkbeveiliging, bescherming tegen ransomware én InterceptX. Met dat laatste kan worden opgespoord waar de criminelen zijn binnen gekomen en waar het lek zich bevindt.

Ook kunt u een Quick Vulnerbability Scan van uw website laten maken. Die laat heel laagdrempelig, en tegen lage kosten, zien hoe kwetsbaar uw bedrijfswebsite is.

Dit en meer vindt u in de Preventiezaak. Met flinke korting als u bij ons verzekerd bent.

Cybercriminaliteit voorkomen

Cybercriminaliteit voorkomen

Steeds meer ondernemers ervaren cybercrime. Toch zijn nog maar weinig ondernemers zich bewust van de cyberrisico's die zij lopen. Lees meer over de grootste cyberrisico's voor uw onderneming en hoe u deze kunt voorkomen.

IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Veelgestelde vragen over Cybercrime

Persoonlijk advies voor jouw situatie?

Wil je de beste oplossing voor je bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van je bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2023