Top 5 verzekeringen voor advocaten

Zakelijke dienstverlening • Bedrijfsverzekeringen

Advocaat? Voorkom financiële risico’s met deze top 5 verzekeringen

Wat als persoonlijke gegevens van uw klanten op straat komen te liggen? Of een van uw beste medewerkers wegvalt door een te hoge prestatiedruk? Ondernemen in de advocatuur is topsport en brengt daardoor risico’s met zich mee. Met deze top 5 van verzekeringen bent u beschermd tegen de grootste risico’s binnen uw branche.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor advocaten is een verplichte verzekering. Hiermee biedt u uw klanten de zekerheid dat u kunt terugvallen op een verzekering als zij door een beroepsfout van u financiële schade oplopen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een verkeerd advies. Bij een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat het altijd om vermogensschade die uw klant heeft geleden, zoals verlies van omzet, marktaandeel of kosten door vertraging van een project.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Naast pure vermogensschade kan u of een van uw medewerkers ook schade veroorzaken aan spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van een van uw klanten waar u per ongeluk een hete kop koffie overheen laat vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) beschermt u tegen materiële schade aan spullen van derden. Ook letselschade is gedekt op deze verzekering: bijvoorbeeld als een van uw klanten een been breekt doordat hij of zij uitglijdt in uw kantoorpand.

Cyberverzekering

Als advocaat beheert u vaak vertrouwelijke gegevens van klanten. Als deze informatie gestolen wordt door hackers of verloren gaat door een cyberaanval kunt u hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Bovendien riskeert u een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens als persoonsgegevens van klanten op straat komen te liggen. Een goede cyberverzekering helpt u in eerste instantie bij het voorkomen van cybercriminaliteit. Mocht u toch slachtoffer worden van cybercriminelen dan kunt u met een cyberverzekering rekenen op hulp van cybersecurityspecialisten om ervoor te zorgen dat u weer snel aan de slag kunt. En: als herstel niet mogelijk is dan biedt een cyberverzekering een vergoeding van de schade.

Verzuimverzekering

Werken in de advocatuur is topsport. Lange werkdagen, een hoge prestatiedruk en een ongezonde balans tussen werk en privé leiden binnen deze sector tot relatief veel psychische klachten en ziekteverzuim. Niet iedereen is bestand tegen een hoge prestatiedruk en kan de balans tussen werk en privé goed bewaken. Daarom is preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie na verzuim zo belangrijk. Een verzuimverzekering met arbodienstverlening geeft u niet alleen financiële zekerheid voor loondoorbetaling van een zieke medewerker, maar biedt ook een effectieve aanpak bij (het voorkomen van) verzuim.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Iedereen kan arbeidsongeschikt raken door een ziekte of een ongeluk. Daarnaast loopt u als advocaat een relatief groot risico op arbeidsongeschiktheid door de hoge werkdruk en vaak moeizame balans tussen werk en privé binnen de advocatuur. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor advocaten biedt de zekerheid van een inkomen als u niet meer in staat bent om te werken. Bovendien biedt een arbeidsongeschiktheidsverzekering ondersteuning om toch weer aan de slag te komen.

Offerte op maat

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat u betaalt voor een verzekering in uw specifieke situatie?
Onze onafhankelijke adviseurs helpen u verder. Vul het offerte aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vraag een offerte aan

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur

Google maps: kaartgegevens © 2024