Een zakelijk assurantieadviseur, zo helpt hij ondernemers

Algemeen • Bedrijfsrisico’s

Een zakelijk assurantieadviseur (ook wel verzekeringsadviseur of intermediair) helpt ondernemers bij het opsporen van bedrijfsrisico’s en het vinden van oplossingen. Wat doet een zakelijk assurantieadviseur precies, wat kost zo iemand en hoe vindt u een goede assurantieadviseur in de buurt? De antwoorden op een rij.

Iedere ondernemer loopt weer andere risico’s. Zo loopt een horecaondernemer een relatief groot risico op schade door brand en loopt een advocaat weer meer kans op het maken van een beroepsfout. Een zakelijk assurantieadviseur kent de bedrijfsrisico’s binnen verschillende sectoren. Voor uw bedrijfsverzekeringen kunt u daarom beter eerst advies inwinnen bij een zakelijk assurantieadviseur.

Hoe werkt een zakelijk assurantieadviseur?

Een verzekeringsadviseur is onafhankelijk. Het is zijn taak om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen en uit het aanbod van verzekeraars een verzekering te vinden die hier het beste bij aansluit.

Een zakelijk verzekeringsadviseur helpt bij:

1. Het opsporen van bedrijfsrisico’s

Als ondernemer bent u zich meestal niet bewust van alle risico’s binnen uw bedrijf. Een verzekeringsadviseur is getraind in het opsporen van bedrijfsrisico’s. Voor zijn risicoanalyse maakt hij gebruik van bedrijfsdocumenten. Daarnaast brengt hij een bezoek aan uw onderneming en neemt hij een vragenlijst met u door. Aan de hand van deze analyse brengt hij uw bedrijfsrisico’s in kaart op het gebied van:

  • Bedrijfsactiviteiten
  • Bedrijfsmiddelen
  • Veiligheid
  • Mobiliteit
  • Personeel
  • Milieu
  • Vergunningen

Op basis van de uitkomsten van de risicoanalyse bespreekt de verzekeringsadviseur samen met u de mogelijkheid om risico’s te voorkomen, beperken en verzekeren. U bepaalt zelf welke risico’s u zelf wilt dragen en welke u wilt verzekeren.

Zakelijke risico's inschatten

Zakelijke verzekeringen kunt u bij een aantal verzekeraars ook direct digitaal afsluiten op basis van uw KvK-nummer. De kans bestaat dat u hiermee belangrijke bedrijfsrisico’s over het hoofd ziet. Zo staat u bij de KvK misschien ingeschreven als stukadoor, terwijl u ook schilderswerkzaamheden uitvoert. Als een verzekeraar hier niet van op de hoogte is, zal deze alleen de risico’s dekken van uw werkzaamheden als stukadoor.

Een zakelijk assurantieadviseur bezoekt uw bedrijf en vraagt door. Zo weet u zeker dat geen van uw bedrijfsrisico’s over het hoofd worden gezien.

2. Het vinden van de beste verzekeraar

Na de bedrijfsrisicoanalyse weet u precies welke risico’s u wel en niet wilt verzekeren. Uw zakelijk verzekeringsadviseur gaat dan voor u op zoek naar de verzekeraar die de beste verzekering aanbiedt voor uw bedrijfsrisico.

Een adviseur voor zakelijke verzekeringen kent de verzekeringen en voorwaarden van verschillende verzekeraars. Hij weet ook op welke doelgroepen verzekeraars zich richten: zo richten een aantal verzekeraars zich op bedrijven uit specifieke sectoren en hebben andere verzekeraars een apart aanbod voor zzp’ers. Voor u scheelt dit veel uitzoekwerk. U hoeft zo niet zelf uren het internet af te struinen op zoek naar de beste verzekering.

Vind een adviseur die bij u past

3. Schadeafhandeling

Heeft u schade? Dan meldt u dit bij uw verzekeringsintermediair. Een intermediair komt vaak direct naar uw bedrijf om ervoor te zorgen dat de schadeafhandeling goed verloopt. Hij neemt contact op met de schade-expert van uw verzekeraar en een onafhankelijk schade-expert die de schade taxeren. Daarnaast helpt hij u met het aanleveren van de juiste gegevens aan de verzekeraar. Dat scheelt u een hoop tijd. Zo kunt u snel weer verder met ondernemen!

4. Nazorg

Een bedrijf verandert voortdurend. Daarom houdt een zakelijke assurantieadviseur constant de vinger aan de pols. Tenminste een keer per jaar bespreekt hij met u de veranderingen binnen uw bedrijf en wat deze betekenen voor uw bedrijfsrisico’s en lopende verzekeringen.

Advies zakelijke verzekeringen

Stel: u bent hovenier en deed veel werkzaamheden zelf. Uw bedrijf is gegroeid en u heeft nu personeel in dienst, waardoor uzelf meer kantoorwerk bent gaan doen. Hierdoor loopt u minder kans op een ongeval en is uw risicoprofiel voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering veranderd. Een zakelijk assurantieadviseur wijst u hierop waardoor u jaarlijks een fors lagere premie betaalt.

Wat kost een zakelijk assurantieadviseur?

Er zijn verschillende manieren waarop assurantiebemiddelaars de kosten van hun diensten aan hun klanten doorberekenen. Twee veel voorkomende manieren zijn:

  • U betaalt een verzekeringspremie waarin de provisie van uw verzekeringsbemiddelaar is verwerkt.
  • U ontvangt een gespecificeerde factuur van uw assurantieadviseur voor zijn gewerkte uren, uitgewerkte taken of een abonnement voor terugkerende werkzaamheden.

Wilt u weten wat u exact betaalt? Vraag dan een paar offertes aan bij adviseurs. Tip: kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar het werk dat een zakelijk assurantieadviseur u uit handen neemt.

Vraag een offerte aan bij een adviseur

Hoe vindt u een goede zakelijke verzekeringsadviseur bij u in de buurt?

Het is prettig als een verzekeringsadviseur bij u in de buurt zit. Zo is hij snel bij uw bedrijf als u schade heeft. Bovendien rijdt hij dan gemakkelijk even langs om te kijken of er veranderingen zijn binnen uw bedrijf die gevolgen hebben voor uw bedrijfsrisico’s.

Vul in het veld onderop deze pagina uw postcode in en u vindt gemakkelijk een adviseur bij u in de buurt.

Kies voor een Erkend MKB-adviseur!

Kies voor een Erkend MKB-adviseur!

Erkend MKB-adviseur


Wilt u verzekerd zijn van goed advies? Kies dan voor een erkend MKB-adviseur. Een erkend MKB-adviseur beschikt over de juiste vaardigheden voor het uitvoeren van een bedrijfsrisico inventarisatie. 

Wilt u toch zo snel mogelijk een verzekering afsluiten? Vul dan snel het offerte aanvraagformulier in en een onafhankelijk adviseur neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik op het vergrootglas in de infographic om deze te vergroten.

Bekijken

Persoonlijk advies voor uw situatie

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Die brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om die te beperken of af te dekken.
ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024