IXXI in Den Bosch
IXXI in Den Bosch

Verzuimverzekering, wat zijn mijn kosten?

Algemeen • InkomenEerste versie: 12 november 2020
U overweegt om een verzuimverzekering af te sluiten voor uw personeel. Een goede keuze. Want: als een van uw medewerkers (langdurig) ziek wordt, bent u als werkgever niet alleen verantwoordelijk voor loondoorbetaling maar ook voor de re-integratie van uw zieke medewerker. Benieuwd naar de kosten van een verzuimverzekering? Lees er hier meer over of vraag direct een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur. 

Wat is een verzuimverzekering?

Wanneer een van uw medewerkers ziek wordt, maakt u kosten voor de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie. Daarnaast kunnen er nog kosten bijkomen zoals, het inschakelen van vervangend personeel en eventueel omzetverlies. Een zieke werknemer kost u gemiddeld zo’n € 250,- per dag. In het geval van langdurig zieke werknemers kunnen deze kosten flink oplopen. 

Met een verzuimverzekering bent u goed voorbereid op ziekteverzuim binnen uw organisatie. De verzekering dekt de kosten van loondoorbetaling en re-integratie. Kiest u voor de verzuimverzekering met arbodienstverlening bij De Goudse, dan heeft u daarbij ook recht op verzuimbegeleiding van de arbodienst. Daarnaast heeft De Goudse speciale branchevoordelen voor de horeca, bouw en detailhandel. U heeft een gegarandeerd preventiebudget van € 500,- per dreigend ziektegeval en een gegarandeerd re-integratiebudget van € 4.000,- per ziektegeval.  

U bent dus goed voorbereid op ziekte van uw medewerkers, maar u wilt ziekteverzuim binnen uw organisatie in de eerste plaats natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom krijgt u bij de ziekteverzuimverzekering met arbodienstverlening bij De Goudse ook persoonlijke ondersteuning van een VerzuimCoach. Dit is uw sparringpartner voor vragen over preventie en re-integratie.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een verzuimverzekering?

De kosten voor een verzuimverzekering zijn per bedrijf verschillend. De kosten liggen gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. De exacte kosten van een verzuimverzekering hangen af van de volgende factoren:

Bereken uw totale verzuimkosten en vergelijk

Naast loondoorbetaling bij verzuim zijn er ook nog andere, indirecte, kosten zoals productieverlies, kosten van vervanging en verzuimmanagement. Wilt u weten wat verzuim kost in uw bedrijf? Bereken hier in enkele minuten de totale verzuimkosten voor uw bedrijf. En vergelijk uw kosten met die van andere ondernemers in uw branche.
Ga naar de rekenhulp
illustratie-verzuimkosten-mobiel

De onafhankelijk adviseur: de beste oplossing voor uw bedrijf

Wilt u een verzuimverzekering afsluiten, neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur. Hij of zij brengt het verzuimrisico voor uw bedrijf in kaart en geeft advies over de oplossing die het beste bij uw situatie en wensen past. De onafhankelijk adviseur kan voor u verzuimverzekeringen van verschillende verzekeraars vergelijken; sommige verzekeraars bieden een dekking die extra goed aansluit bij uw branche of specifieke bedrijf. Vraag een offerte aan bij een adviseur en laat u informeren.

Ik wil advies

Verzuimverzekering: premie berekenen

De premie van een ziekteverzuimverzekering hangt af van bovenstaande factoren die voor ieder bedrijf weer anders zijn. Een adviseur kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes zodat u een verzuimverzekering vindt die het beste bij uw situatie past. 

Premievoorbeeld

HorecaDetailhandel
Aantal personeelsleden
79
Gemiddelde leeftijd
3438
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%2%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-€ 160.000,-

Premievoorbeeld

Horeca
Aantal personeelsleden
7
Gemiddelde leeftijd
34
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
1,5%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 125.000,-

Premievoorbeeld

Detailhandel
Aantal personeelsleden
9
Gemiddelde leeftijd
38
Gemiddeld ziekteverzuim afgelopen 3 jaar
2%
Gemiddelde jaarloonsom
€ 160.000,-

Wilt u weten wat ú betaalt? Vul het aanvraagformulier voor een offerte in en een adviseur neemt direct contact met u op.

Vraag offerte aan

Advies op maat

Wilt u weten wat een verzuimverzekering voor uw bedrijf kost? Vraag dan een offerte aan bij een onafhankelijk adviseur.

Is de premie voor de ziekteverzuimverzekering fiscaal aftrekbaar?


Ja, de premie voor uw verzuimverzekering is fiscaal aftrekbaar.

Mag ik zelf een arbodienst kiezen?

Bij de verzuimverzekering van De Goudse heeft u heeft de keuze uit 2 arbodiensten: ArboNed en Perspectief. Maar: u kunt ook zelf een arbodienst kiezen met de verzuimverzekering van De Goudse. Kiest u zelf een arbodienst? Dan ontvangt u niet standaard een budget voor preventie en re-integratie.

Meer lezen over de Verzuimverzekering met arbodienstverlening.

Verzuimverzekering afsluiten?

Met onze verzuimverzekering met arbodienstverlening heeft u de loondoorbetaling, verzuim-begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemers goed geregeld. Fijn voor u, en voor uw personeel. Bekijk onze verzekeringspagina voor passende oplossingen of vraag direct een offerte bij ons aan. Bekijk ook onze andere oplossingen voor zieke werknemers.