Waarom is cybercrime een belangrijk thema voor u?

Ransomware, DDos-aanvallen, phishing mails… u leest er bijna dagelijks over in de media. Grote bedrijven hebben zich vaak goed beveiligd. Daardoor richten criminelen zich steeds meer op het mkb. Ook u kunt als ondernemer te maken krijgen met cybercriminaliteit.

Grote gevolgen

Cybercrime kan voor u grote gevolgen hebben. Als er door hackers vertrouwelijke informatie van klanten weglekt, kunt u bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld. U kunt bovendien een boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens. En wanneer u door bijvoorbeeld ransomware langere tijd niet over uw computers of netwerk kunt beschikken, loopt u omzet mis en kost dit klanten.

Handige tips voor cybercrime

  • Zorg dat uw medewerkers zich voldoende bewust zijn van de risico’s van het gebruik van internet en e-mail.
  • Gebruik sterke wachtwoorden. Hackers kunnen een eenvoudig wachtwoord (een woord, naam of geboortedatum) namelijk snel achterhalen.
  • Maak dagelijks back-ups.
  • Installeer software-updates direct. Ze repareren namelijk kwetsbare punten en helpen u bij het voorkomen van malware-aanvallen.

Belangrijke risico’s

E-mail met gevaarlijke links

Open een link in een e-mail alleen als u de afzender vertrouwt. Klik nooit op een link of bijlage als u twijfelt. Oók een mail die van een bekende lijkt te komen, kan verdacht zijn.

Wifi-netwerk

Gebruik nooit publieke wifi voor vertrouwelijke zaken, zoals telebankieren. Heeft u een eigen Wifi-netwerk? Laat gasten dan daarvan niet gebruikmaken maar zorg voor aparte toegang.

Vertrouwelijke gegevens

Bewaart of bewerkt u vertrouwelijke gegevens? Deze kunnen op straat komen te liggen. Als u zo’n lek niet direct meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u bovendien een boete krijgen.

Oplossing voor cybercrime

Ook u kunt te maken krijgen met cybercrime. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt over de cyberrisico’s van uw bedrijf. Samen met een Erkend MKB-adviseur kunt u deze risico’s in kaart brengen. Hij kan u ook helpen met het nemen van maatregelen om cybercrime te voorkomen en het regelen van een oplossing als het u toch overkomt.

Cyberrisk

Als u kiest voor Cyberrisk van De Goudse helpen wij u bij het voorkomen van cybercrime. Wanneer het u toch overkomt, helpen we u bij het herstellen van de schade. En als dat niet mogelijk is, ontvangt u een financiële vergoeding. Kortom, een complete oplossing.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur