Risico-inventarisatie & -evaluatie door branchevereniging INRetail

Wat is een RI&E?

Wat is een RI&E?

Sinds 1994 is elke retailonderneming met werknemers wettelijk verplicht om over een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) te beschikken. Zo’n RI&E brengt alle mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart en biedt een Plan van Aanpak waarin staat hoe u met deze risico’s om kunt te gaan.

De branchevereniging INRetail kan deze RI&E voor u uitvoeren. Zij:
  1. controleren vooraf de aanwezige beleidsdocumenten en/of bestaande RI&E-rapportage;
  2. inventariseren op locatie de algemene arbeidsomstandigheden binnen de organisatie door middel van een interview (circa 1,5 uur) met de daarvoor verantwoordelijke medewerker;
  3. controleren de werkplekinrichtingen (denk aan winkel, magazijn, kantoor) en spreken waar mogelijk medewerkers op de werkvloer;
  4. stellen een RI&E-rapportage inclusief plan van aanpak op en voorzien de ondernemer van de inloggegevens daarvoor.

INRetail gebruikt voor het opstellen van de rapportage het RI&E-instrument. Deze is door het Steunpunt RI&E voor de detailhandel erkend. De ondernemer krijgt toegang tot de rapportage en vindt daar ook de actie- en verbeterpunten terug.

Voordelen


  • De branchevereniging INRetail kent de detailhandel en de risico’s die retailers en hun bedrijven lopen door en door. Daardoor kunnen zij die risico’s nauwkeurig inventariseren en evalueren.
  • Het uitvoeren en actueel houden van de RI&E is een wettelijke verplichting. Door u daaraan te houden voorkomt u niet alleen onnodige schades en andere onaangename verrassingen, maar ook kostbare sancties. De Nederlandse Arbeidsinspectie handhaaft hierop en kan boetes van minimaal € 7.500,- uitreiken als de RI&E niet op orde is.
Vraag een offerte aan
ondernemer in winkel

Prijs

De kosten voor een RI&E voor de detailhandelsbranche Mode/Wonen (tot 25 medewerkers) bedragen € 700,- excl. btw en reiskosten. Ondernemers die zijn verzekerd bij De Goudse, betalen € 600,- excl. btw en reiskosten.

Lid worden van INRetail?


Dat kan! Wij helpen je graag. Daarnaast betekent lid zijn van INretail ook voordeel op diverse producten en diensten, zoals RI&E! Klik hier voor meer informatie.
Vraag een offerte aan

In samenwerking met

Logo Koninklijke INretail