De mogelijkheden en voordelen

De Special ISIS-verzekering is dé verzekering als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld omdat je gaat backpacken, au pair wordt, vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren of stage gaat lopen. Je kunt de verzekering afsluiten tot je 65ste jaar.
 • De minimale looptijd is 1 maand en de maximum looptijd maar liefst 4 jaar.
 • Wintersport en avontuurlijke sporten zijn altijd inbegrepen.
 • Er is uitgebreide dekking voor bagage, buitengewone kosten, ongevallen en particuliere aansprakelijkheid.
 • Geneeskundige kosten kun je optioneel meeverzekeren. Als je je zorgverzekering in Nederland aanhoudt, dan ben je met de optie 'Extra' aanvullend verzekerd bovenop de basisverzekering tot de kostprijs. Zet je je zorgverzekering in Nederland stop, dan ben je met de optie 'All-in' verzekerd voor medische kosten tot de kostprijs. De optie ‘All-in’ biedt alleen dekking zolang de verzekerde jonger is dan 55 jaar.
 • Je betaalt voor de regio waar je heen gaat, dus Europa, Wereld exclusief de VS of Wereld inclusief de VS.  Soms volstaat als verzekerde regio Wereld exclusief de VS terwijl je toch tijdens je reis in de VS komt. Namelijk in de volgende gevallen:
  - Tijdens een stopover (maximaal 2 dagen).
  - Tijdens toeristische reizen/backpacken. Je hebt dan maximaal 14 dagen dekking voor een verblijf in de VS. Duurt je totale reis minimaal 6 maanden? Dan heb je maximaal 90 dagen dekking gedurende de totale verzekerde periode inclusief verlengingen.
  In alle andere gevallen, bijvoorbeeld als je voor je studie naar de VS gaat, moet je Wereld inclusief de VS hebben. Er is dan alleen dekking zolang de verzekerde jonger is dan 45 jaar.
 • Bij de Superdekking heb je géén eigen risico voor medische kosten.
 • Met Geneeskundige kosten ben je ook bij bezoeken aan Nederland verzekerd voor medische kosten.
 • Rechtsbijstand is standaard meeverzekerd bij de Super-dekking.

Uitbraak Coronavirus

Eind 2019 is het coronavirus uitgebroken in China in de stad Wuhan. Inmiddels is het virus ook in andere landen aangetroffen. Het verspreidt zich van mens tot mens en via de lucht. 

Wij adviseren u om altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij u het reisadvies van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (tel. +31 247 247 247) op te volgen.

Meer informatie over het Coronavirus

Meer informatie over het Coronavirus vindt u op de site van het RIVM.

Calamiteitenfonds
Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes/epidemieën.

Veelgestelde vragen over het Coronavirus

Wat als u vermoedt dat u besmet bent?
Vermoedt u dat u besmet bent? Neem dan contact op met onze Alarmcentrale +31 182 544 555. Dit nummer is altijd bereikbaar. Onze Alarmcentrale helpt u verder.

Bent u inderdaad besmet? Dan is er dekking voor uw ziektekosten voor zover uw Nederlandse Zorgverzekering deze niet vergoed. Er is ook dekking voor de kosten van medische evacuatie als u lokaal niet behandeld kunt worden. De Alarmcentrale zal dan nagaan waar u wel behandeld kunt worden en alle formaliteiten hiervoor regelen.
Krijg ik mijn extra reis- en verblijfskosten vergoed als ik langer op mijn reisbestemming moet blijven?
Extra reis- en verblijfskosten zijn alleen verzekerd als u ernstig ziek wordt en daardoor niet terug kunt reizen. Kunt u niet terugreizen omdat er geen vluchten gaan of omdat u bijvoorbeeld uw accommodatie niet mag verlaten? Dan worden deze kosten niet vergoed. Wij adviseren u in deze gevallen om contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.
Kan ik mijn annuleringsverzekering gebruiken?
De uitbraak van het Coronavirus is geen geldige annuleringsreden. Als u niet wilt reizen naar, of eerder terug wil keren uit, een gebied waar het virus voorkomt adviseren wij u contact op te nemen met uw reisorganisator of touroperator. Soms kunt u omboeken naar een andere locatie.
Heb ik dekking nu er een negatief reisadvies is?

Ben je in een risicogebied waarvoor de rijksoverheid de code rood heeft afgegeven? En heb je de mogelijkheid gehad om het gebied te verlaten? Dan geldt de volgende beperking op de dekking:

 • De vergoeding voor geneeskundige kosten incl. eventuele medische evacuatie is maximaal €75.000,-.
 • De vergoeding voor het transport van het stoffelijk overschot is maximaal €10.000,-.
 • De vergoeding bij overlijden of invaliditeit door een ongeval vervalt.
Heeft u urgente vragen?

Als u vragen heeft, kunt u 24/7 bellen naar onze alarmcentrale +31 182 544 555, of tijdens kantooruren (8.30 tot 17.30) naar De Goudse op +31 182 544 886. U kunt ook een mail sturen naar claims@goudse.com.

Tot slot adviseren we u contact te houden met uw vervoersmaatschappij of touroperator over eventuele wijzigingen in uw reis.

Alarmcentrale

De Alarmcentrale is er voor noodgevallen, en niet voor een bezoekje aan de dokter. Je kunt ze bijvoorbeeld bellen bij een ziekenhuisopname, een ongeval, terugkeer op medische indicatie of als je om andere redenen ineens terug moet naar Nederland. Je neemt dan, indien mogelijk, voordat je kosten gaat maken contact op met onze alarmcentrale. Het telefoonnummer is +31 182 544 555.
Heb je een rekening in verband met een doktersbezoek of een kleine behandeling? Dan moet je die eerst zelf betalen. Daarna dien je een claim bij ons in. Als het onder je dekking valt vergoeden we de claim binnen 5 werkdagen. Is het een hoog bedrag wat je niet zelf kunt voorschieten, in elk geval meer dan € 300,-? Dan kan de alarmcentrale het soms rechtstreeks betalen aan de zorgverlener betalen.
Reis je in de Verenigde Staten en moet je naar de dokter of naar het ziekenhuis? Neem dan altijd vooraf contact op met: ISIS Assistance/GMMI. Het telefoonnummer is +1 800 694 9832 (gratis binnen de VS).

Afsluiten

Wil je meer informatie over deze verzekering of wil je deze afsluiten? Klik dan op de lijst van alle verzekeringsadviseurs die ISIS verkopen en die je kunnen adviseren. Of kijk op de site wijzeringeldzaken.nl.