Lang leve 100 jaar passie voor ondernemerschap

Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij voor zichzelf begon in 1924. Zijn eigenzinnige aanpak liet De Goudse uitgroeien tot toonaangevende verzekeraar. Hij begreep als geen ander dat je het verst komt door je eigen koers te varen. En die overtuiging leeft tot op de dag van vandaag diep door in ons bedrijf.

Lang leve tegen de stroom in fietsen 

1924. In Rusland sterft Sovjetleider Lenin. In Duitsland stapt men van Gotisch schrift over op Latijnse letters. In Frankrijk worden de eerste Olympische Winterspelen georganiseerd. En in Gouda richt Geert Bouwmeester zijn eigen verzekeringsmaatschappij op. Hij vindt dat de maatschappij waar hij in dienst is moet uitbreiden, maar het bestuur wil er niets van weten. ‘Dan doe ik het zelf wel’, besluit Geert. Dat hij nog maar 22 jaar is, houdt hem niet tegen. Vanuit de overloop van een woonhuis startte hij De Goudse. Hij ging letterlijk de boer op met zijn polissen: de distributie gebeurde per fiets, door weer en wind. Je zou zeggen: dat kan toch niet zo? De jonge Bouwmeester vond dat het prima kon. Al zo’n zes jaar later, in 1930, kon hij de 100.000e verzekering inschrijven.

Lang leve steeds weer nieuwe kansen ontdekken

In de decennia die volgden wisten we de markt regelmatig te verrassen met - op dat moment - innovatieve producten. De Goudse is bijvoorbeeld de uitvinder van de ziektekostenverzekering zoals we die nu kennen. Door de jaren heen ontwikkelden we nog vele andere bijzondere producten. Denk daarbij aan de dienstbode­verzekering, de ongevallenverzekering voor opvarenden van pleziervaartuigen, de huwelijksdagverzekering, de reputatiepolis en de dekking voor het WAO-gat. Die creatieve kracht zetten we nog altijd in voor het doorlopend verder uitbreiden en verbeteren van onze producten.

Lang leve mkb’ers met ambities en dromen

In 1985 besloten we om, naast de particuliere en levensverzekeringen, speciaal voor het mkb verzekeringen te gaan ontwikkelen. Want mkb’ers, daar herkennen we onszelf in: mensen met een eigen verhaal, die doen waar ze altijd al van droomden, die successen afwisselen met tegenvallers, die kansen zien, maar natuurlijk niet immuun zijn voor risico's. We weten er alles van in Gouda. Logisch dus dat we ondernemers graag ondersteunen bij hun risicomanagement en dat we onze producten en diensten zo precies mogelijk afstemmen op de specifieke branches waarin ze actief zijn.

Lang leve adviseurs die weten dat verzekeren gaat over mensen

Er is nog een uitgangspunt waar we al decennialang onverstoorbaar aan vasthouden, en dat is onze keuze voor de onafhankelijk adviseur. Want wij zijn ervan overtuigd dat hoogwaardig risicomanagement persoonlijk advies vereist van adviseurs die hun zakelijke relaties echt kennen, objectief en onafhankelijk adviseren en als geen ander weten hoe je risico’s in kaart brengt, wegneemt of verkleint. Of dat nu is met behulp van preventiemaatregelen, verzekeringen of nog anders. Met het kwaliteitsstempel ‘Erkend MKB-adviseur' helpen we hen bij hun profilering in de markt.

Lang leve mensen met een eigen verhaal

Het verhaal van ons bedrijf staat niet op zichzelf. Het hangt samen met de verhalen van de samenleving om ons heen. Met name bij (de regio rond) Gouda voelen we ons enorm betrokken. En dat laten we graag merken ook. Zo droegen en dragen we onder meer bij aan de bouw van drie jeugdhonken in Gouda, de Goudse Weekendschool, die jongeren uit achterstandswijken nieuwe perspectieven biedt, de aanschaf van kunstwerken voor de stad en het herstel van monumentale gebouwen in de regio.

Lang leve dé club van Rotterdam

Sinds seizoen 2022 - 2023 is De Goudse (opnieuw) hoofdsponsor van Sparta Rotterdam. De club waarbij we al bijna 30 jaar betrokken zijn. Dat is geen toeval. We herkennen ons in de Kasteelclub. Zoals Sparta opbokst tegen ploegen als Feyenoord, Ajax en PSV, zo zijn wij graag de ‘luis in de pels’ voor de grote verzekerings­maatschappijen. Daar komt bij dat we nu eenmaal graag duurzame verbintenissen aangaan. Met het mkb en andere verzekerden, met de onafhankelijk adviseur, met Gouda... en dus ook met Sparta.

Lang leve jouw manier

Als ondernemend familiebedrijf voelen wij ons nauw betrokken bij andere ondernemers. De afgelopen 100 jaar volgden we altijd onze eigen weg en zien we ook om ons heen dat ondernemers die op zichzelf vertrouwen, het verst komen. Wat er onderweg ook gebeurt: daar zit de kracht van duurzaam ondernemerschap. En dat vieren we. Meer weten? Bekijk dan ook onze speciale campagnepagina.