Waarom is evenementen een belangrijk thema voor u?

Als horecaondernemer organiseert u misschien weleens evenementen. Het liefst bijzondere belevenissen waar uw bezoekers met plezier aan zullen terugdenken. U steekt daarbij uw kostbare tijd in de voorbereiding. Toch kan uw evenement zomaar in het water vallen, met alle gevolgen van dien. Tips over evenementen en risico’s.

Evenementen in de horeca

Evenementen in de horeca

Evenementen zijn in de horeca steeds meer in trek. U speelt wellicht in op deze trend door aantrekkelijke activiteiten te bedenken. Bijvoorbeeld een kookworkshop, een wijnproeverij of een optreden op Koningsdag.

U trekt hiermee niet alleen nieuwe gasten aan. Ook vergroot u de kans dat zij hun positieve ervaringen delen met bekenden. Mond-tot-mondreclame dus!
Themapagina mijn bedrijf

Handige tips

  • Maak het persoonlijk. U biedt hiermee een unieke ervaring die uw gasten nog lang bijblijft. Een persoonlijke benadering is niet voor niets een van de zes belangrijkste horecatrends van Koninklijke Horeca Nederland.
  • Regel het papierwerk. Dit is misschien niet uw favoriete klus, maar wel onmisbaar voor een geslaagd evenement. Bedenk dat u in bepaalde gevallen zelfs voor kleine evenementen een evenementenvergunning nodig heeft. Soms hoeft u uw evenement alleen te melden bij de gemeente.
  • Laat u goed adviseren. Bijvoorbeeld over het afdekken van risico’s bij evenementen. Een verzekeringsadviseur kan u hierbij helpen.

Belangrijkste risico's

Afblazen of uitstellen evenement


U bent al gauw vele uren bezig om uw evenement tot in de puntjes te regelen. Van het opstellen van een programma tot de promotie. Ook zult u vooraf de nodige uitgaven doen. Het is dan geen goed nieuws wanneer u uw evenement onverhoopt moet afblazen of uitstellen.

Voor een annulering zijn allerlei oorzaken denkbaar. Bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, een plotselinge wegafsluiting of een belangrijke artiest die ernstig ziek wordt.

Ongeval tijdens het evenement

Evenementen zijn vaak de inspanning van een team van mensen. Naast u steken bijvoorbeeld medewerkers en vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Deze betrokkenen kunnen tijdens het evenement een ongeval krijgen. Zo kan een medewerker uitglijden en daar blijvende gevolgen van ondervinden.

Bespreek met een adviseur


Oplossing voor evenementen

Organiseert u als ondernemer wel eens kleine evenementen, zoals een optreden met Koningsdag, een bruiloft of een kookworkshop? Regel dan goede financiële bescherming, bijvoorbeeld voor het geval het moet worden afgelast vanwege slecht weer. De Doorlopende Evenementenverzekering van De Goudse biedt u een uitstekende oplossing.

Doorlopende Evenementenverzekering

Organiseert u als ondernemer in de horeca weleens kleine evenementen? Verzeker u dan voor het geval het onverwacht niet kan doorgaan. Dat doet u met de Doorlopende Evenementenverzekering.

Persoonlijk advies voor uw situatie?

Wilt u de beste oplossing voor uw bedrijf? Daar zorgt een adviseur voor. Hij brengt de risico's van uw bedrijf in kaart en geeft persoonlijk advies om deze te beperken of af te dekken.
Ik wil een persoonlijke oplossing

Vind een adviseur